POLİTİKA - 04 Temmuz 2024 Perşembe 16:55

Başkan Kurnaz: “İlkadım’da kentsel dönüşüm önceliğimizdir”

A
A
A
Başkan Kurnaz: “İlkadım’da kentsel dönüşüm önceliğimizdir”

Meclis toplantısında konuşan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlkadım’da kentsel dönüşüm sadece seçim döneminde verilmiş bir vaat değil, önceliğimizdir” dedi.


İlkadım Belediye Meclisi Temmuz Ayı Kapanış Toplantısı, İlkadım Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Temmuz ayı açılış toplantısında komisyonlara gönderilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.



“Hepimizin sorumluluğu var”


İlkadım’da kentsel dönüşümün yapılabilmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlçemizdeki 11 mahallede dönüşüme ihtiyaç duyan evler ve yapılar var. TOKİ başkanımız Samsun’a geldiğinde bu mahallelerde çalışmalar yaptık. Hastane, Kökçüoğlu, Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerini sokak sokak gezdik. Tasarruf tedbirleri nedeniyle birçok iş kısıtlanıyor. Ama kentsel dönüşüm ile ilgili bir kısıtlamaya gidilmeyecek. İlkadım’da kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yakın bir zamanda bakanlığımız ve Samsun Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde bir çalışma yapılacak. Rezerv alanlarımız ile ilgili yerler, büyükşehir belediyemize devredilecek. Kentsel dönüşüm bu dönemde de yapılmazsa, uzun süreler bunu gerçekleştirmek mümkün olmayabilir. O nedenle İlkadım’da kentsel dönüşüm, sadece seçim döneminde verilmiş bir vaat değil önceliğimizdir. Başkan ve meclis üyeleri olarak hepimizin sorumluluğu var. Bizler de dönüşüme ihtiyaç duyan, ömrünü tamamlamış yapıların dönüşümünü sağlamak ve bu sorunu çözmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Merkezi hükümetimizle de sürekli iletişim halindeyiz. İnşallah bu seneden başlayarak önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.



Başkan Kurnaz: “İlkadım’da kentsel dönüşüm önceliğimizdir”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir "Kentsel dönüşümler yerinde dönüşüm değil, pafta bazında, adalar bazında yapılmalı" İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Kentsel dönüşümler yerinde dönüşüm değil, pafta bazında, adalar bazında yapılmalı ki o bölgenin demografik yapısını farklı bir boyuta getirmeli. Yollar, parklar, bahçeler, yeşil alanlar daha farklı kalmalı. Yüksek kata izin verilmeli" dedi. İzmir’de bina yaş ortalamasının 25 yıl ve üzeri olduğu belirtilirken, uzmanlar kentte kentsel dönüşümün bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, binaların yaşlı olmasına dikkat çekerek, "İzmir’de kentsel dönüşüme ömür yetmez ama şart" dedi. 60-65-70 yıllık binalarda vatandaşların oturmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Güleroğlu, "Binaların yenilenmesi gerekiyor. Özellikle Bayraklı bölgesi, diğer tarafta Gürçeşme, Kadifekale, Çiğli o bölgelerde çok ciddi anlamda bu çalışmaların yapılması önemli. Eski binalar çok fazla" diye konuştu. "Müteahhitler eskiden yarış yapıyorlardı ama şimdi girmek istemiyorlar" Kentsel dönüşümde bir takım değişikliklerin yapılması gerektiğini aktaran Mesut Güleroğlu, inşaat maliyetlerinin arttığını, bu durumun vatandaşla müteahhitleri karşı karşıya getirdiğini söyleyerek, "İnşaat maliyetleri gün gün artıyor. Bunlar da otomatikman vatandaşa, mal sahiplerine yansıyor. Kimisi dairesini ödeyemeden, içine giremeden dairesini satmak zorunda kalıyor. Böylece kentsel dönüşümde ciddi sıkıntılar ortaya çıkıyor. Burada hükümetimizin bu eksikleri, bu yapılması gerekenleri iyi analiz edip sıkıntıları çözebilecek, problemleri aşabilecek yeni bir düzenlemeyle vatandaşın ve müteahhidin önünü açmaları gerektiği kanaatindeyim. Müteahhitler de kentsel dönüşüme girmek istemiyor. Eskiden yarış yapıyorlardı, ’o binayı ben alayım’, ’orayı ben alayım’ diye. Bu ani yükselmeler, özellikle dolar endeksli olarak inşaat maliyeti hesaplandığında çok ciddi sıkıntılar oluyor" ifadelerini kullandı. Başkan Güleroğlu, kentsel dönüşüm düzenlemelerinin pafta bazında yapılması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşümler yerinde dönüşüm değil, pafta bazında, adalar bazında yapılmalı ki o bölgenin demografik yapısını farklı bir boyuta getirmeli. Yollar, parklar, bahçeler, yeşil alanlar daha farklı kalmalı. Yüksek kata izin verilmeli. Tabii ki bu da deprem yönetmeliğinin uygun şartlarında olan yerlere göre bakmak gerekiyor."
İstanbul Çekiçli bakıcı cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Annesinin bakımı için evine aldığı yatılı bakıcı Nursel Bircan’ı çocuğunun gözü önünde çekiçle öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Maltepe’de 17 Ekim 2022 tarihinde Kamil Hakan Karabulut (58), alzaymır hastası annesine evde bakıcılık yapan bir çocuk annesi Nursel Bircan (39) ile yaşadıkları tartışmanın ardından Bircan’ı çocuğunun gözleri önünde kafasına çekiçle vurarak öldürdü. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Kamil Hakan Karabulut hakkında ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Kamil Hakan Karabulut ve sanık avukatları katıldı. “İşten çıkartıyorum diye üzerime geldi” Duruşmada son sözü sorulan sanık Karabulut, “Bana sırf işten çıkartıyorum diye küfür edip bıçağı boğazıma dayayıp ısrarla üzerime gelmeseydi, iftiralar atmasaydı. Kapıdan çıkmak istedim beni itekledi. O bıçağı sallamasaydı. Ben saldırgan agresif bir insan değilim. Israrlarla geri çekilmeme rağmen üzerime gelmesine gerek yoktu. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım. Böyle bir şeyi planlamadım. Yaşananlar nedeniyle üzgünüm” dedi. İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Kamil Hakan Karabulut’u ’Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadı.
İstanbul Çekiçli bakıcı cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Annesinin bakımı için evine aldığı yatılı bakıcı Nursel Bircan’ı çocuğunun gözü önünde çekiçle öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Maltepe’de 17 Ekim 2022 tarihinde Kamil Hakan Karabulut’un (58), alzheimer hastası annesine evde bakıcılık yapan bir çocuk annesi Nursel Bircan (39), yaşadıkları tartışmanın ardından Karabulut’un, çocuğunun gözleri önünde kafasına çekiçle vurması nedeniyle hayatını kaybetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Kamil Hakan Karabulut hakkında ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Kamil Hakan Karabulut ve sanık avukatları katıldı. “İşten çıkartıyorum diye üzerime geldi” Duruşmada son sözü sorulan sanık Karabulut, “Bana sırf işten çıkartıyorum diye küfür edip bıçağı boğazıma dayayıp ısrarla üzerime gelmeseydi, iftiralar atmasaydı. Kapıdan çıkmak istedim beni itekledi. O bıçağı sallamasaydı. Ben saldırgan agresif bir insan değilim. Israrlarla geri çekilmeme rağmen üzerime gelmesine gerek yoktu. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım. Böyle bir şeyi planlamadım. Yaşananlar nedeniyle üzgünüm” dedi. İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Kamil Hakan Karabulut’u ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadı.