Yerel Haberler
Adıyaman
05 Mayıs 2024 Pazar - 15:27 Başkan Tutdere’den su kesintisi açıklaması Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yaşanan su kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tutdere, yıkımdan dolayı su kesintisine neden olan firma hakkında işlem başlattıklarını duyurdu. Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, usulsüz yıkım nedeniyle su kesintisine neden olan firma hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve birkaç saatlik süren kesintisinin yapılan çalışmalar sonrası sona erdiğini belirtti. Yıkım alanına gelerek durum hakkında bilgiler alan Başkan Tutdere, su arızasına müdahale eden belediye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek halkın mağdur olmaması için işi hızlandırılmasını ve tamiratın sağlam bir şekilde yapılmasını istedi. Başkan Tutdere, “Dün gece Hoca Ömer Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yıkım esnasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve usulsüz yıkım nedeniyle bina yola devrilerek su şebekesine zarar verdi. Adıyaman Belediyesi ekipleri de gece olaya müdahale ederek saat 01.00’da su kesintisi yaşanan mahallelere su arzını sağladı. Ancak su arzının sağlanmasının ardından aynı noktada meydana gelen yeni şebeke arızaları nedeniyle bu kez de Hoca Ömer, Kap Camii, Ulu Cami, Bahçelievler, Yunus Emre, Bahçecik, Ali Taşı, Mara ve Varlık Mahallelerinde su kesintisi meydana geldi. Yapılan çalışmalar sonucunda su yeniden şebeke hattına verildi. Vatandaşlarımızı mağdur eden firma hakkında gerekli yasal çalışmalar başlatıldı ve tutanak tutuldu. Bize düşen kısmıyla ilgili olarak kıymetli hemşerilerimizden özür diliyor, anlayışları ve sabırları için teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz olay yerinde canhıraş bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Enkazın kaldırılmasıyla birlikte tüm mahallelerimize su arzını sağlayacağız” diye konuştu.
2. Kommagene Bienali başlıyor
03 Mayıs 2024 Cuma - 14:31 2. Kommagene Bienali başlıyor Adıyaman’ın Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, 2. Kommagene Bienaline 41 ülkeden 198 sanatçı katılacağı 2. Kommagene Bianeli’nin başlayacağını açıkladı. Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin ardından manevi ve ekonomik yeniden doğuş ihtiyacına atıfta bulunarak ’İyileşmek’ teması ile başlayacak olan 2. Kommagene Bienalinde mekana özgü eserler sergilenecek. Kaymakam Korkutata, “2. Kommagene Bienali, Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin ardından ’iyileşmek’ temasıyla bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Kültürel, tarihi ve doğal çerçevelere özel önem verilerek Kahta şehri, Kahta Kalesi, Nemrut Dağı, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Baraj Gölü’ndeki Adalar için oluşturulacak olan eser sergilenecek. Sanat direktörü Nihat Özdal olan bienalin küratörü ise Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin rektörü Istvn Erss. Açık Çağrı metninde ifade edildiği üzere ’Bienal, mekana özgü olmakla ilgilenen, tarihi sembollerin anlamı, doğal ortamlarda oluşturma yansıma imkanları, farklı heykel çözümlerinin sorunları ve organik malzeme kullanımıyla ilgilenen ve yapım sürecini eleştirel, uyumlu bir eylem olarak gören sanatçıların veya sanatçı gruplarından oluşan 41 ülkeden 198 sanatçı katılıyor. Bienalimize destek veren başta Bakanlığımıza, Valiliğimize, yerli ve yabancı tüm sanatçılarımıza ve bölge halkına şimdiden çok teşekkür ediyorum. Detaylı bilgi için kommagenebienal.com adresi ziyaret edilebilir” dedi.
Başkan Aslan: “Basın özgürlüğü, demokrasinin temel taşlarından biridir”
03 Mayıs 2024 Cuma - 12:52 Başkan Aslan: “Basın özgürlüğü, demokrasinin temel taşlarından biridir” Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Açıklamasında Başkan Aslan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutlamanın yanı sıra, bu önemli günün anlamını ve yerel basının karşılaştığı zorlukları, basın özgürlüğü, demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu dile getirdi. Gazetecilerin toplulukların sesi ve vicdanı olduğunu vurgulayan Başkan Aslan, “Ancak, maalesef, yerel basınımızın önündeki engelleri göz ardı etmemeliyiz. Finansal zorluklar, sansür, baskı ve hatta fiziksel tehditler, yerel gazetecilerin karşılaştığı yaygın sorunlardan sadece birkaçıdır. Bu zorluklarla mücadele ederken, basın mensuplarının cesareti ve kararlılığı, toplumumuzun bilgiye erişimini sağlamak ve gerçekleri açığa çıkarmak için kritik bir rol oynamaktadır. Yerel basının önemini vurgulamak ve basın özgürlüğünün kutsallığını hatırlamak için birlikte duruyoruz. Yerel gazetecilerimizin karşılaştığı her türlü zorluğa rağmen, onların cesaretini ve özverisini takdir etmeli ve desteklemeliyiz. Basın özgürlüğü sadece bir haktan ibaret değildir, aynı zamanda demokrasinin güvencesidir. Bu nedenle, bugün ve her gün, basın özgürlüğünü savunmak ve yerel basınımızın güçlenmesini sağlamak için birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.
Baro Başkanı Doğan, Adıyaman tütünüyle ilgili açıklama yaptı
03 Mayıs 2024 Cuma - 10:46 Baro Başkanı Doğan, Adıyaman tütünüyle ilgili açıklama yaptı Adıyaman Barosu Başkanı Bilal Doğan, Adıyaman tütünüyle basın açıklaması düzenledi. Sabahın erken saatlerinde baro üyesi avukatlarla birlikte Adıyamanlı tütüncülerle bir araya gelen Baro Başkanı Bilal Doğan, tütüncülerin sorun ve sıkıntılarını aynı zamanda taleplerini dinledi. Yaptığı görüşmeler sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Bilal Doğan, “Adıyaman tütünü Adıyaman için oldukça kıymetli. Adıyaman nüfusu 600 bin ama tütünü bire bir üreten ve esnaflığını yapan 100 bin kişi var. Doğrudan Adıyaman nüfusunun tamamına geçim kaynağı sağlayan, kenti ekonomisini yükselten en önemli ürünümüzdür Adıyaman tütünü. Adıyaman tütünü yıllardır yasaklarla gündeme gelmektedir. En son hapis cezalarına kadar varan yasalar çıkmaktadır. Bu durumla ilgili mücadele konusunda Adıyamanlı tütün üreticileri ve esnaflar elinden gelen ve çabayı gösterdi ancak istediğimiz sonucu alamadık. 6 Şubat 2023 depremin de bir kez daha vurduğu Adıyaman’da esnafların ve halkın ayakta kalmasını sağlayan tek ürün tütünken özellikle son 15 gündür kargoların tütün taşıması yasaklandı ve il dışına giden tütünlerimize baskınlar düzenlenerek el konuldu aynı zamanda tütüncü esnaflarımız da hem idari para cezaları hem de hapis cezalarıyla karşı karşıya kaldı. Buradan yetkililere sesleniyoruz, Adıyaman için tütün çok kıymetli. Bir baba bu tütünden elde ettiği gelirle çocuklarını okutuyor, geçimini sağlıyor, çocuğunu evlendiriyor, bu tütün olmazsa Adıyaman’da hiçbir şey olmaz ve Adıyaman halkı oldukça mağdur olur ve biter. Adıyaman tütünü bu kadar önemli ve kıymetliyken bu yasakları kabul etmemiz mümkün değil. Bizler Adıyaman tütünü için özel bir düzenleme talep ediyoruz” diye konuştu.