SPOR - 28 Eylül 2024 Cumartesi 14:52

Siirtli sporcu Balkan şampiyonu oldu

A
A
A
Siirtli sporcu Balkan şampiyonu oldu

Karadağ’ın Bar şehrinde düzenlenen 33. Balkan Atletizm Şampiyonası’nda, Siirtli Muhittin Gürhan 5 bin metre yarışında altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.


Siirtli atlet Muhittin Gürhan, 33. Balkan Atletizm Şampiyonası’nda 16 dakika 23 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Makedonya’dan Ilija Kiroski 17 dakika 26 saniyeyle ikinci, Bosna-Hersek’ten Alisic Jasmin ise 19 dakika 25 saniyeyle üçüncü oldu.


Bu başarıyla yalnızca Siirt’i değil, tüm Türkiye’yi gururlandıran Gürhan, ayrıca bin 500 metre ve 3 bin metrede mücadele ederek Siirt’i temsil edecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avcılar’da sinirlenip gece kulübüne sıktı, yoldan geçen adamı vurdu: O anlar kamerada İstanbul Avcılar’da gece kulübüne sinirlenip silahla saldıran şahıs yolda geçen bir adamı da yaraladı. Yaşanan anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken şahıslar kovalamaca sonucu Okmeydanı’nda polis tarafından yakalandı.Olay gece saatlerinde Denizköşkler Mahallesi Reşitpaşa Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre bir mekandan çıkan şüpheli şahıs içeride yaşanan kavga sonrası gece kulübüne silahla ateş etti. Olay yerinde devriye gezen ekipler silah seslerini duyup araçla kaçan Ö.C.E. ile O.A. İsimli 2 şüpheliyi kovalamaya başladı.Yoldan geçen adam yaralandıPolisin çalışması sonrası takviye olarak gelen ekipler yoldan bir kadınla yoldan geçen C.U. İsimli adamın bacağında yaralandığını gördü. Adam çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.Okmeydanı’ndan yakalandılarPolisin kovalamacası sonrası araçla E-5’ten kaçmaya devam eden 2 şüpheli Okmeydanı mevkiinde kıskıvrak yakalandı. Şahıslar gözaltına alınarak Avcılar emniyetine götürüldüler. Olayın ise gece kulübünün içinde yaşanan bir kavga sonrası sinirlenen şahısların mekana doğru ateş etmesi olayı olduğunu ortaya çıktı.Defalarca kez kurşun yağdırdıYaşanan olay anları ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde şahısın defalarca kez mekana kurşun sıkması ve olayda yaralanan C.U. Ve yanındaki kadının da kaçması yer aldı.
Antalya Valeyi yaralayıp, trompetçiyi 20 bıçak darbesiyle öldüren zanlı tutuklandı Antalya’da tartıştığı valeyi bıçakla yaralayıp, ardından farklı bir noktada Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nın trompet sanatçısı Deniz Akten’i 20 bıçak darbesiyle öldüren cinayet zanlısı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, dün gece 01.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi 1986 sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, bir restoranın önüne bisikletiyle gelen Polat Dereli (45), burada vale görevi yapan Osman D. (36) ile henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü tartıştı. Polat Dereli yanında taşıdığı bıçakla Osman D.’yi yaralayıp olay yerinden ayrıldı. Vale, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanırken, hemen 15 dakika sonrası farklı bir adrese geçen Polat Dereli, bu sefer sokakta karşılaştığı Deniz Akten (38) ile tartışmaya başladı. Polat Dereli, yine aynı bıçakla Deniz Akten’i vücudunun farklı noktalarından 20 bıçak darbesiyle yaralayıp, olay yerinden ayrıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nın trompet sanatçısı Deniz Akten, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinde polisin çalışmalarını izlerken yakalandı Öte yandan cinayet şüphelisi Polat Dereli, son eyleminin ardından olay yerine bir süre sonra tekrar geri dönüp, polisin çalışmalarını izledi. Bu sırada Polat Dereli’nin şüpheli durumlarını fark eden Cinayet Büro ile Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Polat Dereli’yi suç aletiyle birlikte yakaladı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Deniz Akten’in cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. "Yüzüm kopyalanmış" Olayla ilgili ifadesi alınan Polat Dereli’nin, "Yüzümü kopyaladılar, ben değildim" dediği ve susma hakkını kullandığı öğrenildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sağlık kontrolüne getirilen Polat D, basın mensupları tarafından yöneltilen “Başkası senin siluetine bürünüp, cinayet mi işledi?” sorusuna “Doğru” cevabını verdi. Polat Dereli, sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edildi. Dereli’nin, geçtiğimiz yıllarda psikolojik tedavi gördüğünü söylediği öğrenildi. Polat Dereli, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (SM-
İstanbul Kadınlar Basketbol Süper Ligi: Fenerbahçe: 81 - Botaş: 56 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2024-2025 sezonu ilk hafta maçında Fenerbahçe, Botaş’ı 81-56 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, yeni sezonun ilk maçında Botaş’ı konuk etti. İlk periyodu Ankara ekibi 17-19’lık skorla önde tamamlarken, sarı-lacivertliler ikinci periyotta etkili oyunuyla öne geçti ve soyunma odasına 38-36 önde girdi. Konuk ekip üçüncü çeyreğe 8-0 seriyle başlayarak 38-44 öne geçti. Ev sahibinin maça yeniden ortak olmasıyla son çeyreğe 49-46’lık skorla girildi. Fenerbahçe, son periyoda 12-0’lık seriyle girerken farkı 20 sayının üzerine çıkardı. Sarı-lacivertliler parkeden 81-56’lık skorla galip ayrıldı. Botaş’ta Khadijiah Cave 25 sayı, 10 ribaundluk performansla öne çıkan isim oldu. Fenerbahçe’de Emma Meesseman 18 sayı, 7 ribaund, Marieme Badiane 17 sayı, 9 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı. Salon: Metro Enerji Hakemler: Murat Ciner, Ramazan Sezer Baran, Gündoğan Ali Balaban Fenerbahçe: Alperi Onar 9, Olcay Çakır Turgut 5, Julie Allemand 4, Emma Meesseman 18, Marieme Badiane 17, Sevgi Uzun 4, Nikolina Milic 12, Tilbe Şentürk 6, İdil Saçalır 6, Ayşe Yılmaz Başantrenör: Valerie Garnier Botaş: Khadijiah Cave 25, Monica Cuic 9, Breanna Richardson 16, Saliha Mandıracı 6, Rana Uçar, Gülşah Duman, İdil Yeniçulha, Buket Ünal Başantrenör: Cemal İlker Gözeneli 1. Periyot: 17-19 (Botaş lehine) Devre: 38-36 (Fenerbahçe lehine) 3. Periyot: 49 - 46 (Fenerbahçe lehine)
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 1 - Göztepe: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 7. hafta maçında Samsunspor, sahasında Göztepe ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı Göztepe’nin 2-1 üstünlüğü ile geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 9. dakikada ceza sahası yayında topla buluşan Ntcham’ın şutunu kaleci Lis, parmaklarının ucuyla köseden çıkartarak kornere çeldi. 13. dakikada Göztepe’nin sol kenardan kullandığı kornerde, Zeki Yavru kafasıyla yaptığı ters vuruşla meşin yuvarlağı kendi filelerine gönderdi. 0-1 28. dakikada Bola’nın soldan kestiği ortaya iyi yükselen Marius’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1 41. dakikada sağ kenardan ceza sahsına giren Ramula’nın sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Okan’ın solundan filelere gitti. 1-2 Hakemler: Mehmet Türkmen, İbrahim Çağlar Uyarcan, Deniz Caner Özaral Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Rick van Drongelen, Lubo Satka, Marc Bola, Ait Bennasser, Carlo Holse, Oliver Ntcham, Gaetan Laura, Emre Kılınç, Marius Mouandilmadji Yedekler: Halil, Celil, Muja, Soner Aydoğdu, Tait, Dimata, Schindler, Soner Gönül, Ercan, Yunus Teknik Direktör: Thomas Reis Göztepe: Mateusz Lis, Taha Altıkardeş, Heliton Santos, Malcom Mputu, Ogün Bayrak, Djalma Silva, Junior Dennis, Isaac Solet (Matsuki dk. 5), Doğan Erdoğan, Ramulo Cruz, Juan Da Silva Yedekler: Arda, Emircan, İsmail, Nazım, Hugo, Ahmed, Tijanij, Fofana Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Goller: Marius (dk. 28) (Samsunspor), Zeki Yavru (dk. 13 k.k.), Ramulo (dk. 41) (Göztepe)
Çorum Çorum’da safran üretimi için ilk adım atıldı Çorum’da, dünyanın en pahalı bitkisi olarak adlandırılan safran üretimi için harekete geçildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere safran üretiminin tanıtılması, kadın çiftçilerin üretime aktif katılım sağlaması, üreticilere geleneksel tarımın yanında alternatif ürünleri tanıtmak, yerel ekonomiye yüksek katma değerli ürün kazandırmak, katma değeri yüksek ürünlerin üretimi sayesinde üreticilerin tarımsal gelirlerini artırmak, bölgede yeni üretim modellerinin ve üretim çeşitliliğini artırmak amacıyla Çorum’da safran üretiminin yaygınlaştırılması için safran ekimi yapıldı. Ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen safran, kilogramı 100 bin liradan alıcı bulduğu için "dünyanın en pahalı bitkisi" olarak adından söz ettiriyor. Baharat ve renklendiriciden, içecekten, cilt bakım ürünlerine, parfümeriden, ilaç ve sağlığa kadar çok farklı alanlarda kullanımı sayesinde yüksek talep gören safranın endüstriyel üretimi oldukça önemli olup, aynı zamanda yüksek ticari ve katma değere sahip. İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, “Hem kırsal kalkınmayı desteklemek, hem de ilimizin tarımsal çeşitliliğini artırmak için safran üretiminin teşvik edilmesi, ilimiz tarımsal ve ekonomik geleceği açısından stratejik bir adım olacaktır. Çiftçilerimizin safran üretimi ile 2. yıldan itibaren dekara düşen girdi maliyetinin azalması ile birlikte gideri azalacak, geliri ve dolayısıyla da karlılığı artacaktır” dedi.
İstanbul Avcılar’da sinirlenip gece kulübüne sıktı, yoldan geçen adamı vurdu İstanbul Avcılar’da gece kulübüne sinirlenip silahla saldıran şahıs, yoldan geçen bir adamı da yaraladı. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken, şüpheliler kovalamaca sonucu Okmeydanı’nda polis tarafından yakalandı. Olay gece saatlerinde Denizköşkler Mahallesi Reşitpaşa Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, bir mekandan çıkan şahıs içeride yaşanan kavga nedeniyle gece kulübüne silahla ateş etti. Olay yerinde devriye gezen ekipler silah seslerini duyup araçla kaçan Ö.C.E. ve O.A. isimli 2 şüpheliyi kovalamaya başladı. Yoldan geçen adam yaralandı Polisin çalışması sonrası takviye olarak gelen ekipler, o sırada yoldan bir kadınla geçen C.U. isimli adamın bacağından yaralandığını gördü. Yaralı adam çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Okmeydanı’nda yakalandılar Polisin kovalamacası sonrası araçla E-5’ten kaçmaya devam eden 2 şüpheli, Okmeydanı mevkiinde kıskıvrak yakalandı. Şahıslar gözaltına alınarak Avcılar emniyetine götürüldü. Olayın ise gece kulübünün içinde yaşanan bir kavga sonrası sinirlenen şahısların mekana doğru ateş etmesi olayı olduğu ortaya çıktı. Defalarca kurşun yağdırdı Yaşanan olay anları ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde şahsın defalarca mekana kurşun sıkması ve olayda yaralanan C.U. ile yanındaki kadının da kaçması yer aldı.