Sinop`a füze test atış ve deneme alanı yapılıyor.
Milli Savunma Bakanlığı`na devri yapılan eski radar üssünde yapım çalışmalarına başlanan tesisin kısa süre içerisinde tamamlanarak, Karadeniz üzerinde Türk mühendisleri tarafından üretilen füzelerin test atışları yapılacak.
Soğuk savaş yıllarında ABD tarafından Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği`ne (SSCB) karşı dinleme amaçlı kurulan ve 1992 yılında kaldırılan Sülükgölü mevkisindeki eski radar üssünde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı`nın yüzde 35.5 ile en büyük hissedarı olduğu Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN) tarafından kullanılmak üzere füze test ve deneme alanı yapılıyor. Eski radar üssünün bulunduğu hazineye ait olan yaklaşık 104 dönümlük arazinin, söz konusu tesisin yapımı için Maliye Bakanlığı`ndan Milli Savunma Bakanlığı`na devrinin yapıldığı belirtildi. Devrin ardından tesisin alt yapı çalışmaları da hızlı bir şekilde başladı. Bölgede hummalı bir çalışma gerçekleştirilirken, alana çok sayıda konteynır ve malzeme taşındı. Mayıs ayında büyük bölümünün tamamlanması beklenen tesisin kısa süre içerisinde faaliyete girerek, Karadeniz üzerinde füze denemelerinin yapılacağı kaydediliyor.
Basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplayan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, tesisin yapılacağını doğruladı. Ergül, devletin kararına son derece saygılı olduklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde bir heyetin konuyla ilgili Sinop`a geldiğini ifade eden Ergül, "Konuyla ilgili yer tahsisi yapılmış. Ben de kendilerine şunu söyledim: Bunun şehrin içerisinde olmasının çok uygun olmadığını, şehrin dışında bir noktada yapılmasının daha uygun olacağını ifade ettim. Kendileri de bu alanın konum itibarıyla bu işe en uygun yer olduğunu ve toplumun rahatsız olmasının söz konusu olmayacağını, alanda belli zamanlarda bir takım denemelerin yapılacağını ifade ettiler. Ben de kendilerine bir belediye başkanı olarak devletin tasarrufuna son derece saygılı olduğumuzu söyledim. Ancak burada da insanlar yaşıyor. Bu insanların da bu olaylardan kesinlikle rahatsız olmaması lazım. Yani mevcut alanın dışına taşınmaması lazım. Burası yasak, şurası geçilmez, burada olunmaz diye bir takım bölgelerin oluşmaması gerekir. Burası nihayetinde şehrin içi. Kendi alanlarında kalmak kaydıyla devletin almış olduğu bu karara ve olaya bizim de yerel yönetici olarak son derece saygılı olduğumuzu belirttim. Bölgede yeni bir bina yapmaları söz konusu değil. Mevcut olan bulunan binalardan istifadeyle yapılmasını daha ekonomik daha rantabl olduğunu ifade ettiler`` dedi.