GÜNDEM - 23 Ekim 2024 Çarşamba 18:21

Zonguldak’ta karaya oturan yük gemisi ekiplerin çalışmalarının ardından limana yüzdürüldü

A
A
A
Zonguldak’ta karaya oturan yük gemisi ekiplerin çalışmalarının ardından limana yüzdürüldü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde limana yanaşmak istediği sırada karaya oturan yük gemisi, ekiplerin çalışmalarının ardından yüzdürüldü.


Uruguay’dan 85 bin ton demir cevheri ile yola çıkan Karadeniz Ereğli ilçesine ulaşan "Mildret" isimli yük gemisi, ilçe girişindeki limana yanaşmak istediği sırada karaya oturdu. Kılavuz gemiler tarafından yapılan müdahalelere dalgıçlar da eşik etti. Karadeniz Ereğli Liman Başkanlığı kontrollü olarak limana gemi geçişlerini bir süreliğine durdurdu. Dalgıçlar ve dronlar yardımı ile bölgede başlatılan çalışma sonuç verdi. Gemi yüzdürülerek tahliye rıhtımına yanaşma manevrası çalışmalarına geçildi.


Ayrıca bölgede herhangi bir yakıt sızıntısı veya başka bir çevre kirliliğinin de yaşanmadığı öğrenildi.



Zonguldak’ta karaya oturan yük gemisi ekiplerin çalışmalarının ardından limana yüzdürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın İncirliova’ya 5 milyon TL değerinde hibe desteği İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın girişimlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen 88 adet çöp konteyneri teslim edildi. İncirliova Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 5 milyon 500 bin TL değerindeki hibe desteklerini teslim almaya başladı. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın Ankara ziyaretleri kapsamında gerçekleştirdiği görüşmeler meyvesini vermeye başladı. 4 milyon TL değerinde 1 adet çöp toplama aracı ve 1 milyon 500 bin TL değerinde 170 adet çöp konteynerini kapsayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hibe desteklerinin ilk teslimi olan 88 adet çöp konteyneri İncirliova Belediyesi’ne teslim edildi. Çöp toplama aracının yakın zamanda teslim edilmesi beklenirken 170 adet çöp konteynerinin kalanı bir iki gün içerisinde ilçede olacak. Teslimlerin gerçekleşmesi ile İncirliova Belediyesi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan toplamda 5 milyon 500 bin TL değerinde hibe desteği almış olacak. “Mahallelerin ihtiyaçları karşılanacak” Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hibe desteklerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Kaya; "Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mahallelerimizin ihtiyacını karşılamak amacıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ilçemize hibe edilen 170 adet 770 litrelik sıcak daldırma galvanizli büyük çöp konteynerimizin 88 adet olan ilk partisini teslim aldık. Çöp konteynerlerimizin kalanı bir iki gün içerisinde ilçemize teslim edilecek. 4 milyon TL değerinde bir çöp toplama kamyonumuzun da anlaşmasını gerçekleştirdik yakın zamanda teslim alacağız. Toplamda 5 milyon 500 bin TL değerindeki hibe desteğinin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere AK Parti Aydın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi. Sık sık devlet destekli belediyecilik hizmeti vurgusu yapan Başkan Kaya, daha önce Ankara ziyaretleri kapsamında İller Bankası’ndan yol yapımında kullanılmak üzere 4 milyon TL’lik hibe desteği alındığını açıklamıştı. Yine İller Bankası’ndan uygun ödeme şartları ile 22 milyon TL tutarında bir kredi kullanımı gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Kaya, Ankara ziyaretlerine devam edeceklerini belirterek “Devletimizin de desteği ile İncirliovamızı daha da güzelleştirmeye, ilçemize hizmet getirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
İzmir Ölüme sürüklenen göçmenlere, Sahil Güvenlik’ten yardım eli İzmir’in Menderes açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından ölüme itilen lastik bot içerisindeki 17’si çocuk 29 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Çeşme ve Dikili açıklarında ise yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 4’ü çocuk 80 düzensiz göçmen, ekipler tarafından yakalanarak karaya çıkartıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 22 Ekim sabahı saat 07.40’ta, Menderes ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine harekete geçti. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itildiği belirlenen lastik bot içerisindeki 17’si çocuk 29 düzensiz göçmen, görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (KB-117) tarafından kurtarıldı. Uçak belirledi, kaçaklar yakalandı 22 Ekim akşamı saat 20.30’da ise, Çeşme ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Uçağı (TCSG-551) tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-902) tarafından hareketli lastik bot durdurularak, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 3’ü çocuk 41 göçmen yakalandı. Yine Dikili ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 1’i çocuk 38 göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Karaya çıkartılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.
Kırklareli 6 kişinin işine son verilen Büyükkarıştıran Belediyesi önünde eylem Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran Belediyesi 6 işçiyi işten çıkardı. Haksız yere işten çıkarıldığını iddia eden işçiler, belediye binası önünde eyleme yaptı. Sloganlarla Büyükkarıştıran Belediyesi’ne yürüyen ve belediye önünde eylem gerçekleştiren işçiler, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Temsilcisi Caner Makasçı, kazanana kadar direnmeye devam edeceklerini belirterek, “Bir hukuksuzluğa karşı sesimizi duyurmak üzere Büyükkarıştıran Belediyesi önünde toplanmış bulunmaktayız. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptal edilmesinin ardından 2 Haziran’da tekrarlanan seçimler sonucunda CHP Adayı Ertuğrul Çamlıca, yeniden Belediye Başkanı seçilmiştir. Seçilen Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, seçim sürecinde beldede yaşanan siyasi çekişmelerden kaynaklı olarak sendikamız üyeleri üzerinde baskı, tehdit, yıldırma ve sürgün politikaları uygulamaya başlamıştır. Başkanın bu baskıcı tutumu bununla da kalmamış ve baskının dozunu öylesine artırmıştır ki; durum artık mobing düzeyine varmış, sonunda da önce 3 üyemizi, ardından yine 3 üyemizi daha işten atarak toplamda 6 emekçi arkadaşımızı işsiz, aşsız bırakmak suretiyle hukuksuzlukta tavan yapmıştır” ifadelerini kullandı. Görülen lüzum üzerine ve performans düşüklüğü mazereti gösterilerek işçilerin işlerinden çıkarıldığını söyleyen Caner Makasçı, “Oysa ki bu beldenin 10 yıllardır çöpünü toplayan, sokaklarını temizleyen, suyunu akıtan, kanalizasyonunu, yolunu tamir eden, kısacası bu kasabada doğumdan ölüme yaşayan tüm halkın en temel, en hayati ihtiyaçlarını karşılayan bu arkadaşlarımızdır. Kışın kar ve soğuğunda, yazın sıcağında her türlü şartta bu beldeye hizmet eden arkadaşlarımız, birer birer işlerinden, aşlarından edilmektedirler” diye konuştu. Büyükkarıştıran halkına seslenen Genel-İş Sendikası Temsilcisi Makasçı, “Şu bilinmelidir ki; insanların çalışma hakkı anayasal bir haktır ve engellenemez. Hukuksuz bir biçimde, hiçbir haklı gerekçeye dayanmaksızın bu arkadaşlarımızın yerel seçimde yaşanan siyasi çekişmelere kurban edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Açılacak davalar sonucunda hukuksuz yere işten atılan işçilerin, işe iadeleri sağlanacak, ancak gerek iş yasası gerek toplu iş sözleşme gereği belediye büyük tazminatlarla karşı karşıya kalacaktır” dedi. Makasçı, hukuksuz bir biçimde işten atılan 6 işçinin derhal işe iadelerinin sağlanmasını istedi. Basın açıklamasının ardından işçiler olaysız şekilde direniş çadırına geri döndü.