ASAYİŞ - 21 Eylül 2020 Pazartesi 15:32

18 yaşındaki genç ölüme düşe kalka dirense de başaramadı

A
A
A
18 yaşındaki genç ölüme düşe kalka dirense de başaramadı

Afyonkarahisar’da sırtından bıçaklanan 18 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Afyonkarahisar’da sırtından bıçaklanan 18 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gencin olaydan sonra bıçaklandığı yerden uzaklaşmaya çalıştığı esnada 2 defa yere düşüp kalkması ise güvenlik kameralarına yansıdı.


Olay, merkeze bağlı Beyyazı beldesi Örnek Mahallesi’ndeki parkta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kerem Arslan (18) ile Murat K. (19) arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre, Murat K. (19) yanındaki bıçakla Arslan’ı sırtından bıçakladı. Olayın ardından bıçaklandığı yerden uzaklaşarak kaçmaya çalışan Arslan’ın iki defa yere düşüp kalkması ve yakınlarına haber vermeye çalışması ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde yere yığılan Arslan’ın yakınlarının özel araçları ile olay yerine gelmeleri ve şahsı hastaneye götürmeleri de yer alıyor. Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırılan Arslan yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Olay sonrası Arslan’ı bıçaklayan Murat K., ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.


Olayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul UEFA Avrupa Ligi: Galatasaray: 3 - Elfsborg: 0 (İlk yarı) UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında Galatasaray, İsveç ekibi IF Elfsborg’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı sarı-kırmızılı ekibin 3-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 3. dakikada sağ taraftan Dries Mertens’in kullandığı serbest vuruşta, ön direkte Mauro Icardi’nin kafa vuruşunda kaleci Isak Pettersson topu güçlükle çeldi. 14. dakikada sağ taraftan Dries Mertens’in ortasında altıpasın sol tarafında Victor Osimhen’in kafa vuruşunda kaleci Isak Pettersson topu çeldi. Pozisyonun devamında penaltı noktasının sağ tarafında Barış Alper Yılmaz’ın röveşatasında meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 28. dakikada Victor Osimhen’in pasında Mertens ceza yayı sağ tarafından topla birlikte ceza sahası girerek şutunu çekti, direkten dönen topu Mauro Icardi sol çaprazdan ağlara yolladı. 1-0 39. dakikada sağ taraftan Gabriel Sara’nın yaptığı ortasında penaltı noktası sol tarafında Abdülkerim Bardakcı’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak önce direğe sonra kaleci Isak Pettersson’a çarpıp filelere gitti. 2-0 44. dakikada Gabriel Sara’nın savunmanın arkasına attığı uzun pasta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, ceza sahası içi sol çaprazdan topu ağlarla buluşturdu. 3-0 Hakemler: Matej Jug, Matej Zunic, Manuel Vidali Galatasaray: Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Dries Mertens, Victor Osimhen, Mauro Icardi Yedekler: Batuhan Şen, Atahan Ordu, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Elias Jelert, Victor Nelsson, Yusuf Demir, Michy Batshuayi, Ali Yeşilyurt, Efe Akman, Metehan Baltacı Teknik Direktör: Okan Buruk IF Elfsborg: Isak Pettersson, Ibrahim Buhari, Sebastian Holmen, Terry Yegbe, Simon Hedlund, Besfort Zeneli, Timothy Ouma, Niklas Hult, Ahmed Qasem, Arber Zeneli, Michael Baidoo Yedekler: Melker Uppenberg, Marcus Sorensen, Gustav Henriksson, Andri Baldursson, Jens Thomasen, Eggert Gudmundsson, Emil Holten, Johan Larsson, Jalal Abdullai, Rami Kaib Teknik Direktör: Oscar Hiljemark Goller: Mauro Icardi (dk. 28), Abdülkerim Bardakcı (dk. 39), Barış Alper Yılmaz (dk. 44) (Galatasaray) Sarı kart: Niklas Hult (IF Elfsborg)
Siirt UMKE 30. Bölge Tatbikatı Siirt’te yapıldı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölge tatbikatı Siirt’in Eruh ilçesinde başarıyla gerçekleştirildi. Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman’dan gelen yaklaşık 200 kişilik UMKE ekipleri, 30. Bölge Tatbikatını Eruh İlçesi Demirciler köyü mevkiinde gerçekleştirdi. Siirt, Şırnak, Batman ve Mardin İl Sağlık müdürlüklerine bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 2024 yılı UMKE Faaliyet Programı kapsamında Siirt’te düzenlenen tatbikatta bir araya geldi. Deprem ve muhtemel afet senaryolarına karşı hazırlık amacıyla tıbbi arama kurtarma, triaj ve koordinasyon eğitimleri aldı. Tatbikata Çevre illerin UMKE ekipleri, AFAD, Jandarma ve Eruh Arama Kurtarma (ERKUT) ekibi katıldı. Tatbikatta konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Bugün burada sağlık hizmetlerimizin önemli bir parçası olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin 30. Bölge Tatbikatı’nı gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sağlık altyapımızı güçlendirmek, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklarımızı gözden geçirmek amacıyla düzenlediğimiz bu tatbikat bölgedeki sağlık koordinasyonunu pekiştirmek adına son derece önemlidir. Emeği geçen arkadaşlarımızın da emeklerinin yerini bulduğunu görerek memnuniyetimi ifade ediyorum" dedi. Tatbikata Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen, Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak Sağlık İl Müdürleri ve personelleri katıldı.
İzmir 12. Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi Bergama’da başladı Bu yıl 12.’si düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu ve Bergama Belediyesi iş birliği ile Bergama Kültür Merkezi’nde başladı. Bu yıl 12.’si düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi, İzmir Bergama’da başladı. Etkinlikte; mantar sistematiği, ıslah ve genetik ile biyoteknoloji, mantar biyolojisi, etnomikoloji, yemeklik kültür mantarları, tıbbi mantarlar, mikorizal mantarlar, yetiştirme teknikleri, iyi tarım uygulamaları ve organik tarım, hasat ve muhafaza teknikleri, mantar işleme ve değerlendirme, hastalık ve zararlı mantar yönetimi, ekonomi ve pazarlama, iklimlendirme ve otomasyon, beslenme ile sağlık ve farmakoloji gibi konular hakkında çeşitli çalışmaların sunumlarını masaya yatırılacak. “Kongremizin ilkler şehri Bergama’mızda olması önemli bir ayrıcalık” Programda konuşan Bergama Kaymakamı Avni Oral, “Kurulduğu günden bugüne kadar ev sahipliği yaptığı birçok medeniyetin izlerini taşıyan Bergama, dünyada eşine az rastlanan tarihi ve antik bir kenttir. İlk düzenlendiği yıldan bu yana mantarcılık alanında çalışanların, akademisyenlerin ve araştırmacıların bir araya gelip bilimsel çalışmalarını sunması ve yeni fikirlerin ortaya atılmasının hedeflendiği kongremizin ilkler şehri Bergama’mızda olması önemli bir ayrıcalık” dedi. “Faaliyetlerin önünün açılmasına önemli katkılarda bulunmuştur” Programda konuşan kurul başkanı Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Eren, “1976 yılında Atila Günay hocamla başlayan bu projede yer almak ve özellikle hocamızın da teklifiyle bu çalışmaların bakanlık bünyesinden çıkıp üniversitelerde yapılması ve yaygınlaştırılması hem akademik hem de sektörel anlamda faaliyetlerin önünün açılmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Mantar alanında çalışmalar yapmış hemen hemen her akademisyende de hocamızın bir dokunuşu olduğu unutulmamalıdır” dedi. Kültür mantarı sektörünün dikey tarım alanında Türkiye’de geçmişinin çok eskilere dayandığını belirten Eren, bu konuda Türkiye’nin dünya üzerindeki ülkelere kıyasla gelişimini hızla devam ettiren sayılı ülkeler arasında olduğunu da sözlerine ekledi. Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, düzenlenen kongreye belediye olarak destek vermekten memnun olduklarını dile getirirken, Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat ise Oda olarak işin ticari boyutunda olduklarını ve kongrenin yemeklik mantar ile ilgili yatırım konusunda bir fitilin ateşlenebileceğini umduklarını belirtti. Çeşitli üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan bilim kurulunun da bulunduğu kongre, 25 Ekim’e kadar devam edecek.