GÜNDEM - 28 Eylül 2024 Cumartesi 17:48

Kırıkkale itfaiyesinden nefes kesen tatbikat

A
A
A
Kırıkkale itfaiyesinden nefes kesen tatbikat

Kırıkkale’de itfaiye ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta, trafik kazasında sıkışan yaralıların kurtarılmasından yangın söndürmeye kadar birçok senaryo başarıyla uygulandı. Ekiplerin bayrak şovuyla taçlandırdığı performans, izleyenlerden tam not aldı.


Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tatbikat gerçekleştirdi. Senaryo gereği trafik kazasında araçta sıkışan yaralılar, kısa sürede itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Tatbikatta, itfaiye ekipleri koordinesiyle tek katlı bir evde çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Arama kurtarma köpeği ise kutuya gizlenen çocukları hızla bulmasıyla vatandaşların ilgisini çekti. İtfaiye erlerinin, itfaiye merdivenleriyle halat kullanarak aşağı inerken Türk bayrağını dalgalandırması, izleyenlerin beğenisini kazandı.



"Onlar görev başında olduğu sürece bizler rahatız"


Belediye Başkanı Ahmet Önal, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin özverili çalışmalarına dikkat çekerek, "Nerede bir ihtiyaç, nerede doğal afet ya da yangın olsa itfaiye ekiplerimiz orada. Tatbikatta izlediğimiz bu görüntüler, onların nasıl zorlu şartlarda çalıştığını gösterdi. Tüm itfaiye personelimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlar görev başında olduğu sürece bizler rahatız. Allah onlardan razı olsun" dedi.



Kırıkkale itfaiyesinden nefes kesen tatbikat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır 14. Diyarbakır Karpuz Festivali’nde ilk üçe girenlere para ödülü 14. Diyarbakır Karpuz Festivali’nde çeşitli etkinlikler yapıldı, ilk üçe girenlere para ödülü verildi. Tarım ve İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte 64 karpuz yarıştı. Karpuz yarışında 72 yaşındaki İkram Atlı, 48.7 kilo ile birinciliği elde ederek, 30 TL para ödülünün sahibi oldu. 48 kilo karpuzuyla ikinci olan Adil Aydın 25 bin TL, 45, kiloluk karpuzuyla üçüncü olan Mehmet Atlı ise 20 bin TL’nin sahibi oldu. Festivalde ayrıca, çocuklar kendi yetiştirdikleri karpuzları sürükleyerek yarıştı ve tüm katılımcı çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın 2023 yılı içerisinde yaklaşık 16 milyar lira tarımsal ve hayvansal üretim değeri ortaya koyduğunu belirtti. Bu etkinliklerin Diyarbakır çiftçisini desteklemek amacıyla düzenlendiğini ifade eden Zorluoğlu, "Bu tanıtım etkinliği ile esasında gerçek Diyarbakır çiftçilerimiz tarafından üretilmeye devam edilmesi için daha çok organize ediliyor. Bu sene 14. Umarım ilerde daha da büyük organizasyonlarla kutlama yapacağız. Bu sene malumunuz tasarruf tedbirleri var devlette o nedenle biraz küçük çaplı tuttuk ama Diyarbakır karpuzu çok daha büyük etkinlikleri ve festivalleri hak ediyor” dedi. Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, "Diyarbakır denilince akla gelen ilk şey tartışmasız Diyarbakır karpuzudur. Etkinliğimize destek veren katkı sunan herkese çok teşekkür ederim, üreticilerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Etkinliğe Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve birçok davetli katıldı.
İstanbul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye’yi yatırım ve üretim üssü haline getirecek bir cazibe merkezi yapma konusunda kararlıyız” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı olarak nitelendirdiğimiz bu dönemde ülkemizin ekonomik, diplomatik ve stratejik açıdan daha güçlü bir konuma ulaşması için tüm gayretimiz ile çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi yatırım ve üretim üssü haline getirecek bir cazibe merkezi yapma konusunda kararlıyız” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yatırım Danışma Konseyi’nin 10’uncu Toplantısı”nın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, toplantıda gündeme gelen her öneri ve değerlendirmenin Türkiye’nin yatırım ortamını iyileştirmek ve daha cazip hale getirmek adına büyük önem taşıdığını söyledi. Yılmaz, “Özellikle Türkiye’nin yeni dönemde küresel ekonomideki güçlü konumunu pekiştirmeye yönelik atılabilecek adımlar konusunda sunduğunuz önerilerin dikkatle takip edileceğinden emin olabilirsiniz. Türkiye ekonomisi son 21 yılda 268 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım çekerek bu alandaki küresel payını yüzde 0,2’lerden yüzde 1 düzeyine çıkarmayı başarmıştır. Bu dönemde ortaya koyduğumuz güçlü ekonomik program ile önümüzdeki 5 yılda bu oranı yüzde 1,5’a çıkarmayı ve daha nitelikli hale getirmeyi planlıyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak nitelendirdiğimiz bu dönemde ülkemizin ekonomik, diplomatik ve stratejik açıdan daha güçlü bir konuma ulaşması için tüm gayretimiz ile çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi yatırım ve üretim üssü haline getirecek bir cazibe merkezi yapma konusunda kararlıyız” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz konuşmasının devamında, "Burada bulunan şirket temsilcileri başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde yatırım fırsatı arayan tüm yatırımcılara şu mesajı vermek istiyorum; küresel değer zincirlerinin yeniden şekillendiği bir ortamda Türkiye’nin sunduğu fırsatları değerlendirmenin, bu eşsiz ülkeye yatırım yapmanın tam zamanıdır. Bu konuda hükümet olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerine yer verdi.