GÜNDEM - 23 Aralık 2024 Pazartesi 12:41

Kilosu 200 lirayı bulan kestane yine kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında

A
A
A

Afyonkarahisar’da semt pazarları ve manavlarda kilogram fiyatı 150-200 TL arasında satılan kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden kestaneye, vatandaşın ilgisinin yoğun olduğu belirtildi.

Kış mevsiminin baş tacı meyvelerinden biri olan kestaneye ilgi yoğun. Semt pazarları ile manav tezgahlarını süsleyen kestane bu yıl da fiyatıyla en pahalı meyve olma özelliğini koruyor.

Şuhut’ta uzun yıllardır manav esnafı olarak çalışan İbrahim Uluçay, fiyatı yüksek olmasına rağmen kestaneye olan ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Uluçay, “Havaların soğumasıyla kestanede biraz hareketlenme oldu. Şu anda maliyeti perakende fiyatı 200 lira biz de maliyetine satıyoruz. Kestane fiyatları 150 ile 200 lira arasında değişiyor. Kestane alırken kabuğunun ayrılması, lezzet tadı, iriliği, boy farkı, deliksiz bunlara dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

Uluçay ayrıca çok büyük ve soyulmayan kestaneler konusunda da vatandaşları uyararak, “Alanlara almamalarını tavsiye ediyoruz, alıp da çöpe atmasınlar yani” ifadesini kullandı.

Vatandaşlar ise fiyatına rağmen kestaneden vazgeçemediklerini ve özellikle soba üstünde akşamları sohbet eşliğinde kestane tükettiklerini dile getirdi.

Kadir Han Çakır

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında hırsızlık yüzde 39.6 azaldı Kayseri’de 2025 yılında ‘hırsızlık’ olaylarında yüzde 39.6 oranında düşüş sağlanarak, olayların yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Çalışmalarda, 4 milyon 420 bin TL’lik çalıntı malzeme sahiplerine teslim edildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipler tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucu, kentte meydana gelen ‘hırsızlık’ olayları yüzde 39.6 oranında azaldı. Bahse konu ’hırsızlık’ olaylarının yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Kayseri’de gerçekleşen ‘evden hırsızlık’ olaylarında yüzde 47.5 düşüş sağlanarak, olayların yüzde 82.4’ü aydınlatılırken, ‘otodan hırsızlık’ konusunda yapılan çalışmalarda, yüzde 48.9 oranında düşüş sağlanıp, olayların yüzde 89.4’ü aydınlatıldı. Bir başka konu olan ‘motosiklet hırsızlık’ olaylarında yüzde 48.8 düşüş sağlanarak, olayların tamamı aydınlatıldı. Ekipler tarafından ‘işyerinden hırsızlık’ konusunda ise yüzde 12.3 düşüş sağlanırken, olayların yüzde 96.4’ü gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerden; 141’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 177’si de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, yakalanan şüphelilerden toplam 4 milyon 420 bin TL değerinde altın, ziynet eşyası, para, cep telefonu, bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter ve muhtelif eşyalar ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.