POLİTİKA - 28 Eylül 2024 Cumartesi 15:44

CHP’nin kedisi ’Şero’ Genel Merkez bahçesine defnedildi

A
A
A
CHP’nin kedisi ’Şero’ Genel Merkez bahçesine defnedildi

CHP’nin Genel Merkezinin inşaatından bu yana parti binasında bakılan kedi, ’’Şero’’ tedavi gördüğü kedi hastanesinde yaşamını yitirdi. Şero, Parti Genel Merkezi bahçesine defnedildi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin maskotu olan Şero, tedavi gördüğü kedi hastanesinde yaşamını yitirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2004 yılında CHP Genel Merkezi binası inşaatında dünyaya gelen ve bugüne kadar Genel Merkez binasında yaşamını sürdüren CHP’nin kedisi Şero’nun defin törenine katıldı.



CHP’nin kedisi ’Şero’ Genel Merkez bahçesine defnedildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da ’Afet sonrası iyileştirme çalışmaları’ toplantısı AFAD Elazığ İl Müdürlüğünde afet sonrası iyileştirme çalışmaları toplantısı düzenlendi. Elazığ’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğünde koordinasyon toplantısı düzenlendi. Düzenlenen ’afet sonrası iyileştirme çalışmaları’ toplantısında, 24 Ocak 2020 Sivrice ile 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında hayata geçirilen yatırım ve devam eden projeler ile yürütülen süreç ele alınıp değerlendirildi. Toplantıda, ayrıca afet bölgelerinde yapılan çalışmaların durumu, ihtiyaçlar ve iyileştirme süreçleri ele alındı. Bütün işlerin AFAD koordinasyonunda yürütüldüğünü ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Elazığ hem 2020 depreminde hem 2023 depreminde maalesef etkilenmiş, hasar almış illerimizden bir tanesi. 2020 yılından sonra Elazığ’da olağanüstü işler oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün bakanlıklarımız, AFAD koordinasyonunda Elazığ’da çok muhteşem işler yaptı. Maalesef biz daha birinci depremin işlerini yüzde yüz toparlayamadan ikinci bir depremi yaşadık. 6 Şubat 2023 depreminden belki merkez çok etkilenmedi ama daha güney ilçelerde hasarlar oluştu. Elazığ’da hem 2020’den gelen işlerimiz hem 2023 depreminden sonra yeni başlayan, devam eden işlerimiz ile ilgili genel bir değerlendirme yapacağız. Allah’a hamdolsun Elazığ’da işlerimiz büyük ölçüde tamamlandı ama biz her vatandaşımız, her hak sahibimiz evine kavuşuncaya kadar çalışmaya durmadan devam edeceğiz. Bizim görevimiz bu. AFAD olarak da bu işlerin koordinasyonunu sağlıyoruz. Çok büyük emeği olan başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere ona bağlı TOKİ, Emlak Konut, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ve altyapı kuruluşları, karayolları, DSİ, İLBANK, Türk Telekom, elektrik ve gaz dağıtım şirketleri ile birçok kamu ve kuruluşunun sahada çok ciddi emeği var. Hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.
Adana Kemal Kılıç, “Layık olduğumuz yere geleceğiz” Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, “Bize yakışan sonucu ve mücadeleyi almak için çalışacağız ve layık olduğumuz yere geleceğiz” dedi. Trendyol 1.Lig’in 7. haftasında Adanspor yarın sahasında Çorum FK ile karşılaşacak. Maç öncesi açıklamalarda bulunan Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç,” Burası benim evim, yuvam doğduğum yer. Futbola başladığı yer, ne zaman ihtiyaç olunursa bizim görevimizi gelmektir” dedi. “Yuvama geldiğim için mutluyum” Tekrardan Adanaspor’a geldiği için mutlu olduğunu belirten Kılıç, “Mutluyum tekrardan yuvama geldiğim için. İçinde bulunduğumuz durum yakışan bir durum değil. En kısa sürede çıkacağız. Ligin başı olması avantajdır. Takımlar arasında çok büyük bir puan farkı yok. Bu hafta kazanırsak 3-4 sıra yukarı çıkma ihtimalimiz var. Bize yakışan sonucu ve mücadeleyi almak için çalışacağız ve layık olduğumuz yere geleceğiz” diye konuştu. “Kötü sonuçları geçip mutlu olacağız” Taraftarların endişelenmemesi gerektiğini vurgulayan Kemal Kılıç, ”İnşallah onları mutlu edecek, sevindirecek ve zevk duyacakları bir oyun anlayışıyla birkaç hafta içerisinde sahada yer almış olacağız ve kazanacağız. Bizlere her zaman destek oldular. Teşekkür ediyorum. Şu anda daha fazla desteğe ihtiyacımız var. İnşallah hep birlikte kötü sonuçları geçip mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale itfaiyesinden nefes kesen tatbikat Kırıkkale’de itfaiye ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta, trafik kazasında sıkışan yaralıların kurtarılmasından yangın söndürmeye kadar birçok senaryo başarıyla uygulandı. Ekiplerin bayrak şovuyla taçlandırdığı performans, izleyenlerden tam not aldı. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tatbikat gerçekleştirdi. Senaryo gereği trafik kazasında araçta sıkışan yaralılar, kısa sürede itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Tatbikatta, itfaiye ekipleri koordinesiyle tek katlı bir evde çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Arama kurtarma köpeği ise kutuya gizlenen çocukları hızla bulmasıyla vatandaşların ilgisini çekti. İtfaiye erlerinin, itfaiye merdivenleriyle halat kullanarak aşağı inerken Türk bayrağını dalgalandırması, izleyenlerin beğenisini kazandı. "Onlar görev başında olduğu sürece bizler rahatız" Belediye Başkanı Ahmet Önal, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin özverili çalışmalarına dikkat çekerek, "Nerede bir ihtiyaç, nerede doğal afet ya da yangın olsa itfaiye ekiplerimiz orada. Tatbikatta izlediğimiz bu görüntüler, onların nasıl zorlu şartlarda çalıştığını gösterdi. Tüm itfaiye personelimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlar görev başında olduğu sürece bizler rahatız. Allah onlardan razı olsun" dedi.