EĞİTİM - 18 Ekim 2024 Cuma 12:32

’Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi’ tamamlandı

A
A
A
’Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi’ tamamlandı

Girişimcilik alanında öğrencilerin kendi yetkinliklerinin farkına vararak uygulamaya yönelik olumlu tutum geliştirmelerini sağlamayı amaçlayan olan ’Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi’ tamamlandı.


Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi etkinlikleri 14-18 Ekim tarihleri arasında TEKNOPARK’ta gerçekleşti. Girişimcilik alanında öğrencilerin kendi yetkinliklerinin farkına vararak uygulamaya yönelik olumlu tutum geliştirmelerini sağlamayı ve bir iş fikrini uygulamaya geçirme ve iş planı hazırlama konusunda çözüm üretmeyi sağlayabilme farkındalığının kazandırılmasını amaçlayan ve bu doğrultusunda öğrencilerin girişimcilik eğilimlerinin artırılması hedeflendiği proje tamamlandı.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden(OMÜ) Prof. Dr. Mevlüt Gürbüz ve Samsun Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Hilal Tuğçe Lapçın tarafından, Triz-inovasyon, iş fikri geliştirme, iş planı tasarlama, fikri ve sınai hizmetler, kanvas iş modeli, kurumsal iletişim ve finansal yönetim konularında öğrencilere uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi.


Samsun’un mesleki ve teknik eğitimde 11 ve 12. sınıfta öğrenim gören 30 kişilik proje grubuna ayrıca; Eskişehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferhan Şengür, Osmangazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak, Doç. Dr. Halil Mutuk, Sinop Üniversitesi’nden Salih Dağlı, TEKNOPARK’tan Sinan Tosun, Sena Beşpınar ve Büyükşehir Belediyesi’nden Gülsüm Ayan, ayrıca Sudi Demirtürk tarafından farklı konularda bilgi aktarıldı.


Projenin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, "Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi”nde görevli eğitmen ve öğrencilere katılım ve teşekkür belgelerini takdim etti. Öğrencilerin geleceğini olumlu yönde şekillendirecek, onlara yol gösterecek tüm projelerin kıymetli olduğunu belirten Ağar, projeye destek veren tüm kurum ve öğretmenlere teşekkür etti.



’Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri Projesi’ tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır DTSO’da “Zengin Deneyim ve Kültür Birikiminin İş Dünyası ile Paylaşımı” semineri gerçekleştirildi Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Koç-Yönder iş birliği ile “Zengin Deneyim ve Kültür Birikiminin İş Dünyası ile Paylaşımı” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını yapan DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, önemli bir sunum olduğu için bütün birimlerin bilgilendirilmesi konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirterek, ”Bugün düzenleyeceğimiz seminerde bizlere zaman ayıran Koç- Yönder Başkanı Davut Ökütçü ve dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Ülkenin büyük bir bölümünün istihdamdan tutun da kalkınmasına kadar büyük emekleri olan bir kesimi temsil ediyoruz. Bunun daha sağlıklı gidebilmesi için sağlıklı işleyişle şirketlerin büyüme trendleri gelişen yeni dünya düzeninde büyük önem kazanmaktadır. Bugün aramızda bu işlerin duayenleri yer almaktadır. Bugün onları dinlemek bizim için bir fırsattır. Bu daha sonraki süreçte birlikte çalışabileceğimiz, ortak iş birliği sürdürebileceğiniz anlamına da gelmektedir. O yüzden bugün bizlere zaman ayırdıkları teşekkür ediyorum” dedi. “NEET’lerin oranında Diyarbakır, Türkiye ortalamasının iki katıdır” DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “Bugün ülkemizin gelişmesinde, sanayileşmesinde ve kuşaktan kuşağa intikalindeki en önemli modellerinden biri olan Koç Yönder’in değerli yöneticileri aramızda. Koç-Yönder, Koç’ta uzun süre üst düzey yöneticilik yapmış yöneticilerin oluşturduğu bir dernektir. Bu kuruluşa destek veren Koç yönetimine teşekkür ediyorum. Ülkemizde ve bölgemizde iki nesil veya üç nesil devam eden işletmeler görebiliyoruz ama bölgemizde maalesef bu konu en önemli kangrenlerimizden bir tanesidir. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençler oranında Diyarbakır, Türkiye ortalamasının iki katıdır. Bu oran yoksul ailelerin çocuklarının oranıdır. Türkiye’de orta gelir üstü ailelerdeki NEET’lerde ise Diyarbakır birinci sıradadır. Bu anlamda doğrusu sizlerin bu konudaki deneyimlerinizi aktarmanız bizler için en önemli çalışmalardan bir tanesidir. Bu bilgilendirme semineri bizler için çok önemli bir başlangıçtır. Kentimizin sanayicisinin ve işletmelerinin, sanayi gelişimi ve kuşağın devam etmesi konusunda bilgilenmek bölgemizin önemli sorunlardan bir tanesidir. Bizlere bu konuda destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. DTSO Konferans Salonundaki etkinliğe DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, İş Kadınları Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Ekingen, DTSO meclis üyeleri, Koç -Yönder Başkanı Adnan Ökütçü ve dernek yönetimi katıldı.