SAĞLIK - 16 Aralık 2024 Pazartesi 13:57

Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

A
A
A
Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Sakarya’nın kırsal bölgelerinde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Ayrıca çocuklara, doğru diş fırçalama tekniklerinden ağız bakımına kadar birçok konuda eğitim verildi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Serdivan’da 6 farklı okulda öğrencilere sağlık taraması yapıldı. Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tarama ve eğitimler, Serdivan Neyir Hanım İlkokulu, Aşağıdere İlkokulu, Yukarıdere İlkokulu, Fatma Özkan İlkokulu, Çubuklu İlkokulu ve Kazımpaşa İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Programlarda tüm öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yapılırken, aynı zamanda diş fırçalama teknikleri, doğru ağız bakımı, ağız ve diş sağlığı konusunda çeşitli bilgiler aktarıldı. Etkinliklerde ayrıca öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.



Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Karayazı’da üreticilere süt sağım makinesi desteği Erzurum’un Karayazı ilçesinde 248 üreticiye %60 hibeli, süt sağım makinesi törenle dağıtıldı. Erzurum’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvancılık faaliyetlerinde yetiştiricileri desteklemek, hayvancılık faaliyetinin ana çıktılarından sütün verimli ve hijyenik şekilde üretime kazandırılması için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda da Karayazı ilçesinde 248 yetiştirici süt sağım makinesi ile buluştu. Karayazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonunda yapılan dağıtım töreni Karayazı Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, DAP Bölge Kalkınma İdare temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve yetiştiricilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Karayazı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve DAP Bölge Kalkınma İdaresince desteklenen “DAP İle Süt Sığırcılığı Artıyor" projesi kapsamında kentteki hayvancılığı geliştirmek ve iş yükünü azaltmak amacıyla üreticilere süt sağım makinesi dağıtımı yapıldı. Törende açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Alparslan Kenger, “Bugün burada hayvansal üretime katkı sunan değerli yetiştiricilerimiz ile 248 adet süt sağım makinesini buluşturacağız. Hayvansal üretimin en önemli çıktılarından olan sütü sanayiye hijyenik ve sağlıklı bir şekilde aktarmak başlıca hedeflerimiz arasındadır. Bu hedef doğrultusunda ilimizde süte dair farkındalık çalışmaları, soğuk süt zinciri projeleri, süt sağım makinası dağıtımı gibi bir dizi çalışmayı yürütüyoruz." dedi. Ayrıca Kenger, projeye destek sunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na, programın hazırlanmasında desteğini esirgemeyen Karayazı Kaymakamlığı’na, üretime katkı veren üreticilere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi. Dağıtım töreninde konuşma yapan genç çiftçi İlayda Tutkun, “Çiftçilikle karnını doyuran, ailesini geçindiren, bizler her şartta üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Yeter ki devletimiz var olsun yeter ki devletimiz başımızda olsun. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Tarım ve Orman İl Müdürümüze bizlere sağlanan makine ekipman desteklerinden dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım. Tarım ve Hayvancılık büyüdükçe Erzurum büyüyecek" dedi.
Sakarya SUBÜ UI GreenMetric dünya sıralamasında ilk binde SUBÜ, ilk defa başvuruda bulunduğu UI GreenMetric’in 2024 sıralamasında 882’inci olarak dünya genelindeki üniversiteler arasında ilk bine girmeyi başardı. UI GreenMetric sıralamaları üniversitelerin uluslararası düzeyde sürdürülebilirlik performansını değerlendiriyor. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), ilk defa başvuruda bulunduğu üniversitelerin uluslararası düzeyde sürdürülebilirlik performansını değerlendiren ve UI GreenMetric’in 2024 yılı sıralamasında dünya genelinde 882’inci sırada yer alarak ilk bin üniversite arasına girmeyi başardı. SUBÜ toplamda 5 bin 270 puanla Türkiye’deki üniversiteler arasında da üst sıralarda yer almayı başardı. Dünya genelindeki üniversitelerin sürdürülebilirlik performansları değerlendiren uluslararası bir endeks olan UI GreenMetric sıralamaları; çevresel sürdürülebilirlik, enerji kullanımı, atık yönetimi, altyapı, ulaşım ve eğitim gibi kriterler üzerinden yapılan değerlendirmelerle üniversitelerin ekolojik duyarlılığını küresel ölçekte görünür kılmayı amaçlıyor. Her yıl güncellenen sıralama ile üniversiteleri çevreye duyarlı uygulamalarını artırmaları için teşvik etmek hedefleniyor. Özellikle ulaşım kategorisinde bin 525 puan ile dikkat çektiklerini kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Çevreci ulaşım politikalarımız, karbon emisyonunu azaltmaya yönelik uygulamalarımız, projelerimiz ve toplu taşımaya elverişliliğimiz bu başarıyı elde etmemizde etkili unsurlar oldu. Su yönetimi kategorisinde aldığımız 900 puan kaynak yönetiminde ne kadar başarılı olduğumuzu gösterdi. Eğitim ve araştırma kategorisinde 840 puan aldık. Sürdürülebilirlik odaklı ders içeriklerimiz, projelerimiz ve Ar-Ge çalışmalarımızla bu alandaki etkinliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. 450 puan aldığımız atık yönetimi kategorisi ve 735 puan aldığımız enerji-iklim değişikliği kategorisinde daha fazla ivme kazanmaya odaklanacağız. Geri dönüşüm uygulamalarımız ve enerji verimliliği konularında daha kapsamlı projeler geliştirerek bu alanlarda da lider üniversitelerden olmak istiyoruz. İlk defa başvuru yapan bir üniversite olarak Türkiye genelinde de güçlü bir konumda yer almayı başardık. Çevresel sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah eğitim-öğretim süreçlerimizi çevre dostu uygulamalarla bütünleştirerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Başarımızda emeği geçen tüm akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.