POLİTİKA - 23 Ekim 2024 Çarşamba 13:02

Canik’te hayata değer katan eserler

A
A
A
Canik’te hayata değer katan eserler

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, konforlu ve güvenli yollar ile yeni sosyal yaşam alanlarını vatandaşların hizmetine sunmaya devam etiklerini söyledi.


Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, yeni projeler ve yatırımlarla ilçeye değer katmaya devam ettiklerini ifade etti. Canik’te gerçekleştirdikleri ulaşım yatırımlarıyla güvenli ve konforlu yolları ilçeye kazandırırken yeni sosyal yaşam alanları başta olmak üzere yaşam kalitesini arttıran eserleri, vatandaşların hizmetine sunmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz" dedi.



Yeni sosyal yaşam alanları


İçerisinde bisiklet ve yürüyüş yolları olan, modern oyun gruplarıyla donattıkları yeni sosyal donatı alanlarını vatandaşların hizmetine sunmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, "Ailelerimizin birlikte vakit geçirebildiği, çocuklarımız için modern oyun gruplarıyla donattığımız yeni sosyal yaşam alanlarını ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. Bisiklet ve yürüyüş yolları yer alan parklarımızın peyzaj çalışmalarını titizlikle gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz parklarımızın bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını özveriyle sürdürüyoruz" diye konuştu.



Güvenli yollar


"Canik’te güvenli ve konforlu yolları vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı sürdürüyoruz" diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, ilçenin tüm mahallelerinde yol yapım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, "Canik’imizin tüm mahallelerinde yol çalışmalarımıza hummalı bir şekilde devam ediyoruz. İlçemizde yeni yollar açıyor, Canik’imizin ulaşım ağını daha güçlü hale getiriyoruz. İlçede asfalt yol, beton yol, sathi kaplama, yol açma, yol genişletme, kanal açma, yol tesviye, taş parke yol yapım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Vatandaşlara konforlu ve güvenli bir seyahat hizmeti sunmak için aralıksız bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Canik’te hayata değer katan eserler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası Belediyesi’nin süt desteği yüzleri güldürüyor Kuşadası Belediyesi tarafından kentte yaşayan çocukların sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yaşama geçirilen süt desteği projesi sürüyor. 2-5 yaş arası çocuklar için verilen süt desteği, çocukların kemik gelişimleri için gerekli olan kalsiyum ihtiyacını karşılarken dar gelirli ailelerin bütçelerine de önemli bir katkı sunuyor. Minik hemşehrileri için yaşama geçirdiği beslenme desteği projeleri ile ekonomik krizin etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen Kuşadası Belediyesi tarafından 2023 yılının Mart ayında başlatılan süt desteği projesi 17 ayı geride bıraktı. “Kuşadalı Çocuklar Lıkır Lıkır Süt İçiyor” sloganıyla yürütülen proje kapsamında her çocuk için aylık 8 litre süt desteği sunuluyor. Belirlenen adresleri her ay ziyaret eden Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Süt Kooperatifi’nden 1 litrelik ambalajlar içerisinde temin edilen sağlıklı sütleri imza karşılığında ailelere teslim ediyor. Güvercinmasa’ya yapılan başvurular doğrultusunda her ay ortalama 1500 çocuğa sunulan süt desteği projesi yüzleri güldürmeyi sürdürüyor. Son olarak İkiçeşmelik, Kadınlar Denizi, Davutlar ve Güzelçamlı mahallerinde belirlenen ailelerin kapılarını çalan Kuşadası Belediyesi ekipleri, ay boyunca kentin 23 mahallesinde süt dağıtımını sürdürecek. Süt desteğinden faydalanmak isteyen aileler, Kuşadası Belediyesi’nin resmi internet sayfasının süt desteği bölümünden ve 444 71 14 numaralı Güvercin Masa hattı aracılığıyla başvuru yapabiliyor.
Sakarya Tezgahlarda çeşit çok ama en çok palamut satılıyor Sakarya’da balıklar tezgahları süslemeye devam ediyor. Balıkçıların tezgahlarında en fazla yer verdiği palamut 150 liradan alıcı bulurken zirveyi 400 lirayla kalkan, 300 lirayla barbun ve çinekop balığı paylaşıyor. Sakarya’da Eylül ayında vira Bismillah diyen balıkçılar tezgahları doldurmaya başlamıştı. Bu sene çok verim alınan palamut vatandaşlarında sofralarını süslüyor. Balıkçıların tezgahlarında en fazla yer verdiği palamut 150 liradan alıcı bulurken zirveyi 400 lirayla kalkan, 300 lirayla barbun ve çinekop balığı paylaşıyor. Yaklaşık bir hafta sonra sezonunun sona erecek olan palamut, yerini hamsiye bırakacak. Mevsimin omega 3 deposunun vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü belirten balıkçı Ramazan İbiş, “Sezonu 1 Eylül’de açtık. Palamut balığı 2 ay önce tezgahlarda yerini almaya başladı. Bu sene palamudun en bol olduğu senelerden birisini yaşıyoruz. Palamut balığı fazla miktarda satılamaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor. Palamutta üretim bol olduğu için fiyatlar da gayet uygun. 1 kilogram palamut balığının fiyatı 150 TL’den satılıyor. Palamut sezonun sonuna yaklaşıyoruz. 1 hafta sonra palamut sezonu bitmiş olacak. Palamut sezonu bittikten sonra ise hamsi bollaşacak. Ondan sonra diğer çeşitlerde birbirlerini takip edecek. Alanda memnun satanda memnun. Bol ve bereketli bir sezon geçiriyoruz” dedi. “Genelde palamut tüketmeyi tercih ediyoruz” Balık fiyatlarından memnun olduğunu belirten ve bu sebeple çok tüketim yaptıklarını aktaran Emre Başaran, “Fiyatlar ilk zamanlarda biraz yüksek olsa da özellikle palamut nezdinde sezon açıldığı için fiyatlar biraz daha uygun. Genelde palamut tüketmeyi tercih ediyoruz. Bizim için balığın taze olması önemli. Balık taze olmadıktan sonra bir anlam ifade etmiyor. Fiyatlar beklentimizi karşıladı. Özellikle fiyatı uygun olduğu için balık tüketmeyi tercih ediyoruz” diye konuştu.
Sinop Sinop’ta Palamut Şenliği: 4 bin palamut ikram edildi Sinop’ta düzenlenen "Palamut Şenliği"nde yaklaşık 4 bin adet palamut ikram edildi. Etkinlik boyunca katılımcılar horon ve halay ile doyasıya eğlendi. Sinop Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi’nde “Palamut Şenliği” düzenlendi. Şenlikte konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmenin yanında öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırıcı etkinlikler de yapmaya devam ettiklerini söyledi. Sinop’un bir balıkçı kenti olduğuna dikkat çeken Taşdemir, bu yıl hamsinin az olması nedeniyle hamsi şenliği yerine palamut şenliği yaptıklarını ifade etti. Etkinliğin öğrenciler için motivasyon kaynağı olduğunu belirten öğrenci Umutcan Şenuzar, “Burada öğrencilerin kaynaşması adına güzel bir etkinlik oluyor. Palamut yedik, gayet iyiydi. Önlerden biraz yer tuttuk; erkenden girdik, hemen aldık palamudumuzu. Ama 20 dakika bekledim, tekrar girmeyi düşündük ama şu an gözümüz kesmedi” diye konuştu. Öğrenci Hakan Topkara, “Sinop Üniversitesi birinci sınıf öğrencisiyim. İnsanların kaynaşması için güzel bir etkinlik olmuş. Samsun’dan geliyoruz şenliğe, palamudu yedim; güzeldi” ifadelerine yer verdi. Geçen sene az palamut olduğunu söyleyen öğrenci Ege Özceylan, “Bizim bulunduğumuz şehirde böyle etkinlikler olmuyor. Sinop Üniversitesi’nde geçen hafta da bir etkinlik oldu, güzel, memnunuz. Her yıl böyle olmasını istiyoruz; geçen sene biraz daha az palamut olmuştu, bu sene daha iyi” şeklinde konuştu. Üniversitenin güzel etkinlikler düzenlediğini belirten öğrenci Enes Kankanas, “Bence çok iyi bir etkinlik oldu, üniversite öğrencilerinin kaynaşması için yararlı. Üniversitede güzel etkinlikler oluyor; bence bu, insanları Sinop’a bağlıyor. Ben Yozgatlıyım, biraz sıra var. Kaynak yapanlar da çok. Yarım saattir palamut sırası bekliyorum” ifadelerini kullandı. Öğrenci Adem Canpolat ise “Üniversite öğrencilerinin kaynaşması açısından yararlı bir etkinlik oldu. İnsanlar birbirini tanıyor; üniversite yeni başladı. Güzel bir etkinlik oldu ama sıra olmasa daha iyi olurdu. Erzurum’dan geldim ama İstanbul’da yaşıyorum” açıklamasında bulundu. Şenliğe, Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ın eşi Reva Beray Özarslan, Vali Yardımcıları Abdullah Yüksel ve Ali Osman Bulat, akademisyenler ve öğrencileri katıldı.