POLİTİKA - 04 Temmuz 2024 Perşembe 16:47

Aytaç Durak hava ambulans ile hastaneye kaldırıldı

A
A
A
Aytaç Durak hava ambulans ile hastaneye kaldırıldı

Adana’da 5 dönem büyükşehir belediye başkanlığı yapan Aytaç Durak Pozantı’nın Bürücek Yaylasında rahatsızlanarak hava ambulans ile hastaneye kaldırıldı.


5 dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra aktif siyaseti bırakan Aytaç Durak (86) Pozantı’nın Bürücek Yaylasında bugün rahatsızlandı. Yakınlarının sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine Pozantı Devlet Hastanesine kaldırılan Durak, buradan da hava ambulans ile Balcalı Hastanesine sevk edildi. Acil serviste tedavi altına alınan Durak’ın bilincinin açık olduğunu öğrenildi. Durak’ın vertigo rahatsızlığından dolayı bayıldığı tahmin ediliyor. Durak’ın durumunun iyi olduğu hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.


Aytaç Durak kimdir ?


1938 yılında Adana’nın Karaisalı İlçesi’nde, tüccar bir ailenin altı çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi. İlkokulu Adana Gazipaşa İlkokulu’nda, ortaokulu Tepebağ Ortaokulu’nda, liseyi de Adana Erkek Lisesi’nde tamamladı. 1957 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı. Eğitiminin ardından 1963 yılında mezun oldu. Ardından çalışma hayatına atıldı ve 1963-1965 yılları arasında DSİ Adana İçme Suları Şefi, 1965-1968 yılları arasında YSE yani bugünkü adıyla Köy Hizmetleri Adana İl Müdürü olarak görev yaptı. Bu sıralarda evlendi. Askerliğini yedek subay olarak Ankara Mamak Muhabere Okulu’nda, kıta hizmetini ise Askeri Araştırma ve Geliştirme Dairesi (ARGE)’nde tamamlayarak terhis oldu ve memleketi Adana’ya döndü.


Daha sonraları iki yüksek mühendis kardeşiyle ortak olarak, Adana’ da 2000’in üzerinde konut yaptı. İnşaat müteahitliği yaptığı dönemlerde aktif politikada da yer aldı. 1963-1980 yılları arasında Adalet Partisi’nden 4 dönem belediye meclis üyeliği ve Adana Ticaret Odası Meclis üyeliklerinde bulundu. Durak, müteahhitliği döneminde 3 kez Adana Vergi Rekortmenleri arasında yer aldı. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Dünya Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 25 Mart 1984, 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999, 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde beş kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde bağımsız olarak adaylığını koysa da, 4 Mart 2014 tarihinde yapmış olduğu açıklamayla MHP’den başkan adayı olan dönemin Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekildi. Sözlü’de o yıl belediye başkanlığını kazandı. Durak, o tarihten itibaren aktif siyaseti bıraktı.



Aytaç Durak hava ambulans ile hastaneye kaldırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay İnsanlarda merak uyandıran ’insan yüzlü örümceği’ kavanozda besliyor Hatay’da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde ’insan yüzlü örümcek’ olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. Antakya ilçesinde yaşayan ve haşere ilaçlama işi yapan Mehmet Şirin, Serinyol Mahallesi’nde bir evin bahçesinde görünümüyle dikkat çeken bir örümceğe rastladı. İnternet üzerinden yaptığı araştırmada bu örümceğin toplumda ’insan yüzlü örümcek’ olarak bilinen köşeli yengeç örümceği olduğu fark eden Şirin, hayvanı kavanozun içerisine koyarak böceklerle beslemeye başladı. Görünümüyle dikkat çeken örümcek, Şirin’in sosyal medyada yaptığı paylaşım üzerine vatandaşlarda merak uyandırdı. “Alana ilk baktığımda hiç fark edemedim ama incelediğimde bembeyaz örümcek olduğunu gördüm” Örümceğin görünüşü itibarıyla dikkat çektiğini belirten Mehmet Şirin, “İnsan yüzlü örümcek diyorlar. Ben de araştırdım ve insanlara herhangi bir şekilde zarar vermiyor. Arı ve sinek şeklindeki böcekleri yiyip neslini devam ettirdiğini gördüm. Örümcek tamamen insan yüzlü bir şekilde, tıpkı bizim yüzümüzün yansıması diyebilirim. Yakından çekildiğinde o dikkatimi çekti. Haşere ilaçlama işi yapıyoruz. İlaçlama yapmadan önce bir alan incelemesi yapıyoruz. Alana ilk baktığımda hiç fark edemedim ama daha sonra yakından incelediğimde bembeyaz örümcek olduğunu gördüm. Kendini iyi kamufle etmişti. Ben yıllardır bu işi yapmama rağmen uzun süre sonra çok farklı örümcek gördüm. Örümcek dikkatimi çekti. Kavanoza koydum ve araştırıyordum. Araştırdığımda çok güzel özellikleri var” dedi. “Hatay ikliminde daha önce görmediğim türden örümcekti” Örümceği kavanoz içerisinde beslemeye başladığını ifade eden Mehmet Şirin, “Bulduğum zaman kısa bir video çekmiştim. Pazar günü yine haşere ilaçlamaya giderken bu türleri görünce şaşırıyoruz. Hatay ikliminde daha önce görmediğim türden örümcekti. Örümceğin zararsız olduğunu da gördüm. Zehirli ama insanları etkilemediğini araştırdım ve buldum. Örümcek deyince korkuyorsun ama yakından bakıp gördüğüm zaman daha çok insana bir heyecan veriyor. Birkaç tane sinek koyduk ve onları yedi. Sivrisinekler vardı ve onları da yedi. Şu an bir tane var. Henüz acıkmadığı için yemedi. Toplamda 5 sinek yedi” ifadelerini kullandı.
Hatay Depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan kadın, 12 metrekarelik mağazasında hayata tutundu Hatay’da depremde evi ve 2 katlı işyeri yıkılan depremzede Fatma Bakır, bir yıldır yeni taşındığı mahallede açtığı 12 metrekarelik işyerinde hayata tutundu. Azmiyle takdir toplatan başarılı kadın, hayatını kendi ayakları üzerinde durarak idame ettiriyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da binlerce bina ve işyerleri yerle bir oldu. Asrın felaketi olarak nitelendiren depremde, işyerlerinin zarar görmesi nedeniyle bazı esnaflar farklı ilçelerde işlerine devam ediyorlar. Bu esnaflardan biri olan Fatma Bakır, depreme Antakya ilçesi Esentepe Mahallesi’nde yakalandı. Bakır’ın butik işlemesi yaptığı işyeri ve evi asrın felaketinde yıkıldı. Depremden birkaç ay sonra Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’ne yerleşen Bakır, burada yeni bir yaşama başladı. Yeni yerleştiği mahallede yaşamaya başlayan Bakır, burada yeni bir işyeri açtı ve hayallerini süsleyen işine devam etmeye başladı. Yeni açtığı işyerinde; erkek ve kadın giyim ürünleri satan kadın, 12 metrekare olan iş yerini işleterek kazandığı kazançla hayata tutunmaya çabalıyor. “Evlerimize gidip oturana kadar burada oturacağız ve hayata tutunmaya devam ediyoruz” Depremde son anda kurtularak yaşamayı başardığını belirten Fatma Bakır, “Deprem anında hemen çökme olmadı ama tavanlar direkt çökmeye başladı. Depremde son anda evden çıkmayı başardık. Ev yıkılmadı, tam çökmedi ama sonradan evimiz yıkıldı. Burada bir ev tuttuk. Sonradan da işte burayı işletmeye başladık. Ufak tefek çok şükür yani idare ediyoruz. Çocuk giyim var, bayan, iç giyim, dış giyim ve ondan sonra kozmetik var. Köylünün ne ihtiyacı varsa onu karşılamaya çalışıyoruz. En yüksek 850 TL ve en düşük 150 TL fiyatı var, ürünlerimin. Bu getirdiğimiz ürünle de bağlı oluyor. Fiyatlar öyle de değişkenlik gösterebiliyor. Hemen hemen bir yıl oldu, işletmeye başlayalı. En azından ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetiyor çok şükür. Antakya’daydık. İki katlı bir giyim mağazamız vardı. Orası işte yıkıldıktan sonra buraya geldik. Olmuyor illa bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse evlerimiz çıkana kadar evlerimize gidip oturana kadar burada oturacağız, devam edeceğiz. İş yerimizi de işleteceğiz. Hayata tutunmaya devam ediyoruz” dedi.