GÜNDEM - 02 Ekim 2024 Çarşamba 12:39

Çakırhüyük Beldesindeki camiler onarım bekliyor

A
A
A
Çakırhüyük Beldesindeki camiler onarım bekliyor

Adıyaman’ı Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük Beldesinde 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan camiler onarılmayı bekliyor.


6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremleri, Çakırhüyük Beldesinde ciddi hasara yol açmış ve camiler ise hasar almıştı.


Depremler sırasında hasar gören Hacı Mustafa Yıldırım Camii ve Keysun Camii, üzerinden 1,5 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen her hangi bir onarım çalışmasının yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.


Vatandaşlar, ibadetlerini yapmak için camilere giremediklerinden dolayı, namazlarını camii yerine taziye evinde kılmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Belde sakinleri, camilerin onarımı için acil çözüm bulunmasını talep etti.



Çakırhüyük Beldesindeki camiler onarım bekliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Hiç gitmediği Şanlıurfa’dan ceza makbuzu geldi, eşi bile ona inanmadı Yozgat’ta yaşayan bir vatandaş evine gelen ceza makbuzu ile hayrete düştü. Daha önce hiç gitmediği Şanlıurfa’dan bin 506 TL ceza geldiğini öğrenen vatandaşın eşi ile arasında güven sorunu yaşandı. Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan ve minare ustası olan Fuat Uyar, evine gelen makbuz ile hayatının şokunu yaşadı. Kırmızı ışık ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle evine bin 506 TL trafik cezası geldiğini gören Uyar, cezanın Şanlıurfa’da kesildiğini gördü. Hayatı boyunca Şanlıurfa’ya gitmediğini ifade eden Uyar, cezanın 2015 model bir araca kesildiğini ancak kendi aracının 2019 model olduğunu söyledi. İkiz plaka mağduru olan Fuat Uyar, sorunun çözümü için yetkililerden yardım bekliyor. Ceza makbuzu nedeniyle ailesi ile de sorun yaşadı Bir caminin minaresini inşa ettiği sırada evine ceza makbuzu geldiğini öğrenen Fuat Uyar, “Geçen gün evime ceza makbuzu gelmiş, trafik cezası. Akşam eve gittiğimde ‘ceza makbuzunu getirin bakayım ne olmuş’ dedim. Kırmızı ışık ihlali olduğunu söyledi eşim. İlgimi çekti normalde ben hiç faturalara bakmadan gider öderdim veya işte telefondan mobil sistemden ödeme yapardım. Kırmızı ışık deyince dikkatimi çekti. Çünkü ben kırmızı ışık ihlali konusunda çok dikkatliyim. Kesinlikle öyle bir şey yapmam. Orada Şanlıurfa yazıyordu, Şanlıurfa’ya ben hiç gitmedim. Eşim Şanlıurfa’yı duyunca ‘Hayırdır, ne oldu? Sen Şanlıurfa’ya niye gittin? Niye bizim haberimiz yok?’ dedi. Ben ‘Şanlıurfa’ya gitmedim gitsem bir bilginiz olur’ dedim. Oradan ayrı bir sıkıntı yaşadık” ifadelerine yer verdi. Plakalar aynı, araçlar farklı Ceza makbuzunu detaylı inceleyen Uyar, “Diğer ceza gelen makbuzu incelediğimde ise plaka aynı fakat araç modeli ve markası farklı. 2015 model gri bir araba olduğu yazılıyor. Ben bu arabayı 2019’da aldım. 2019’dan beri hiç plakasını değiştirmedim. Yani gereğinin yapılması rica ediyorum. Tedirginlik içerisindeyim. Yardım etmelerini bekliyorum yetkililerin. Şikayette bulundum. Şu an sonuç bekliyorum ama ne zaman gelir, ne olur? Bu cezayı ödemek istemiyorum” dedi.
Zonguldak AFAD Başkanı Memiş, Ilıksu’da incelemelerde bulundu AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, aşırı yağışlardan etkilenen Kozlu ilçesine bağlı Ilıksu mevkisinde incelemelerde bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün aşırı yağış uyarılarının ardından metrekareye 200 kilogramın üzerinde yağış düşen Kozlu ilçesinde hasar tespitini temizleme çalışmaları sürüyor. AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ilçeye bağlı Ilıksu mevkisinde zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. Bölgede restoranı bulunan Kadir Çetin isimli esnaf başkan Memiş’e yapılan yatırımlar ve derenin girişine tersip bendinin yapılmasından dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Memiş, Çetin’i İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüştürdü. Çetin Bakan Yerlikaya’ya teşekkür ederek mağduriyetlerinin yapılan yatırımlarla büyük oranda azaldığını aktardı. Bakan Yerlikaya’da vatandaşın memnuniyetini ve teşekkürlerini ilk kabinede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini aktardı. Gazetecilere konuşan Çetin, telefondaki diyalogu anlattı. Yerlikaya’ya tersip bendinin yapılmasından dolayı teşekkürlerini sunduklarını aktaran Çetin, "Yapılan yatırımlar ve alınan iş makineleriyle birlikte dere yataklarında afetlerden dolayı zararların en aza indirildiğini konuştuk. Teşekkürlerimizi ilettik. Sayın bakanımız da kabinede bu durumu Cumhurbaşkanımıza ileteceğini söyledi. Her yıl en az yağan yağmurda bile büyük sıkıntı yaşıyorduk. Bu sene bölgemize yapılan tertip bende ile bu sıkıntıyı çok şükür ucuz atlattık" dedi.