EKONOMİ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 14:41

Samsun’da OKA desteğiyle ’kadın yatırımcı yetiştirme’ programı başladı

A
A
A
Samsun’da OKA desteğiyle ’kadın yatırımcı yetiştirme’ programı başladı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı desteği ile “Kadın Yatırımcı Yetiştirme Programı” başladı. Proje ile teknoloji yatırımları konusunda farkındalık oluşturulması ve Samsun’da bu alanda başarılı kadın yatırımcılar yetiştirilmesi hedefleniyor.


Samsun İş Kadınları Derneği’nin (SAMİKAD) başvuru sahibi olduğu “Kadın Yatırımcı Yetiştirme Eğitimi ve Danışmanlığı Projesi" 4 farklı bölümden oluşan eğitim ve danışmanlık desteğinden oluşuyor. Proje kapsamında ilk olarak İnovest Kurucusu ve Genel Müdürü/ERBAN Ostim INP Melek Yatırım Ağı Üyesi/Lisanslı Melek Yatırımcı/Nitelikli Yatırımcı/GSYF Yatırımcısı/ANGİKAD Genel Sekreteri Unvanlarına sahip Dr. Ayşe Kuyrukçu tarafından “Yatırım Ekosistemi ve Dinamikleri” konularında eğitim verildi. Ardından Smart Hub kurucusu/Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Özkoç tarafından Risk Getiri Analizi eğitimi yapıldı. Programın 3. eğitiminde ise Av. Tuğçe Taşçı tarafından “Teknoloji Yatırımlarında Vergisel Avantajlar” konusunda eğitim düzenlendi.


OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle programdaki konuşmasında katılımcıları selamlayarak, OKA’nın bölgedeki rolüne ve çalışmalarına yönelik bilgi verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından “Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği”nin 2024 yılı için kalkınma ajanslarının çalışma teması olarak belirlendiğini ve OKA’nın bu doğrultuda özellikle kadın girişimcilerin kapasitelerini ve iş yapma becerilerini artırmaya, bölgede kadın girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için ekosistemi oluşturan aktörler ile iş birliği yapmaya, kadın istihdamını artırmaya ve kadın girişimciliğini özendirmeye yönelik faaliyetlere ve projelere destek vermeyi hedeflediğini ifade etti. Samsun’da faaliyet gösteren kadın girişimcilere yönelik olarak düzenlenen bu programın eğitimin devamında “Teknoloji Yatırımlarında Değerleme” eğitimi de düzenlenecek olup ek olarak SAMİKAD üyesi kadın girişimcilerin istifade edeceği bir yatırım değerlendirme aracı geliştirilecek. Söz konusu araç ile birlikte girişimlere yeni bir yatırım yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve birçok girişim arasından başarı potansiyeli en yüksek olanların seçilmesi daha pratik bir hale getirilecek, ayrıca yatırımcı adayı kadınlara değerlendirme aracının kullanımı konusunda birebir danışmanlık sağlanacak.



Samsun’da OKA desteğiyle ’kadın yatırımcı yetiştirme’ programı başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni başkanından ilk ziyaret Esnaf Birliği’ne İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni başkanı Erkan Özkan, ilk ziyaretini İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata’ya gerçekleştirdi. Ziyarete odanın eski başkanı Celil Anık da katıldı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni başkanı Erkan Özkan, ilk ziyaretini İESOB Başkanı Yalçın Ata’ya gerçekleştirdi. Ata, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni yönetim kadrosunun çalışmalarına destek vereceklerini belirterek, Erkan Özkan’a görevinde başarılar diledi. Ata, esnaf ve sanatkarların ortak faydasına olacak projelerin hayata geçirilmesi için her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurguladı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı rkan Özkan ise, esnafın sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma yürüteceklerini ve İESOB ile güçlü bir diyalog içinde olacaklarını ifade etti. Özkan, sektördeki sıkıntıları ve çözüm önerilerini değerlendirmek adına ortak projeler geliştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Celil Anık desteğe devam edecek Odanın önceki dönem başkanı Celil Anık da, sektördeki tecrübelerini yeni yönetime aktararak destek olmaya devam edeceğini belirtti. Esnaf dayanışmasının ve kurumlar arası iş birliğinin hem sürücü esnafı hem de diğer meslek grupları için önemli bir katkı sağlayacağı görüşünde birleşen oda başkanları, ilerleyen süreçte daha sık bir araya gelme kararı aldı.
Erzincan Erzincan’da 29 Ekim Cumhuriyet Kupası turnuvaları başladı Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 101. yılına özel olarak düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası turnuvaları, tenis, futbol, basketbol, satranç ve atletizm branşlarında başlıyor. Turnuvalar, genç yeteneklere kendini gösterme fırsatı sunarken Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu sporla yaşatmayı hedefliyor. Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Turnuvaları, Cumhuriyetimizin 101. yılına özel olarak başlıyor. Turnuvalar; tenis, futbol 5x5, basketbol, satranç ve atletizm gibi çeşitli branşlarda gerçekleşecek ve genç sporculara yeteneklerini sergileme fırsatı sunacak. Sporcular, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu sahada yaşayarak hem sportif başarılarını gösterecek hem de dayanışma ve kardeşlik ruhunu spor aracılığıyla pekiştirecek. Turnuvaların açılışı tenisle yapıldı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı spor etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvaların açılışı, Ülkü Spor Kompleksi Tenis Kortları’nda gerçekleşen tenis müsabakalarıyla yapıldı. Erzincan’daki genç sporcular, turnuvanın ilk gününde heyecan dolu maçlar oynayarak yeteneklerini sergilemeye başladı. Turnuva, Cumhuriyet Bayramı’na özel etkinliklerin bir parçası olarak büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Cumhuriyet Kupası Turnuvaları, gençlerin sportif becerilerini geliştirmeleri ve Cumhuriyet Bayramı’nın anlamını sporla yaşatmaları adına önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, düzenlediği bu turnuvalarla, Cumhuriyet Bayramı’nı sporun birleştirici gücüyle kutlamayı hedefliyor.