DÜNYA - 21 Ekim 2024 Pazartesi 13:45 | Son Güncelleme : 21 Ekim 2024 Pazartesi 13:47

Vietnam yeni devlet başkanını seçti

A
A
A
Vietnam yeni devlet başkanını seçti

Vietnam parlamentosunda yapılan 440 milletvekilinin “evet” oyu verdiği General Luong Cuong ülkenin yeni devlet başkanı seçildi.

Vietnam parlamentosu bugün yeni devlet başkanını seçmek üzere toplandı. Oturuma katılan 440 milletvekilinin “evet” oyu verdiği General Luong Cuong ülkenin yeni devlet başkanı seçildi. 67 yaşındaki Cuong, görevi Mayıs ayında Devlet Başkanı olarak atanan To Lam'dan görevi devraldı.

Aynı zamanda ülkenin en önemli 5. görevi olan Komünist Parti Genel Sekreterliği görevini de yürüten Cuong, seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Ben, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Devlet Başkanı Luong Cuong, Anavatan'a, halka ve Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Anayasası'na kesinlikle sadık kalacağıma; Parti, Devlet ve halk tarafından bana tevdi edilen görevleri yerine getirmeye çalışacağıma yemin ederim” ifadeleri ile yemin etti.

Cuong konuşmasında “ulusal savunma ve güvenliği güçlendirme, devrimci, iyi eğitimli, çevik ve modern bir ordu gücü oluşturma” sözü verdi.

Liderlik yapısının Genel Sekreter, Devlet Başkanı, Başbakan ve Ulusal Meclis Başkanı’ndan oluştuğu Vietnam’da To Lam, Nguyen Phu Trong'un ölümünden sonra göreve gelmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni başkanından ilk ziyaret Esnaf Birliği’ne İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni başkanı Erkan Özkan, ilk ziyaretini İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata’ya gerçekleştirdi. Ziyarete odanın eski başkanı Celil Anık da katıldı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni başkanı Erkan Özkan, ilk ziyaretini İESOB Başkanı Yalçın Ata’ya gerçekleştirdi. Ata, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni yönetim kadrosunun çalışmalarına destek vereceklerini belirterek, Erkan Özkan’a görevinde başarılar diledi. Ata, esnaf ve sanatkarların ortak faydasına olacak projelerin hayata geçirilmesi için her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurguladı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı rkan Özkan ise, esnafın sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma yürüteceklerini ve İESOB ile güçlü bir diyalog içinde olacaklarını ifade etti. Özkan, sektördeki sıkıntıları ve çözüm önerilerini değerlendirmek adına ortak projeler geliştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Celil Anık desteğe devam edecek Odanın önceki dönem başkanı Celil Anık da, sektördeki tecrübelerini yeni yönetime aktararak destek olmaya devam edeceğini belirtti. Esnaf dayanışmasının ve kurumlar arası iş birliğinin hem sürücü esnafı hem de diğer meslek grupları için önemli bir katkı sağlayacağı görüşünde birleşen oda başkanları, ilerleyen süreçte daha sık bir araya gelme kararı aldı.