ASAYİŞ - 23 Mart 2025 Pazar 09:51

Kırmızı ışık ihlali yapan motosiklet kamyonetle çarpıştı: 1’i ağır, 2 yaralı

A
A
A
00:00
00:00
HD

Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan kazada motosiklet sürücüsünün belgesinin olmadığı belirlendi.

Kaza, Gündoğdu Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şehit Ahmet Öztürk Caddesi istikametinden gelip Antalya-Manavgat D-400 Karayolu üzerinde Gündoğdu Mahallesi ışıklı kavşağından Antalya istikametine dönmekte olan Faruk S.’nin kullandığı 54 TC 269 plakalı kamyonet, Manavgat istikametine seyir halindeki Arda T.’nin kullandığı 35 BCD 387 motosiklet ile çarpıştı.

Kazada motosiklet sürücüsü Arda T. ve motosiklette yolcu olarak bulunan Abdullah Ö. yaralandı. 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan Abdullah Ö.’nün hayati tehlikesinin olduğu bildirildi.

Diğer taraftan, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan kazanın ardından Manavgat Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı kontrolde motosikleti kullanan Arda T.’nin sürücü belgesinin olmadığı belirlendi. Arda T.’ye 18 bin 677 TL, motosiklet sahibine 18 bin 677 TL, motosikletin plakasının takılı olmaması nedeniyle de 15 bin 712 TL olmak üzere toplam 53 bin 66 TL para cezası uygulandı.

Arif Kaplan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Şalgam diyet listelerine girdi Adana’nın tescilli lezzeti şalgam, içerdiği probiyotikler sayesinde zayıflamak isteyenlerin tercihi oluyor. Geleneksel lezzetlerden biri olan Adana Şalgamı, artık diyet listelerinde kendine yer buluyor. Uzmanlar, düşük kalorili ve tok tutucu özelliği sayesinde şalgamın kilo vermeye yardımcı olabileceğini belirtiyor. Fermente bir içecek olan Adana Şalgamının, sindirim sistemini destekleyerek bağırsak sağlığını koruduğu ifade ediliyor. Kilo kaybettiriyor, tok tutuyor, çölyak hastaları da tüketebiliyor Aynı zamanda içerdiği probiyotikler sayesinde metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan şalgamı beslenme uzmanları içeriğindeki doğal antioksidanlar ve vitaminler sayesinde hem bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hem de sağlıklı kilo kaybına katkı sağladığını vurguluyor. Ayrıca Büyük Usta & Serfressh firmasının ürettiği Adana Şalgamının, gluten içermediği için çölyak hastaları tarafından da rahatlıkla tüketildiği belirtildi. "Şalgam iftarda ve sahurda tüketilmelidir" Konuyla ilgili Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Yılmaz, İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Diyetisyen Yılmaz, iftar ve sahurda şalgam tüketiminin önemli olduğunu belirterek, "Ramazan ayında olduğumuz için danışanlarıma muhakkak iftarda ve sahurda 1’er bardak Adana Şalgamı tavsiye ediyorum. Şalgam lifli olan bir gıdadır ve probiyotiktir. O nedenle şalgam muhakkak iftarda da sahurda da tüketilmelidir. ’Şalgam ödem yapmaz mı’ sorusuyla da karşılaşıyorum ve bunun için de Büyük Usta & Serfressh şalgamı öneriyorum. Çünkü tuz oranı hem düşük hem de doğal sarımsak kullanıyorlar" ifadelerini kullandı. "Zayıflamak isteyenlerin diyet listelerinde şalgam var" Şalgamın tok tutan bir özelliği olduğu için diyet listelerinde yer aldığına vurgu yapan Yılmaz, "Kolesterolü yüksek olan kişiler içebilir şalgamı. Lifli olması nedeniyle doygunluk hissi vereceği için hem kişileri zayıflatır hem kolesterol düşürür, karaciğer yağlanmasına iyi gelir, kanser hastaları tüketebilir ve aynı zamanda şalgamın güzelleştirici, cildi sıkılaştırıcı, saç dökülmesini önleyici etkileri vardır. Adana’da zayıflamak isteyenlerin diyet listelerinde şalgam var" diye konuştu. "Şalgamımızı çölyak hastaları gönül rahatlığıyla tüketebilir" Büyük Usta & Serfressh Şalgam firması Gıda Mühendisi Sıla Satıcı ise glutensiz şalgam ürettiklerini ve çölyak hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceklerini belirterek, "Şalgamımız glutensizdir. İçindekiler kısmında bulgur unu yazsa da gluten suda çözünmeyen bir proteindir. Fermantasyon süreci başlangıcında maya torbalarının içerisine bulgur unuyla hazırlanan ekşi hamurlar fıçılarımıza dahil edilir. Fermantasyon süreci sonunda fıçılardan bu maya torbaları alınır ve dinlendirme tanklarına geçer. Dinlendirme tanklarından sonra son ürüne geçişte metal filtreler bulunmaktadır ve bu filtreler gluten gibi suda çözünmeyen ve diğer istenmeyen maddeleri şalgamdan uzaklaştırır. Şalgamımızı çölyak hastaları gönül rahatlığıyla tüketebilir" dedi.
Adana Şalgam diyet listelerine girdi Adana’nın tescilli lezzeti şalgam, içerdiği probiyotikler sayesinde zayıflamak isteyenlerin tercihi oluyor. Geleneksel lezzetlerden biri olan Adana Şalgamı, artık diyet listelerinde kendine yer buluyor. Uzmanlar, düşük kalorili ve tok tutucu özelliği sayesinde şalgamın kilo vermeye yardımcı olabileceğini belirtiyor. Fermente bir içecek olan Adana Şalgamının, sindirim sistemini destekleyerek bağırsak sağlığını koruduğu ifade ediliyor. Kilo kaybettiriyor, tok tutuyor, Çölyak hastaları da tüketebiliyor Aynı zamanda içerdiği probiyotikler sayesinde metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan şalgamı beslenme uzmanları içeriğindeki doğal antioksidanlar ve vitaminler sayesinde hem bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hem de sağlıklı kilo kaybına katkı sağladığını vurguluyor. Ayrıca Büyük Usta & Serfressh firmasının ürettiği Adana Şalgamı, gluten içermediği için çölyak hastaları tarafından da rahatlıkla tüketildiği belirtildi. "Şalgam iftarda ve sahurda tüketilmelidir" Konuyla ilgili Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Yılmaz, İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Diyetisyen Yılmaz, iftar ve sahurda şalgam tüketiminin önemli olduğunu belirterek, "Ramazan ayında olduğumuz için danışanlarıma muhakkak iftarda ve sahurda 1’er bardak Adana Şalgamı tavsiye ediyorum. Şalgam lifli olan bir gıdadır ve probiyotiktir. O nedenle şalgam muhakkak iftarda da sahurda da tüketilmelidir. ‘Şalgam ödem yapmaz mı?’ sorusuyla da karşılaşıyorum ve bunun için de Büyük Usta & Serfressh şalgamı öneriyorum. Çünkü tuz oranı hem düşük hem de doğal sarımsak kullanıyorlar" ifadelerini kullandı. "Zayıflamak isteyenlerin diyet listelerinde şalgam var" Şalgamın tok tutan bir özelliği olduğu için diyet listelerinde yer aldığına vurgu yapan Yılmaz, "Kolesterolü yüksek olan kişiler içebilir şalgamı. Lifli olması nedeniyle doygunluk hissi vereceği için hem kişileri zayıflatır hem kolesterol düşürür, karaciğer yağlanmasına iyi gelir, kanser hastaları tüketebilir ve aynı zamanda şalgamın güzelleştirici, cildi sıkılaştırıcı, saç dökülmesini önleyici etkileri vardır. Adana’da zayıflamak isteyenlerin diyet listelerinde şalgam var" diye konuştu. "Şalgamımızı çölyak hastaları gönül rahatlığıyla tüketebilir" Büyük Usta & Serfressh Şalgam firması Gıda Mühendisi Sıla Satıcı ise glutensiz şalgam ürettiklerini ve çölyak hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceklerini belirterek, "Şalgamımız glutensizdir. İçindekiler kısmında bulgur unu yazsa da gluten suda çözünmeyen bir proteindir. Fermantasyon süreci başlangıcında maya torbalarının içerisine bulgur unuyla hazırlanan ekşi hamurlar fıçılarımıza dahil edilir. Fermantasyon süreci sonunda fıçılardan bu maya torbaları alınır ve dinlendirme tanklarına geçer. Dinlendirme tanklarından sonra son ürüne geçişte metal filtreler bulunmaktadır ve bu filtreler gluten gibi suda çözünmeyen ve diğer istenmeyen maddeleri şalgamdan uzaklaştırır. Şalgamımızı çölyak hastaları gönül rahatlığıyla tüketebilir" dedi.
Bayburt Kar nedeniyle seraları çöken çiftçinin 60 senelik emeği heba oldu Bayburt’ta yoğun kar yağışının ardından 50 küsur yıldır çiftçilikle uğraşan İsmail Öksüz’ün seraları çöktü. 3 serası da tamamen yıkılan Öksüz’ün yaklaşık 60 senelik emeği heba oldu. Yıkılan seralarına uzaktan bakan 75 yaşındaki çiftçi Öksüz, duygusal anlar yaşadı. Bayburt’a 34 kilometre uzaklıktaki Aslandede köyünde sebze, meyve yetiştiriciliği yapan, yarım asrı aşkın zamandır çiftçilikle uğraşan İsmail Öksüz’e ait 3 sera, karın ağırlığına dayanamayarak yıkıldı. Sabah uyandığında gördüğü manzara karşısında şoke olan Öksüz, gönül verdiği çiftçilik işini artık yapamayacağını belirterek, büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. "Ata tohumu memleket meselesi" diyerek ata tohumlarının devamı için çabalayan Öksüz’ün ata tohumları da çöken seranın altında kaldı. Ata tohumundan 7-8 çeşit fasulyeyi, 6 çeşit biberi, 4 çeşit salata-domatesi, 3 çeşit karpuzu serasında deneme yanılma yoluyla yetiştiren Öksüz, en büyük üzüntüsünün tohumların sera altında kalması olduğunu söyledi. "İnsanın 60 yıl emek verdiği bir şeyi bir anda kaybetmesi ne kadar acıymış" Yıllardır verdiği emeğin bir anda yitip gitmesinden dolayı hüzünlü olduğunu aktaran Öksüz, yaşadığı hüznü şiir dizelerine sığdırdı. "İnsanın 60 yıl yaptığı bir şeyi bir anda bırakması ne acıymış, sanki ölüm gibi" diyerek, kısa bir şiirle üzüntüsü dile getiren Öksüz, şiirinde şu ifadelere yer verdi: "Geri dönmek istiyorum, yeniden yapmak istiyorum bu işleri. Seralar kurayım tohum ekeyim, zaman beni geri döndür bir daha." "Ata tohumlarının seranın altında kalması beni daha çok üzüyor" Seracılık üzerine çok sayıda denemeler yaptığını, ata tohumları üretmek için çaba gösterdiğinin altını çizen Öksüz, "Gelinen noktada 60 yıllık çiftçilik hayatımız bitti gibi görünüyor. 3 seram kardan dolayı çöktü, karın altında kaldı. Daha önemlisi depo diye kullandığım seralarımın birinin içerisinde ata tohumlarım vardı. Onlar da karın altında kaldı, onlar beni seraların çökmesinden daha çok üzüyor. Göründüğü gibi ben herhalde daha çiftçilik yapamam, seralarım çöktü bunları yapmaya benim daha fırsatım da yok, imkanım da yok. Benim için herhalde bu iş burada biter" dedi. "Bitmesini hiç istemezdim ama 60 yıllık serüven bitti" Seralarını tamir ettirmeye gücü yetmediğini vurgulayan Öksüz, "60 yıllık serüven bitti, bitmesini istemezdim. Ekip biçmediğim yaşam bana çok zor gelecek" dedi. Seracılık işine gönülden bağlı olduğunu söyleyen Öksüz, eski tarım uygulamalarını teknik tarımla birleştirip, denemeler yaptığını, iyi işlere imza attığını kaydetti. Fide, ata tohumu yetiştirdiğini sözlerine ekleyen Öksüz, "Gördüğünüz gibi her şey bitti. Kar tüm seraları çökertti. Yapamam daha, tamir edemem edebilsem bu işi sürdürürdüm. Çünkü tamir edilecek bir durum da değil, demirlerin hepsi kırılmış, masrafı da çok" şeklinde konuştu.
Erzurum İlçenin kurtuluşuna coşkulu kutlama Erzurum’un Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümünü büyük bir coşku içinde kutlandı. Kutlamalar, Efkan Ala Kültür Merkezi’nde Oltu Nenehatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı kurtuluş programıyla başladı. Buradaki programda devlet büyüklerinin tebrik mesajlarının okunmasının ardından, öğrencilerin düşman işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırdığı göç sahnesi ile renkli görüntülerle devam etti. Günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi yaptı. Etkinlikte, Oltu’nun geçmişine dair eski görüntülerden oluşan bir video gösterimi gerçekleştirildi, ardından şiirler okundu ve ront gösterisi yapıldı. Kardeşler Bar ekibinin yöresel barlar oynadığı gösteride, öğrenciler tarafından Oltu Türküleri seslendirildi. Kutlamalar, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti. Ödüller, Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Hakan Yay ve Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi tarafından verildi. Programın ardından, Atlı Milis Kuvvetleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve protokol üyelerinin katılımıyla büyük bir fener alayı düzenlendi. Efkan Ala Kültür Merkezi önünden başlayan fener alayı, kale etrafından dönerek Kale Meydanı’nda toplandı. Kutlamalar, Oltu Gençlik Merkezi’nin düzenlediği halk konseriyle devam etti. Kahramanlık türküleriyle başlayan konser, yöresel türkülerle halaylarla son buldu. Ayrıca, Oltu Kalesi’nden Oltu’nun kurtuluşunun 107. yılı şerefine 107 havai fişek atıldı. Etkinlik, coşkulu halaylar ve büyük bir katılımla son buldu. Oltu halkı, bu anlamlı günde hem geçmişi yad etti hem de birlik ve beraberlik içinde coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi.