Şırnak’ın İdil ilçesinde kış aylarında tüketmek üzere yazın hazırlanan cevizli sucuk, kuru üzüm ve pestile rağbet arttı.
İdil’e bağlı köylerde üzüm ve üzüm suyundan yapılan ve birçok köylünün geçim kaynağı olan cevizli sucuk, kuru üzüm ve pestilin bir kısmı il merkezi ve ilçelerde satışa sunulurken, bir kısmı şehir dışına pazarlanıyor. Kış ayının gelmesiyle birlikte bu ürünlere rağbetin arttığını belirten Sait Çelik, Güneydoğu insanı için vazgeçilmezler arasında gösterilen bu ürünlerin köylülerin geçim kaynağını oluşturduğunu söyledi. Çelik, "Güneydoğu’da çok üretilen ve tüketilen bu ürünlerin birçoğu il dışında
pazarlanmaktadır. Yurt dışında ikamet eden İdilli gurbetçiler de bu ürünlere ilgi göstermektedirler. Havaların daha da soğuması neticesinde bu ürünlerin satışı artacaktır" dedi.