POLİTİKA - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 12:34

CHP Genel Başkanı Özel: "Milletin gündemini konuşmaya devam edeceğiz. Vatandaşın gündemi neyse benim gündemim o"

A
A
A
CHP Genel Başkanı Özel: "Milletin gündemini konuşmaya devam edeceğiz. Vatandaşın gündemi neyse benim gündemim o"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Vatandaşın, milletin gündemini konuşmaya devam edeceğiz. Vatandaşın gündemi neyse, benim gündemim o" dedi.


Özel, TBMM’de Nilüfer Özsoy’un cenaze törenine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçime yönelik değerlendirmesine ilişkin soruya, “Erken seçim diye bir şey söz konusu değil, seçimlerin yenilenmesi ya Cumhurbaşkanı kararıyla olur, bir daha aday olamıyor ya da Meclis’te 360 milletvekili oyuyla olur. Geçen sefer YSK’nın verdiği kararla bu dönemi ikinci dönem kabul edildiği için son bir kez aday olabiliyor. Meclisin 360 milletvekili ile karar alması durumunda seçimler yenilenebilir. Bizce yarın karar alalım, iki ay sonra erken seçim olsun. Ama kendisinin yaptığı teknik değerlendirme ne kadar isabetliyse, yaptığı siyasi değerlendirme o kadar isabetsizdir. ‘Dört yıl seçim yok, herkes hesabını buna göre yapsın.’ Seçim yok diye asgari ücrete zam yok, seçim yok diye en düşük emekli maaş 10 bin TL, geçen sene asgari ücrete üç ayda bir zam yapmayı konuşanlar, şimdi bu maaşla altı ay daha geçinsin diyor. Bugünkü 17 bin lira Ocak’taki 13 bin liraya denk geliyor, altı ay daha zam vermeyelim diyor. Böyle hesap olmaz. AK Partili, MHP’li olsun bütün seçmenler, bütün emekçiler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaflar perişan durumda” ifadelerini kullandı.


Özel, şöyle konuştu:


"Biz hesabımızı, kitabımızı millete göre yapıyoruz. Biz Kocaeli Gebze’ye gidiyoruz, 100 bin kişi geliyor. ’Geçinebiliyor musunuz’ diyoruz, ’geçinemiyoruz’ diyorlar. ’Zam istiyor musunuz’ diyoruz, ’istiyoruz’ diyorlar. Eğer sen asgari ücrete zam vermezsen, geçim olmazsa, seçim olur. Ben demiyorum, meydanlar, ‘seçim, seçim’ diyorlar. Çünkü seçim yok diye siz onları geçinemez durumda bıraktınız. Ben kendisiyle yaptığım görüşmede de bu dört ana başlığı söyledim. Çarelerini de söyledim. Bunun dışında ülkede demokrasi adına atılması gereken adımları da söyledim. Vatandaşın, milletin gündemini konuşmaya devam edeceğiz. Vatandaşın gündemi neyse, benim gündemim o."


Özel, TÜİK verilerine ilişkin soruya, "Geçen sene öyle bir saçmaladınız ki enflasyon çok yüksekti, bu ay yine yüksek. Ama baz etkisiyle düşüş görülecek. Vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Vatandaş enflasyon artı olduğu sürece fiyatlar yükseliyor demektir" yanıtını verdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Sel felaketiyle karşı karşıya kalan çiftçi: "Hayatım boyunca böylesini görmedim" Kırıkkale’nin Delice ilçesine bağlı Büyükyağlı köyünde dolu ve sağanak yağış nedeniyle dere taştı, sel suları ekili arazilere zarar verdi. Çiftçi Muhittin Özçelik, "Hayatım boyunca hiç görmediğim şekilde dolu ve yağmur yağışı geldi köyümüzde" dedi. Delice ilçesine bağlı Büyükyağlı köyünde etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Derenin taşması sonucu köy içindeki yollar göle döndü, sular altında kalan ekili tarım arazilerinin tamamı zarar gördü. Evde mahsur kalan bir vatandaş, ekiplerin yardımıyla kurtarıldı. Afetin yaşandığı köye gelen Delice Kaymakamı Mustafa Babacan, muhtar Veysel Akçadağ ve vatandaşlardan bilgi aldı. AFAD ekipleri de hasar tespit çalışmaları yapmak için köyde incelemelerde bulundu. Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarında selin taşıdığı taşları kaldırmak için temizlik çalışmalarını başlattı. Zarar gören ekili tarım arazileri ve yollar dron ile havadan görüntülendi. "Ekili hiçbir alan kalmadı" Köyde çiftçilik yapan Muhittin Özçelik, "Ömrü hayatım boyunca hiç görmediğim şekilde dolu ve yağmur yağışı geldi köyümüzde. Bu yağmur ve dolu yağışı neticesinde ekili alanlarımızda çok büyük zararlar meydana geldi. Ekili hiçbir alan kalmadı. Meyve ağaçlarının da tamamı zarar gördü. Köyün içerisindeki yollar kullanılamaz hale geldi" dedi. "Emek verdiğim çamlar zarar gördü" Sel sularının evini ve bahçesini bastığını ifade eden çiftçi Galip Filizay, "Dereden taşan sular evimi, bahçemi su bastı. O kadar emek verdiğim çamlar zarar gördü. Bahçemizde tamamen sel oldu. Domates, biber vardı, ondan da geçtim ama çamlara üzülüyorum. Elimle yetiştirdiğim çamlarım mahvolmuş" diye konuştu. "İlk defa böyle bir afet oldu" Yağışın kuvvetli olduğunu belirten çiftçi Ali Ayar, "Çok kuvvetli yağdı. İlk defa böyle bir afet oldu. Bütün bahçelerimiz sular altında kaldı. Çok şükür ki can kaybımız yok. Mal kaybımız var, meyvelerimiz, sebzelerimiz bir şeyimiz kalmadı" diyerek yaşadığı durumu anlattı. "Doludan bağ bahçe etkilendi" Feyyaz Ayar ise, "Yollarımız berbat oldu. Doludan bağ bahçe etkilendi. Hatta arazide hayvanların kaldığı ilçe tarımdan gelenler oldu. Çongar yolu üzerinde hayvanlara ulaşılabileceğini söyledik. Hayvanlarla ilgili iyi haber inşallah gelir" şeklinde konuştu.