SAĞLIK - 10 Ocak 2025 Cuma 11:38

Bakan Memişoğlu Düzce için açıkladı: "500 yataklı yeni bir hastaneyi yatırım bütçemize aldık"

A
A
A
Bakan Memişoğlu Düzce için açıkladı: "500 yataklı yeni bir hastaneyi yatırım bütçemize aldık"

Düzce’ye 500 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi kazandırılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Hedefimiz daha iyi sağlık hizmeti sunmak" dedi.


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, Türkiye Yüzyılında "üreten sağlık modelini" tanıttıklarını ifade ederek, "İnşallah bununla ilgili başarılı bir süreç yaşayacağız" dedi.



"500 yataklı yeni bir hastaneyi yatırım bütçemize aldık"


Düzce’ye sağlık alanında birçok yatırımın kazandırıldığını ifade eden Memişoğlu, "Düzce’mize birçok hastane kazandırdık. 30 sağlık tesisi kazandırdık. Üniversitesi hastanemiz var. 1 tanesi büyük olmak üzere 8 tane devlet hastanemiz var. Sağlık hizmetlerinin daha iyi olması için buradayız. Sizlere müjde vermek istiyoruz. Siyasilerimizin, başkanımızın çabalarıyla 500 yataklı yeni bir hastaneyi yatırım bütçemize aldık. Planlama yapacağız ve Düzce’deki insanlarımızın hizmetine sunacağız. Tabii ki üniversitesi hastanemiz var. İnşallah bir eğitim ve araştırma hastanesini de burada faaliyete geçirmeye çalışacağız. Hedefimiz daha iyi sağlık hizmeti sunmak. En önemlisi de Düzce’de insanların sağlıkla ilgili bütün problemlerini ve ihtiyaçlarını karşılamak başka bir ile başka bir yere gitmeden bütün sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını burada karşılamak. Özellikle randevu ve yoğun bakım süreçleriyle ilgili çalışma yapacağız. İnşallah Düzce’de daha iyi sağlık hizmeti vereceğiz" dedi.



Akçakoca’ya 50 yataklı hastane


Bakan Memişoğlu, Akçakoca’da da devam eden bir hastane inşaatı olduğunu belirterek, "Hastanemiz 50 yataklı. İnşallah 2025’te Akçakocalıların hizmete sunup orada güzel bir fiziki şartlarda sağlık hizmet sunacağız" şeklinde konuştu.



"Sağlık Bakanlığıyız, hastalık bakanlığı değiliz"


Vatandaşların hastalıklardan korunması gerektiğini aktaran Bakan Kemal Memişoğlu, "Biz her zaman hastane hizmetleri diyoruz ama biz sonuçta Sağlık Bakanlığıyız, hastalık bakanlığı değiliz. O nedenle toplumumuzun hastalanmadan sağlığını korumasını ve koruyucu hekimliği, koruyucu sağlığı ön planda tutuyoruz. Topluma kendi bedenlerini korumalarını öneriyoruz. Özellikle toplumumuzdaki kilo ve hareketsizlik sorununu, aile hekimleri ve sağlıklı hayat merkezlerine giderek hep beraber çözmemiz gerekiyor. Hızlı yeme alışkanlığımızı, kötü beslenme alışkanlıklarımızdan uzak durmalıyız" ifadelerini kullandı.



Bakan Memişoğlu Düzce için açıkladı: "500 yataklı yeni bir hastaneyi yatırım bütçemize aldık"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: "Gazetecilerin özlük haklarının yasal olarak düzenlenmesi gerekmektedir" Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkan Ergün Atalay, "Fedakarca görevini yapan gazetecilerin başta iş güvencesi olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarının sağlanması, doğru ve tarafsız habere ulaşmanın da ön şartı niteliğindedir. Bu nedenle milletimizin haber alma hakkı için görevini yerine getiren gazetecilerin özlük haklarının yasal olarak düzenlenmesi gerekmektedir" dedi. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Toplumun haber alma hakkı kapsamında basın özgürlüğü önemlidir. Bu görevi yerine getiren gazeteciler, kamu yararı için görev yapmakta, toplumun gözü, kulağı, aynası ve sesi olmaktadır. Fedakarca görevini yapan gazetecilerin başta iş güvencesi olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarının sağlanması, doğru ve tarafsız habere ulaşmanın da ön şartı niteliğindedir. Bu nedenle milletimizin haber alma hakkı için görevini yerine getiren gazetecilerin özlük haklarının yasal olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda gelişme sağlanması kolay olmamıştır. 4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarına önemli haklar tanıyan 212 Sayılı Fikir İşçileri Kanunu’nun 10 Ocak günü Resmi Gazete’de yayımlanması üzerine dönemin gazete sahipleri bir ortak bildiri ile 3 gün gazetelerini kapatma kararı aldılar. Bunun üzerine gazeteciler, hak ve özgürlüklerini savunmak ve halkı gazetesiz bırakmamak üzere ’Basın’ adlı bir gazete yayımlayarak gazete sahiplerinin tutumuna karşı tavır aldılar. Gazetecilerin kararlı tutumu ile yasa uygulanmaya devam edildi ve 1962’den başlayarak 10 Ocak ’Basın Bayramı’ olarak kutlanmaya başlandı. Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. 12 Eylül darbesi sonrası gelen iktidarlar döneminde gazetecilere çeşitli güvenceler kazandıran 212 sayılı yasa büyük ölçüde budandı ve içi boşaltıldı. Böylece 10 Ocak Gazeteciler Bayramı da basın çalışanlarının özgürlük ve haklarının tümüyle budandığı bir günün adı olarak kaldı. Haber alma hakkının sağlıklı olmasını sağlayan ve yaşama şartlarının geliştirilmesi için tüm sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşları olarak gereken destek verilmelidir” dedi.