EKONOMİ - 03 Ekim 2024 Perşembe 12:29

Samsun TSO ’Sigortacılık Birimi’ törenle açıldı

A
A
A
Samsun TSO ’Sigortacılık Birimi’ törenle açıldı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında kurulan “Sigortacılık Birimi”, Sigortacılık Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Samsun’da sigorta acentelerine hizmet vermek amacıyla Samsun TSO çatısı altında kurulan “Sigortacılık Birimi” için açılış töreni düzenlendi. Sigortacılık Haftası’nda yapılan açılış törenine Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 31’inci gruptan sigorta acentelerini temsilen oda meclisinde bulunan Meclis Üyeleri Memduh Ersoy, Murat Tamer Doğru, sigorta acenteleri meslek komitesi üyeleri ve sigorta acenteleri temsilcileri katıldı.



Murzioğlu, Sigortacılık Haftası’nı kutladı


Törende konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Öncelikle, sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm herkesin Sigortacılık Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Sizin de bildiğiniz üzere, Resmi Gazete yayımlanan 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile Sigorta Acenteliği Yönetmeliği çerçevesinde, sigortacılık işlemlerini yürütme yetkisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından görevlendirilmiş odalara devredilmiştir. Biz de odamıza verilen yetkiyle birlikte sigorta acentelerinin sigorta levha kayıt işlemleri ve sigorta levha kaydının güncelleme işlerini yapıyoruz. Sigorta acentelerimiz kurduğumuz birim altında işlemlerini daha hızlı bir şekilde yapabiliyor” dedi.



Sektör ciddi gelişim kat etti


Konuşmasında, sigortacılık sektörünün gelişiminin desteklenmesi gerektiğine de vurgu yapan Başkan Murzioğlu, “Son yıllarda sigorta acentelerimiz kalite ve hizmet anlamında ciddi gelişim kat etti. Sigorta acentelerimizin zor bir iş yürüttüğünün farkındayız. Sektör olarak da geniş bir sektörsünüz. Mesleğinin gelişimi ve sorunların en aza indirilmesi için de sizler başta olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Bizim de oda olarak çalışmalarımızın merkezinde kentimiz var, üyelerimiz var. İnşallah, bundan sonra da sık sık bir araya gelerek sorunları birlikte aşacağız ve sigortacılık bilincini de her kesime aşılamak için üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Samsun TSO Meclis Üyeleri Memduh Ersoy ve Murat Tamer Doğru da bu zamana kadar sektörlerine verdikleri katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Salih Zeki Murzioğlu nezdinde herkese teşekkür etti.


Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Samsun TSO Sigortacılık Birimi’nin açılışı gerçekleştirildi.



Samsun TSO ’Sigortacılık Birimi’ törenle açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Bafra’da yılın ahisi 64 yıllık torna ustası seçildi Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen ’Ahilik Haftası’ programında yılın ahisi 64 yıllık torna ustası Bilal Kurumahmut seçildi. Bafra Madeni Sanatkarlar Odası tarafından ilk defa "Ahilik Haftası" programı düzenlendi. İlk olarak Bafra Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hurşit Tulum ve yönetimi Bafra Mehteran Takımı ile birlikte Büyük Sanayi Sitesi ve Kızılırmak Sanayi Sitesi içerisinde marşlar eşliğinde yürüyerek sanayi esnafını Ahilik programına davet ettiler. Daha sonra ise Bafra Madeni Sanatkarlar Odası Hizmet Binası’nda Ahilik Haftası programı yapıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından gösteri yapan Bafra Mehteran Takımı marşları ile protokol ve davetlilerden büyük alkış aldı. Odası Başkan Hurşit Tulum yaptığı konuşmada, "Ahilik; cömertlik, yardımseverlik, dayanışma, dürüstlük, samimiyet ve insana sevgidir. Dünyada eşi benzeri olmayan usta-çırak ilişkisi toplumsal dokumuzun en değerli unsurlarından biridir. Hepimiz, sanayi de ya da esnaflıkta çırak olarak başladık. Usta -çırak ilişkisinde yalnızca bir zanaat ya da ticareti değil, aynı zamanda hayatı, ekonomiyi, insan ilişkilerini ahlaklı olmayı öğreniriz. Yaklaşık 1205 yılında kurulan Ahilik Teşkilatı’nın esasları; cömertlik, yardımseverlik, dayanışma, dürüstlük, samimiyet ve insana sevgi olarak özetleyebiliriz. Bu değerler, yüzyıllardır yaşatılmakta ve halen manevi değerlerimizi geleceğe taşıyan bir köprü görevi görmektedir" dedi. Yılın ahisi 64 yıllık torna ustası seçildi Programda ayrıca Samsun İl Ticaret Müdürü Kürşat Turpçu, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar da sırasıyla birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan temsili şed kuşatma töreni yapıldı. Bafra’da yılın ahisi seçilen 64 yıllık torna ustası Bilal Kurumahmut’a protokol tarafından kaftanı giydirildi, şed kuşatıldı ve plaket verildi. Programın diğer bölümünde ise Bafra’da geçmişten bugüne emek veren, değer katan, ustalar yetiştiren emektar ustalar arasından seçilen yılın ustalarına plaket takdimi yapıldı. Bafra Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır’a da emeklerinden dolayı plaket verildi. Anı fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.
Denizli Merkezefendi Kent Tiyatrosunun Ekim ayı dolu dolu geçecek Merkezefendi Kent Tiyatrosunun Ekim ayı oyun takvimi açıklandı. Tiyatro ekibi, Eylül’de ayında 8 gün seyircisiyle buluşacak. İlçe genelindeki çalışmalarını sürdüren Merkezefendi Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki etkinliklerine devam ediyor. Belediye bünyesinde 2020 yılında ilk kez kurulan ve bugüne kadar oynadığı birçok oyun ile Denizlililerin beğenisi kazanan Merkezefendi Kent Tiyatrosu’nun, Ekim ayındaki oyun takvim duyuruldu. Oyunların hazırlıklarını tamamlayan tiyatro ekibi, seyircisi ile buluşmayı bekliyor. Tiyatro ekibi, 4-6-9-13-16-18-23-31 Ekim tarihlerinde sahne alacak. Merkezefendi Kent Tiyatrosu, Mavi Kuş isimli masal saati etkinliğini 4 Ekim Cuma günü saat 10.30’da Merkez Kütüphane’de gerçekleştirecek. Tiyatro ekibi ardından Dodo’nun Okyanus Sirki oyununu 6 Ekim Pazar günü saat 15.00’te Merkezefendi Kültür Merkezi, Mavi Kuş isimli masal saati etkinliğini 9 Ekim Çarşamba günü saat 10.30’da Yüzüncü Yıl Gençlik Merkezi, Obur ile Geveze Define Peşinde oyununu 13 Ekim Pazar günü saat 15.00’te Merkezefendi Kültür Merkezi, Sınır isimli oyunu 16 Ekim Çarşamba günü saat 10.30’da Merkezefendi Kültür Merkezi, Bonbon ve Şeker isimli kukla tiyatrosunu 18 Ekim Cuma günü saat 10.30’da Yüzüncü Yıl Gençlik Merkezi, Obur ile Geveze Define Peşinde oyununu 23 Ekim Çarşamba günü saat 10.30’da Merkezefendi Kültür Merkezi ve Bonbon ve Şeker isimli kukla tiyatrosunu 31 Ekim Perşembe günü saat 10.30’da Merkez Kütüphane’de oynayacak. Oyunlara rezervasyon yapılacak Ayrıca, hafta içi ve okul saatleri içerisindeki oyunlara en az 35 kişilik olmak üzere toplu rezervasyon 444 8 662 numaralı çağrı merkezi üzerinden, hafta sonu ve akşam saatlerinde olan oyunlara online rezervasyon üzerinden yapılacak. Online rezervasyon sistemi oyunlara 4 gün kala açılacak.