EĞİTİM - 21 Ekim 2024 Pazartesi 17:59

Gençlere kaygı ile baş etme yöntemleri anlatıldı

A
A
A
Gençlere kaygı ile baş etme yöntemleri anlatıldı

Erzincan On Üç Şubat Gençlik Merkezi tarafından lise öğrencilerine yönelik sınav kaygısı ve baş etme yöntemiyle ilgili seminer verildi.


Erzincan Lisesi’nde Uzman Psikolojik Danışman Nimet Özen tarafından verilen stres yönetimi, sınav kaygısı ve verimli ders çalışma teknikleri seminerinde öğrencilere sınavda yaşanacak stres ve kaygı bozukluğunu azaltmaya yönelik sunum yapıldı. Özen, öğrencilere kaygı nedir, belirtileri nelerdir ve kaygı ile nasıl baş edilir, sınav kaygısı ve baş etme yöntemleri, sınav öncesi çalışma ve beslenme gibi konularda bilgi verdi. İnteraktif seminerde öğrenciler, merak ettikleri konuları da sorarak bilgi aldı. Seminer sonunda Erzincan Lisesi Müdürü Sadi Alkan, gençler için düzenlenen seminerden önemli bilgiler ve kazanımlar edindiklerini belirtti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla İsmet Taşdemir: “70. dakikadan sonraki oyun bize yakışmadı” Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Her maçın önemi var, bu da bizim için önemli bir karşılaşmaydı. 70. dakikadan sonraki oyunumuzu geliştirmemiz lazım. O oyun bize yakışmadı” dedi. Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Bodrum FK, konuk ettiği Çaykur Rizespor’a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Özellikle 70 dakikada çok doğru oyun oynadıklarını düşünüyorum. İyi oynadık, ancak sonunu getiremedik. Final paslarında başarılı olamadık, son vuruşlarda etkili olamadık. Ama yaklaşık 70 dakika takımımızın arkadaşları çok önemli bir oyun sergiledi. İyi oynadıklarını düşünüyorum, fakat maalesef sonunu getiremedik. 70. dakikadan sonraki oyunumuzu geliştirmemiz lazım. O oyun bize yakışmadı, bizim takımımıza yakışmadı. Bir türlü de oyunu değiştiremedik. Ama oyundaki değişikliklerle de istediğimiz farkı yakalayamadık. Maalesef mağlup olduk. İyi gidiyorduk, ancak bu mağlubiyetle sona geldik. Ama bu sadece bir maratonun ilk yarısı. İlk yarının bitiminde 10 maç var. Her maç zor. Dolayısıyla bu maçı bir an önce unutup eksiklerimizi görüp, bunları düzeltip, artılarımızı çoğaltarak yolumuza devam etmeye çalışacağız. Bildiğiniz gibi bu bizim için kritik bir maçtı, farklı bir pozisyona gelebileceğimiz bir maçtı. Maalesef başaramadık. Diğer maçlarda bu şansımızı kullanıp inşallah burada yakalayamadığımızı o maçlarda yakalarız” ifadelerini kullandı.
İstanbul Ersan Parlatan: “Haklı bir puan aldığımız düşünüyorum” Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Ersan Parlatan, Esenler Erokspor maçının ardından yaptığı açıklamada, ikinci yarıda ilk yarıya göre daha iyi bir oyun sergilediklerini söyleyerek, “Haklı bir puan aldığımız düşünüyorum” dedi. Trendyol 1. Lig’in 9. hafta mücadelesinde Ankara Keçiörengücü, deplasmanda karşılaştığı Esenler Erokspor ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Ersan Parlatan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mücadelenin ilk yarısında 5-10 dakikalık dilimin haricinde iyi bir futbol sergileyemediklerini söyleyen Parlatan, “İkinci devre hem oyun anlamındaki dizilişimiz, oyun değişikliklerinin ardından oyuna ortak olduk. Ortaktan daha öte oyuna hakim olduk diyebiliriz. Girişimlerimiz ve ataklarımız oldu. Neticesinde hep kendimize inandık. 90 artılarda 2-2’yi bulmuş olmamız bizim adımıza olumlu oldu. Sonuçta buradan elimiz boş ayrılmak istemiyorduk. 1 puan değerli. Çünkü ligin kalitesi ve takımların birbirine olan yakınlığını hepimiz görebiliyoruz. Her hafta puan ya da puanlar alabilmek bizim adımıza çok önemli. Bugün bunu başardığımız için mutluyuz. Ankara’ya elimiz boş dönmeyeceğiz. Dersler çıkarmamız lazım. İlk yarıdaki görüntümüz gerçekten iyi değildi. Kendimizi tanıyamadık bir anlamda. Bunun daha iyisini ikinci devre yaptık. Haklı bir puan aldığımız düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul Tanser Aydın: “Son saniyelerde puanlar kaybettiğimiz bir maç oldu” Esenler Erokspor Teknik Sorumlusu Tanser Aydın, Ankara Keçiörengücü maçının ardından yaptığı açıklamada, istedikleri 3 puanı elde edemedikleri için üzgün olduklarını söyleyerek, “Son saniyelerde puanlar kaybettiğimiz bir maç oldu” dedi. Trendyol 1. Lig 9. hafta maçında Esenler Erokspor, evinde karşılaştığı Ankara Keçiörengücü ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından Esenler Erokspor Teknik Sorumlusu Tanser Aydın, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İstedikleri 3 puanı alamadıkları söyleyerek sözlerine başlayan Aydın, “Son saniyelerde verdiğimiz bir maç oldu. Maça aslında çok istediğimiz gibi başlayamadık. Golü yedikten sonra tam istediğimiz futbolla karşılık verdik. Bunun karşılığını ilk yarı bitiminde 2-1 içeri girerek aldık. İkinci yarı rakibin belirli riskleri alacağını tahmin ediyorduk. Ona göre oyun planımızı hazırladık. Hızlı hücumlarla pozisyon bulacağımızı düşündük. Bunda başarı olduk. Pozisyonlara da girdik fakat değerlendirmedik. Son dakikalarda rakip tüm riskleri alıp üzerimize geldi. Bunların bir tanesinde son saniyelerde olsa da golü buldular. İki taraf için de bir puan. Benim iki takımı da tebrik ediyorum. Sahada maalesef ile andığımız bir yönetim grubu vardı. Bu gruba da iyi dileklerimizi sunmak istiyoruz. Onların çok iyi maçlar yönetmesini istiyoruz. Ama ne mümkünse stat içerisinde olan kimse yönetimden memnun değil. Bu yönetimler çok baskı altında olmalarına rağmen iyi bir yönetime dönüşür. Biz de onları buradan eleştirmek yada dikkat çekmek zorunda kalmayız” diye konuştu.