GÜNDEM - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 19:53

Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu 2. Dönem Protokolü imzalandı

A
A
A
Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu 2. Dönem Protokolü imzalandı

Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu 2. Dönem Protokolü imzalandı.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Cumhuriyet Teknokent, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Sivas İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) işbirliği ile düzenlenecek “Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu” II. Dönem İşbirliği Protokolü Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin tarafından imzalandı. Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mutlu Türkoğlu ve ilgili kurum yöneticilerinin katıldığı imza töreni maraton hakkındaki görüşlerin sunulmasının ardından sona erdi.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Cumhuriyet Teknokent ve Sivas İŞGEM işbirliği ile organize edilen Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu I. Dönem etkinlikleri 2022-2023 yılları boyunca devam etmişti. I. Dönem faaliyetleri kapsamında genç girişimcileri bir araya getiren etkinliklerde toplamda 78 saat süren, 15 ayrı günde 13 farklı eğitmen tarafından girişimcilik ve yatırım konulu eğitimler verildi. Kapasitesi güçlendirilen genç girişimcilerin katılımıyla 4 ayrı kategoride mini yarışmalar düzenlendi ve ödüller verildi. Birinci Değerlendirme Kurulu sonucunda 15 bin TL tutarında prototip üretim desteği almayı hak kazanan 7 girişimci ekip belirlenerek her bir ekibe 15 bin TL desteğin yanı sıra alanında uzman 2 mentor atandı. Girişimciler 4 aylık prototip hazırlık süreci yürüttü. Start in Sivas Girişimcilik Zirvesi Final Programı’nda prototiplerini üreten girişimciler demo day etkinliği vasıtasıyla yarıştı ve girişimcilerin ürettiği ürünlerin sergileneceği bir etkinlik ve bölgesel kalkınmada girişimciliğin önemi konulu panel düzenlendi. Panelin ardından gerçekleşecek demo day etkinliğinde en iyi 3 girişimci belirlenerek sırasıyla 25 bin, 20 bin ve 15 bin TL ödül takdim edildi.


Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu 2. Dönemi imzalanan protokol ile resmi olarak başladı. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından verilecek toplam destek miktarı 500 bin TL’ye çıkarıldı. Maraton için son başvuru tarihi 30 Ekim 2024 olup maraton kapsamında düzenlenecek etkinlikler ve ödül aşamaları yılın ikinci yarısı boyunca devam edecek. Sivas’ın girişimcilik ekosistemini geliştirmek, yüksek teknolojili girişimci sayısını artırmak ve ulusal-uluslararası kuluçka programlarına girişimci kazandırmak için start verildi, yarış başlıyor.



Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu 2. Dönem Protokolü imzalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Depremzede aileler Türkiye-Hollanda maçını dev ekranda izleyecek Yeşilyurt Belediyesi, milli takımın Avrupa Futbol Şampiyonasında Hollanda ile bugün saat 22:00’de oynayacağı Çeyrek Final maçı için Samanköy Konteyner Kentte dev ekran kuracak. Başkan Geçit, milli maçın heyecanını ve coşkusunu depremzede ailelerle birlikte yaşayacaklarını söyledi. Malatya’nın en büyük konteyner kentleri arasında yer alan Samanköy mahallesindeki Konteyner Kentte, milli maç heyecanı yaşanacak. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit’in talimatının ardından Samanköy Konteyner Kent’te düzenlenecek özel bir organizasyonla, A Milli Futbol Takımının Hollanda ile oynayacağı tarihi maçı, depremzede aileler birlikte izleyecek. Bugün Almanya’nın Berlin kentindeki Olimpiyat Stadyumu’nda saat 22:00’de başlayacak olan Çeyrek Final maçı için Samanköy Konteyner Kentte yapılacak özel etkinlikte, vatandaşlara bayrak dağıtımı yapılıp, çay ikramında bulunulacak. Ay-yıldızlı bayraklarla süslenecek olan Samanköy Konteyner Kentte ki milli maç heyecanını depremzede ailelerle birlikte izleyecek olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit, A Milli Futbol Takımının yeni bir zaferle sahadan ayrılacağına yürekten inandıklarını söyledi. Milli maçın heyecanını Samanköy Konteyner Kentte kalan depremzede ailelerle birlikte yaşayacaklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit, “ A Milli Futbol Takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonasında elde ettiği başarılar hepimizin göğsünü kabartmaya devam etmektedir. Bugün saat 22:00’de Hollanda ile oynanacak çeyrek final maçı öncesinde millet olarak tek yürek olduk. A Milli Futbol Takımımızın Hollanda önünde alacağı güzel bir sonuçla adını yarı finale yazdıracağına sonuna kadar inanıyoruz. Bizim çocuklarımıza güvenimiz ve inancımız tamdır, onlar her zaman olduğu gibi yine milletimizin yüzünü güldürecek tarihi bir zaferin altına imza atacaklardır. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu tarihi maç için Samanköy Konteyner Kentimizde özel bir organizasyon yapacağız. Saat 22:00’de başlayacak olan bu önemli maç için konteyner kentimizde dev ekran kurup, depremzede ailelerimizle birlikte milli maçın heyecanı ve coşkusunu birlikte yaşayacağız. Hollanda maçını vatandaşlarımızla birlikte izleyerek, A Milli Futbol Takımımızın yanında olduğumuzu kalbimizle ve yüreğimizle hissettireceğiz. Depremzede ailelerimizin rahat bir ortamda milli maç heyecanı yaşaması için her türlü hazırlığı yapıyoruz. Maçın şölen havasında izlenmesi için bayrak dağıtımı yaparak, maç izleme alanını tribüne dönüştüreceğiz. Ailelerimize çay ikramlarında bulunarak, birlik ve beraberlik içerisinde milli maçımızı birlikte izleyeceğiz. Hollanda maçına artık az bir zaman kala, Malatya’dan, Yeşilyurt’tan A Milli Futbol Takımımıza yürekten başarı dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.
Bursa Eğitim gördüğü okula kaymakam olarak atandı Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Ali Partal, yıllar sonra Osmangazi Kaymakamlığı olarak hizmet vermeye başlayan okuluna kaymakam olarak atandı. Okulunun ilk mezunları ile bir araya gelen Partal, 50 yılın ardından mezuniyet töreni gerçekleştirdi. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun olan Ali Partal, 1991 yılında girdiği kaymakamlık sınavını kazanarak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Dernekler Denetçisi olarak göreve başladı. Daha sonra çeşitli illerde kaymakam ve vali yardımcısı olarak görevine devam eden Partal, 1988 yılında Osmangazi Kaymakamlığı olarak hizmet vermeye başlayan okuluna 2021 yılında kaymakam olarak atandı. Mezun olduğu okulda görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, “Bu bina iktisadi ve idari bilimler fakültesiydi. Ben de bu binaya 1986 yılında kayıt yaptırdım ve 1990 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. 1991 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanarak, Uludağ Üniversitesi’nin ilk kaymakamı oldum. 35 yıl sonra aynı binada kaymakam olarak buraya atandım. Heyecan verici ve farklı duygularla burada göreve başladım. Bugün de 1974 mezunları ile bir araya gelmekten mutlu oldum” şeklinde konuştu. Fakültenin ilk mezunları kaymakamlık binasında yeniden mezuniyet yaşadı Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ilk mezunları, 50 yıl sonra Osmangazi Kaymakamı Ali Partal ile bir araya geldi. 1974 yılında mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler, yıllar sonra eğitim gördükleri okulu gezerek eski günleri yad etti. Okulu gezen mezunlar kaymakamlık bahçesinde yeniden cübbe giyerek, kep fırlattı. 50 yılın ardından yeniden mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerin kep töreni renkli anlar yaşattı. “50 yıl aradan sonra okulumuzun ilk mezunlarına tören yaptık” Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği (BİMED) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, “Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1970 yılında bu binada kuruldu. Bugün de 50 yıl aradan sonra bu okulun ilk mezunlarına tören yaptık. Cübbe ve kep giydirdik. 50 yıl sonra okudukları okuldalar. Kaymakamımız da bu okul mezunu, burada okudu şimdi de aynı binada kaymakamlık yapıyor. 50 yıl aradan sonra mezunlarımızla aynı duyguları yaşamak bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.