KÜLTÜR SANAT - 23 Ekim 2024 Çarşamba 15:23

Atakum’da 29 Ekim’e özel program

A
A
A
Atakum’da 29 Ekim’e özel program

Samsun’un Atakum Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir dizi etkinliğin yer aldığı özel bir programla kutlayacak.


Atakum Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı hafta boyunca devam eden etkinliklerle kutlayacak. Kutlama programı, Ata Çocuk Çocuk Gelişim Merkezi’nin 25 Ekim Cuma günü Ata Sahne’de düzenleyeceği Cumhuriyet Bayramı etkinliği ile başlayacak. Ata Çocuklu miniklerin, öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları koreografilerini sunacağı program saat 15.00’te start alacak. Ünlü yazar Dr. Selim Erdoğan, ‘Cumhuriyet’e giden yolda Samsun’ başlıklı söyleşisiyle Ata Sahne’de vatandaşlarla buluşacak. Söyleşi, 26 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak. Çocuklar için sahneleyecek ‘Moana’ adlı tiyatro oyunu ise 27 Ekim Pazar günü saat 13.00’te sanatseverlerle buluşacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Terör saldırısının yaşandığı TUSAŞ, yerli ve milli savunma sistemleri ile dikkat çekiyor Ankara’da terör saldırısının yaşandığı Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) yerli ve milli savunma sanayii ürünleri ile dikkat çekiyor. Milli muharip uçağı Kaan, insansız savaş uçağı Anka3, jet eğitim uçağı Hürjet, Atak helikopterleri, insansız hava aracı Aksungur ve Gökbey helikopteri TUSAŞ tarafından üretiliyor. Ankara Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleşti. TUSAŞ milli ve yerli savunma sanayii ürünleri ile dikkat çeken bir firma. Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kuruldu. kuruldu. Türk Hava Kuvvetleri’nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak F-16 uçaklarının kullanılması kararı ile birlikte; F-16 uçağının üretimi, uçak üzerindeki sistemlerin entegrasyonu ve uçuş testlerini yaparak Hava Kuvvetlerine teslim etmek üzere TUSAŞ tarafından 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kuruldu. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI’nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırıldı. Bu kapsamda TAI ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. çatısı altında faaliyetlerini genişletti. Şirket havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi konumuna geldi. Milli Muharip uçağı Kaan, jet eğitim uçağı Hürjet, Atak Helikopteri, insansız hava aracı Aksungur ve Gökbey helikopterleri TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli ürünlerden bazıları.
Bursa Cumhuriyet coşkusu, koşu ile başladı Nilüfer Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 101’inci yılı etkinlikleri “Okullar arası Cumhuriyet Koşusu” ile başladı. Nilüfer’deki okullardan katılan bin 500 öğrenci Cumhuriyet için koştu. Nilüfer Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 101’inci yılı etkinlikleri kapsamındaki “Okullar arası Cumhuriyet Koşusu” büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer İlçe Kaymakamlığı ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlediği geleneksel hale gelen koşuya; Nilüfer’deki 64 okuldan bin 500 sporcu katıldı. 8 kategoride düzenlenen koşu, bin 200 metre ve bin 500 metrelik parkurlarda gerçekleştirildi. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Muharrem Or da yarış başlangıcında hazır bulundu. Yarışı başkan Şadi Özdemir başlattı Başkan Şadi Özdemir’in Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinden başlattığı koşu, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Çocuklara yönelik olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çeşitli etkinlik ve oyunlarla bitiş alanı adeta bayram yerine döndü. Başkan Şadi Özdemir, yarış başlamadan önce çocuklara seslenerek, “Atatürk’ün çocukları, hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi. Yarışa katılan sporcuları tebrik eden Başkan Şadi Özdemir, önemli olanın kazanmak değil, yarışa katılmak olduğunu belirtti. Ödüller verildi Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, NİLBEL Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Muharrem Or, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Okan Şahin ile Serpil Altun, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Ali Sezgin, yarışlarda Minik Kız, Minik Erkek, Küçük Kız, Küçük Erkek, Yıldız Kız, Yıldız Erkek, Genç Kız ve Genç Erkek kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.