ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 22:13

Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

A
A
A
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.


Kaza, saat 18.00 sıralarında İstiklal Mahallesi Mehmet Oğuz Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Melek K. idaresindeki 07 AGL 403 plakalı motosiklet ile aynı yönde önünde seyir halinde olan Emin Ş. idaresindeki 48 AKA 520 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışma sonucu motosikletten parke zemine savrulan motosiklet sürücüsü Melek K. yaralandı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yaralı, ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.



Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Çilekte yeni moda kendin topla Yıllarca tarım firmalarında idarecilik yapan Yılmaz Keleş, kariyerini bırakarak çilek yetiştiriciliğine başladı. Diktiği çilekleri özenerek yetiştiren Keleş, çilek almak isteyenlere ise hasadını yaptırıyor. Vatandaşlar, bahçeden hem çileklerin tadına bakıyor hem kendi topladıkları çilekleri satın alıyor. Tarımsal ürünleri firmalarında yöneticilik yapan Yılmaz Keleş, yoğun iş temposundan kurtulmak için Düzce’deki evinin yanından tarım yapmaya karar verdi. Çalıştığı firmadan ayrılan Keleş, uzun arayışlar sonrasında ise çilek yetiştirmeye karar verdi. Düzce’de yetişebilecek çilek türlerini de araştıran Keleş, bir büyük cins ve iki orta çilek yetiştirmeye karar verdi ve adım attı. Keleş, yetiştirdiği çilekleri, vatandaşların toplamasına imkan sağlayan sistemi hayata geçirdi. Böylece çilek almaya gelenler tarlaya girerek çileklerini kendi topluyorlar. “İnsanlar toprakla haşır neşir olsun istedim” Yılmaz Keleş, çilek yetiştiriciliğine başlaması ile ilgili “Dünya’nın en büyük tarım firmalarında idarecilik yaptım. Daha sonra Düzce’de tarım alanında yatırım yapmaya karar verdim. Tarım alanının ise çilek olmasına karar verdim ve 4 yıldır bu alanda AR-GE çalışması yapıyorum. Toprak yapısı, su yapısı gibi. Bunların çileğe etkileri üzerine uzun uzun araştırma yaptım. Bulduğum sonuçlarla Düzce’ye en uygun çilek fidelerini araştırdım ve bu çilekleri getirdik. 3 Cins çilek fidesi diktim. Bunlardan bir tanesi iri cins diğer ikisi ise orta segmentte. Amacımız ise vatandaşlar buraya gelsin burada çileği toplasın, tatsın, biraz çamur olsunlar biraz toz toprakla haşır neşir olsunlar, burada güzel bir ortam oluşsun istedik. Buraya gelenler kendi çilek hasatlarını kendileri yapıyorlar. Zaten projemizin amacı buydu. İnsanlarda çok rağbet gösterdiler. Dikiminden sulamasına her şeyini ben yapıyorum” dedi. “Bana deli misin dediler” Çilek almak isteyenlerin kendi hasadını yapma fikrini anlattığı çevresindeki arkadaşlarının kendisine ‘deli misin’ dediklerini söyleyerek Keleş, “Ben bunu yapacağım ve insanlar benden daha fazla sahiplenecek burayı dedim. Aynen de öyle oldu. Buraya gelenler burasını sahiplendiler ve çilekleri toplarken bile çok dikkat ediyorlar. Çilek fidelerine zarar gelmesin, zayi olmasın diye aşırı özen gösteriyorlar” şeklinde konuştu. “Düzce çileği olarak biliniyor” Türkiye’ye ilk defa gelen çilek türünü denediğini ve başarılı olunca Düzce çileği olarak bilinmeye başladığını dile getiren Yılmaz Keleş; “Bu çilek fidelerinden bir tanesi Türkiye’ye yeni geldi. İlk defa bin ektim. Sonrasına bu çileği görüp ülke genelinde yapmak isteyen çok fazla üretici çıktı. Bu çileği ekmek isteyenlere firma beni örnek gösteriyor. Bu çileği adı da Düzce Çileği olarak kaldı” diye konuştu.
Aydın Aydın’daki yangınların bilançosu açıklandı Aydın il genelinde son beş günde çıkan yangınlarda ormanlık alanla birlikte tonlarca saman balyası yanarken, 14 küçükbaş hayvan da telef oldu. Yangınlara neden olan 2’si çocuk 6 kişi tespit edildi. Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından 1-5 Temmuz 2024 tarihleri arasında Aydın’da meydana gelen 5 yangın olayıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Jandarma tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; 1 Temmuz’da Bozdoğan ilçesi Alamut Mahallesindeki yangında 13 ton saman balyası, 3 Temmuz’da Karacasu ilçesi Güzelbeyli Mahallesi Küçükdere mevkiindeki yangında kuru ot, 3 Temmuz’da Bozdoğan ilçesi Asma Mahallesindeki yangında ormanlık alan, 3 Temmuz’da Kuyucak ilçesi Yamalak Mahallesi’ndeki yangında 7 ton saman balyası, 5 Temmuz’da Köşk ilçesi Cumayanı Mahallesindeki yangında 2 dekar alan ve ev yanarak kül olurken, 14 küçükbaş hayvan telef oldu. Yaşanan yangınların ardından İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından yapılan detaylı araştırma sonucu meydana gelen yangınların kuru ot yakma, makinelere ait kıvılcım, bilinçsizlik ve dikkatsizlik sonucu çıktığı tespit edildi. Zihinsel engelli bir şahıs, 2 çocuk ve 2 mal sahibi ve bir çalışan olmak üzere 6 şahsın neden olduğun tespit edilen yangınlarla ilgili jandarma ekipleri dikkatli ve duyarlı olunması konusunda vatandaşları uyardı. Açıklama sonunda İl Jandarma Komutanlığı’nın tüm vatandaşların orman yangınlarının önlenmesi amacıyla bilgilendirmeye devam edileceği belirtildi.
Erzurum Tasarımda Erzurum farkı TÜRKPATENT 2024 Mayıs dönemi tasarım verilerini açıkladı. Erzurum tasarım sayısı düzeyinde Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde 1’inci sırayı aldı. İlde üretilen tasarım sayısının ülke toplamındaki payı yüzde 0,30 oldu. Erzurum 5 aylık tasarım üretimi Verilere göre, Erzurum’da bu yılın Ocak - Mayıs ayları arasında en fazla sayıda tasarımın geliştirildiği dönem 22 tasarım ile Şubat ayı olarak kaydedildi. İlde Ocak ayında 15, Şubatta 22, Martta 3, Nisanda 3, Mayısta 6; beş aylık toplamda ise 49 Tasarım başvurusu gerçekleştirildi. Mayıs ayı bölgesel veriler ve Erzurum TÜRKPATENT verilerine göre Mayıs ayında Erzurum’dan 6, KUDAKA istatistik bölgesi illeri toplamında 6, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında 8, Doğu Anadolu Bölgesinden 18 tasarım başvurusu gerçekleşti. Erzurum’un Mayıs ayı başvuru sayısı bölge toplamında yüzde 33,3’lük pay edindi. Ocak - Mayıs dönemi Bu yılın Ocak - Mayıs ayları kapsamında Erzurum’dan 49, KUDAKA İstatistik Bölgesinden 51, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 63, Doğu Anadolu Bölgesinden 171, ülke toplamında ise 16 bin 330 tasarım başvurusu yapıldı. Erzurum’un payı TÜRKPATENT verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen hesaplamalara göre Erzurum’un 4 aylık tasarım başvurusu sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 96, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 77,7, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 28,65, ülke toplamında yüzde 0,30 oldu. Tasarım sayısı iller dağılımı 2024 yılının ilk beş ayı düzeyinde Doğu Anadolu Bölgesinin 12 ilinden başvuru yapılırken, Erzincan ve Kars illerinden tasarım başvurusu kaydedilmedi. Dönemde Erzurum’dan 49, Elazığ’dan 30, Malatya’dan 39, Muş’tan 5, Ağrı’dan 3, Tunceli’den 4, Bitlis’ten 4, Hakkari’den 1, Van’dan 25, Bingöl’den 2, Ardahan’dan 4, Iğdır’dan 5 tasarım başvurusu tespit edildi.