ÇEVRE - 04 Temmuz 2024 Perşembe 19:33

Başkan Nallar: "Herkes üstüne düşeni yapsın, şehrimize hep birlikte sahip çıkalım"

A
A
A
Başkan Nallar: "Herkes üstüne düşeni yapsın, şehrimize hep birlikte sahip çıkalım"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, göreve gelmesinin hemen ardından başlattığı yabani otların temizlenmesi, larva, vektör, uçkun ve haşere mücadelesi ile özel alanlardaki otların kesilmesi talepleri konusunda açıklamalarda bulundu.


Yapılan çalışmaların eş zamanlı olarak ilerlediğini ancak özellikle ot temizliğinde gelen taleplerin öze alanlara yöneldiğini belirten Başkan Volkan Nallar, “Çalışmalarımızı detaylıca planlayıp imkanlarımız doğrultusunda şehrimizin dört bir yanına yaydık. Ancak biz çalıştıkça gelen talepler özel alanlara yönelmeye başladı. Ben buradan tüm vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Sevgili Süleymanpaşalı hemşehrilerim. Özellikle yerleşim yerleri içinde bulunan özel ya da tüzel kişilerin sahipleri olduğu boş durumdaki tarla, arsa ve parsellerde ot temizliğini yapma sorumluluğu o yerin sahiplerine aittir. Biz belediye olarak bu yerlere girip çalışma yapamıyoruz. Yer sahipleri de bu alanları bakımsız bıraktığında maalesef yangın tehlikesi ve kontrolsüz haşere üremesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu konuyu hep birlikte çözmemiz gerekiyor” dedi.


Konuyla ilgili vatandaşların hem yangın çıkması hem haşere üremesi hem de yönetmeliklerden dolayı ceza kesilmesiyle mağdur olmaması için hassasiyet göstermesini isteyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, “Aynı zamanda bu konu Belediyemiz Emir ve Yasaklar yönetmeliği Madde 27’de açık bir şekilde belirtilmiş. Yönetmelikte ‘Yerleşim yeri içerisinde kalan özel ve tüzel kişilere ait arazilerde yangın tehlikesine ve haşerat üremesine karşı arazi sahibi tarafından ot ve çalı temizliği yapılması zorunludur.’ diyor. Siz değerli vatandaşlarımdan rica ediyorum. Şehir içindeki boş arsa, tarla ya da arazinizin bakımını yapın. Biz de şehrin dört bir yanında size daha iyi hizmet vermek için çalışalım. Herkes üstüne düşeni yapsın. Şehrimize hep birlikte sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.



Başkan Nallar: "Herkes üstüne düşeni yapsın, şehrimize hep birlikte sahip çıkalım"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te ilk defa dron ile çekirge ilaçlama yapıldı Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Devlet Yardımlı Çekirge Mücadelesi Projesi” kapsamında Baykan ve Şirvan ilçelerinde ilaç dağıtımı, Pervari ilçesinde ise dron ile ilaçlama yapıldı. Pervari ilçesinde önceki yıllarda tarımsal zararlara sebep olan çekirge zararlarını azaltmak için 2024 yılında ilk defa dron ile ilaçlama çalışması yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Pervari İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında yerden ilaçlama yapılma imkanı olmayan 3 bin 500 dekar taşlı, eğim ve engebeli ve ağırlıklı olarak mera alanlarında çekirge mücadelesi amaçlı dron ile ilaçlama yapıldı. Dron ile ilaçlamanın devam edeceğini belirten Pervari İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulvahap Yılmaz, "Pervari ilçemizde yaşanan yoğun çekirge popülasyondan dolayı geçen sene muhtarlar aracılığıyla verdiğimiz ilaçlar, bölgenin dağlık ve engebeli olmasından dolayı doğru düzgün ilaçlanamadı. Ancak bu sene pilot bölge olarak uygulamaya aldığımız Pervari ilçemizde, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün dron ve ilaç desteğiyle çok daha büyük alanları ilaçlama yapmamıza imkan sağladı. Bir gün sonra yaptığımız tespitlerde çekirgelerin büyük oranda öldürüldüğü tespit ettik. Bölgemizde aldığımız bu olumlu neticeden dolayı gelecek dönemlerde Siirt il genelinde de dron ile ilaçlamayı planlıyoruz" dedi.
Eskişehir AK Parti Eskişehir’de merkez ilçe temayül yoklamaları tamamlandı AK Parti Eskişehir’de Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinin temayül yoklamaları teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Temayül yoklamaları, Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Genel Merkez Teşkilat Komisyon Üyesi Yasir Çelik, İl Başkanı Gürhan Albayrak, ilçe başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımlarıyla gerçekleştirildi. Tepebaşı İlçe Başkanlığı Temayül Yoklaması 10.00 - 12.00 saatleri arasında, Odunpazarı İlçe Başkanlığı Temayül Yoklaması ise 14.00 - 16.00 saatleri arasında ilçe binalarında gerçekleştirildi. Teşkilat mensupları, ilçe başkanı görmek istedikleri 3 ismi yazarak oylarını kullandılar. Oy kullanım işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılmak üzere genel merkeze iletildi. Yapılacak sayımda öne çıkan isimler önümüzdeki günlerde Ankara’ya davet edilecek ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı yapacağı değerlendirmeler sonucunda yeni ilçe başkanları belirlenmiş olacak. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Başkanı Gürhan Albayrak, “İl Koordinatörümüz, Bursa Milletvekilimiz Sayın Ayhan Salman ve Genel Merkez Teşkilat Komisyon Üyemiz Sayın Yasir Çelik ile birlikte Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerimizin temayül yoklamalarını, teşkilatımızın yoğun ilgisiyle birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdik. İlçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Süreç sıkıntısız şekilde devam ediyor. Genel Merkezimiz temayül sonuçlarına göre önümüzdeki günlerde kararını verecek” dedi.
Erzurum Erzurumspor yeni sezona hazırlanıyor Erzurumspor, 2024-2025 sezonu hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Hakan Kutlu yönetiminde Erzurumspor Tesislerinde hazırlıklarına başlayan takımın kamp kadrosu ve programı belli oldu. Mavi-Beyazlı ekip 1. etap kamp çalışmalarını 11 Temmuz Perşembe günü yapacağı hazırlık maçı ile tamamlayacak. Mavi-beyazlı takımın kamp kadrosunda şu futbolcular bulunuyor; Rıdvan Oğuzhan Yağcı, Berat Demir, Fırat Aymak, Mustafa Yumlu, Orhan Ovacıklı, Eren Tozlu, Yakup Kırtay, Fırat Şaşi, Enes Yiğit, Gürkan Varlık, Güney Yılmaz, Özgür Sert, Furkan Özhan, Alperen Karaca, Eren Özdemir, Taha Ağdağ, Fatih Onay, Uğurcan Mengi, Yakup Uzunel, Muhammet Karahan, Cengizhan Bayrak, Muhammet Yavaş ve Hüseyin Mevlütoğlu Bu arada iç transfer çalışmaları sürdüren Erzurumspor, sözleşmeleri sona eren Mustafa Akbaş ve Sefa Akgün’le yeniden sözleşme imzaladı. Kulüp Başkanı Ahmet Dal, Erzurumspor Tesisleri’nde bir araya geldiği oyuncularla 2 yıllık resmi sözleşmeyi imzalayarak başarı dileklerinde bulundu. Başkan Dal, “Her iki oyuncumuzla anlaştığımız için mutluyuz. Takım kaptanlarımızdan biri olan Mustafa Akbaş’la üçüncü yılımız. Kendisi de Erzurum’u, Erzurumspor’u evi gibi görüyor ve burayı çok sevdiğini biliyorum. Bizde kendisini seviyoruz. Yeniden anlaştığımız için mutluyuz. Sefa Akgün elimizde büyüdü diyebilirim. 18 yaşından beri kulübümüzün oyuncusu ve bizim için kıymetli.” dedi.