ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 17:36

Adana’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

A
A
A
Adana’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Adana’da çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı.


Merkez Seyhan ilçesine bağlı Karayusuflu Mahallesi’nde orman yangını çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine orman bölge müdürlüğüne bağlı ekipler yangına müdahale etti. Havadan bir uçak ve iki helikopter, karadan ise çok sayıda arasöz ile müdahale edilen yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Ekipler ormanlık alanda soğutma çalışmalarına devam ediyor.



Adana’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Prof. Dr. Karasu cinayetinde dikkat çeken detay Eskişehir’de kaybolduktan 5 gün sonra Porsuk Çayında elleri ve ayaklarından bağlanmış şekilde bulunan Prof. Dr. Bekir Karasu’nun yakınlarda bir çiftlik evinin olduğu öğrenilirken, ön otopsi raporunda ise boğulmaya bağlı ölümün gerçekleştiği belirtildi. ESTÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı’nda görevli olan Prof. Dr. Bekir Karası, 27 Haziran Perşembe günü aracına binerek evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Yakınlarının endişelenerek polise başvuru yapmasının ardından konuyla ilgili polis geniş çaplı inceleme ve çalışma başlatırken, Prof. Dr. Karasu’un cesedinin, Karacaşehir mevkiinde Porsuk Çayı içinde bulundu. Kameralar incelendi şüpheliler tespit edildi Karasu’nun bulunması için özel olarak çalışan ekipler, öncelikle kameraları incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde Karasu’nun aracına aldığı kişilerle Kızılinler mevkiinde bulunan çiftlik evine doğru yola çıktığı tespit edildi. Ekipler kameraları adım adım izleyerek öncelikle şüphelilere ulaştı. Ardından Porsuk Nehri üzerinde arama çalışmaları yoğunlaştı. Su kenarında aramalar sonucunda Prof. Dr. Karasu’nun cesedine ulaşıldı. Elleri ve ayakları iple bağlı olduğu iddia edilen Karasu, otopsisi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan otopside boğulmaya bağlı ölüm olarak ortaya çıktı. Emniyet ve Başsavcılıktan herhangi bir açıklama yapılmadı Yaşanan olayla ilgili çalışmalarını sürdüren Eskişehir Başsavcılığı ile İl Emniyet Emniyet Müdürlüğünden herhangi bir açıklama yapılmazken, dosyaya gizlilik kararının getirildiği öğrenildi.
Gaziantep Yılmaz, yetim çocuklar ve anneleriyle buluştu Başkan Umut Yılmaz, Dülük Tabiat Parkı içerisinde yer alan Gençlik Kampı’nda düzenlenen Anne-Çocuk Kampı etkinliğine katıldı. Başkan Yılmaz, çocuklarla birebir ilgilenerek kamp faaliyetlerine eşlik etti. Çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye eden Yılmaz, çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirerek onların mutluluğuna ortak oldu. Yetim anneler ve çocuklarıyla bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Bu memlekette kimse yetim sayılamaz. Devlet bizim, hem anamız hem de babamızdır. Kimse, burada sahipsiz değildir. Bizlerin sahibi, devletimiz” dedi. Etkinlikte sadece çocuklarla değil, annelerle de özel olarak ilgilenen Başkan Yılmaz, her yetim çocuk annesiyle birebir sohbet ederek onların taleplerini ve sorunlarını dinledi. Annelerin ihtiyaçlarını ve isteklerini not alan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Yetim çocuklar ve annelerine yönelik bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade eden Umut Yılmaz, her zaman onların yanında olacaklarının altını çizdi. “Her zaman arkanızdayız” Kimsenin bu memlekette yetim sayılamayacağını kaydeden Umut Yılmaz, “Bu memlekette kimse yetim sayılamaz. Devlet bizim hem anamız hem de babamızdır. Kimse burada sahipsiz değildir. Bizlerin sahibi, devletimizdir. Biz, her zaman arkanızdayız. Çocuklarımızı, eğlendirelim, güldürelim. Çocuklarınızın eğitimine çok önem verin. Elimden gelen neyse de yapacağım. Ama aklımdakileri yaparken bir şeyleri unutmuş olabilirim sizler, bize hatırlatın” ifadelerini kullandı. “Belediye ile iletişim kolaylığı” Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi ile iletişime geçmelerinin oldukça kolay olduğunu belirterek, belediyeye ulaşma imkanının yüzde 98 oranında olduğu bilgisini paylaştı. Yılmaz, “Şu anda belediyemize yüzde 98 ulaşma imkanı var. Geçmişte yoktu. Biz, bu sistemi kurduk. Bir şikâyetiniz, talebiniz varsa bize geliyor” diyerek belediyenin her zaman halkın yanında olduğunu söyledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen Anne-Çocuk Kampı etkinliği, çocukların ve annelerin yüzlerini güldürdü. Başkan Yılmaz’ın çocuklara ve annelerine gösterdiği ilgi ve destek, yetim anneleri ve çocukları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.