GÜNDEM - 23 Ekim 2024 Çarşamba 16:05

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Özdemir: “Sağlıkta mesai dışı çalışmayı arttırdık”

A
A
A
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Özdemir: “Sağlıkta mesai dışı çalışmayı arttırdık”

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Müjdat Çetin ve yönetim kurulu, Sakarya İl Sağlık Müdürü ile İl Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret etti. Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, muayenelerin yanı sıra, MR, tomografi, ultrason, endoskopi ve kolonoskopi gibi teşhis için önemli çekimlere yönelik verilen randevuların süresini mesai dışı çalışma ile kısalttıklarını ifade etti.


Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Müjdat Çetin yönetim kurulu ile bir süre önce Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Doç. Dr. Kayhan Özdemir ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Coşkun Bakırtaş’ı ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Müdür Özdemir, Sakarya’da sağlık konusunda yaşanan sıkıntılarını çözümlemek için girişimlerini sürdürdüklerini belirterek, “Bazı branşlarda muayene için yaşanan sıkıntıları mesai dışı dediğimiz 17.00-19.00 arası yapılan çalışma ile çözümledik. Şu anda mesai dışı poliklinik sayısı artınca haliyle randevu alamama gibi sorunu çözmüş olduk” dedi.



Gün sayısı indi


Aynı şekilde hastalıkların teşhisi ve tedavi için önemli olan MR, tomografi, ultrason, endoskopi ve kolonoskopi çekimlere yönelik uzun süre sonraya verilen randevuların süresini de mesai dışı çalışma ile kısalttıklarını ifade eden Özdemir, “Çekim için gün verme sürelerini oldukça düşürdük. Ama bunları daha da aşağıya çekmek için tüm hastanelerimizde büyük özveri gösteriliyor” diye konuştu.



Şehir hastanesi


Bin yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatının hızlı gittiğini ve 2025 yılı sonunda hizmete almayı planladıklarını vurgulayan Özdemir, “İlçe hastanelerimizde ise birçok hekim eksiğimizi giderdik, gidermeye de devam ediyoruz. Yeni atamalar oldukça bunları ilçeler bazında en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Hastanelerin deprem güvenliği açısından incelemesi bakanlık programına göre yürüyor. Karasu’da ek bir bina daha yapılacak. Sakarya’nın sağlık konusunda sorun yaşamaması için tüm hekimlerimizle, personelimizle özverili olarak çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



Hizmetleri için teşekkür ediyoruz


SGB Başkanı Müjdat Çetin’de insan yaşamının en önemli unsurunun sağlık olduğunu vurgulayarak, “Sakarya’da sağlık hizmetlerinin en iyi şartlarda verilmesi şüphesiz hepimizin ortak arzusudur. Zaman zaman yoğun bakım ve bazı branşlarda yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda biz de Sakarya basını olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sakarya sağlık camiasına nezdinizde hizmetleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.



Sakarya’da deprem güvenliği olmayan okul kalmadı


Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde konuşan Coşkun Bakırtaş, Sakarya’nın milli eğitim konusunda daha iyi duruma gelmesi için çalıştıklarını ve şu an için Sakarya’da deprem güvenliği olmayan okul kalmadığını ifade etti. Bakırtaş, “Milli eğitim camiası olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda en iyi eğitimi alması için tüm gayretimizle çalışıyoruz” derken, SGB Başkanı Müjdat Çetin ise Sakarya adına hizmet veren tüm kurum ve kuruluşların çalışanlarını takdir ettiklerini belirterek, “Sizlere görevinizde başarılar diliyoruz. Sakarya basını olarak her zaman şehrimize yönelik yapılacak her türlü hizmete katkı sağlamaya hazırız” diye konuştu.



İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Özdemir: “Sağlıkta mesai dışı çalışmayı arttırdık”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Tezgahlarda çeşit çok ama en çok palamut satılıyor Sakarya’da balıklar tezgahları süslemeye devam ediyor. Balıkçıların tezgahlarında en fazla yer verdiği palamut 150 liradan alıcı bulurken zirveyi 400 lirayla kalkan, 300 lirayla barbun ve çinekop balığı paylaşıyor. Sakarya’da Eylül ayında vira Bismillah diyen balıkçılar tezgahları doldurmaya başlamıştı. Bu sene çok verim alınan palamut vatandaşlarında sofralarını süslüyor. Balıkçıların tezgahlarında en fazla yer verdiği palamut 150 liradan alıcı bulurken zirveyi 400 lirayla kalkan, 300 lirayla barbun ve çinekop balığı paylaşıyor. Yaklaşık bir hafta sonra sezonunun sona erecek olan palamut, yerini hamsiye bırakacak. Mevsimin omega 3 deposunun vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü belirten balıkçı Ramazan İbiş, “Sezonu 1 Eylül’de açtık. Palamut balığı 2 ay önce tezgahlarda yerini almaya başladı. Bu sene palamudun en bol olduğu senelerden birisini yaşıyoruz. Palamut balığı fazla miktarda satılamaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor. Palamutta üretim bol olduğu için fiyatlar da gayet uygun. 1 kilogram palamut balığının fiyatı 150 TL’den satılıyor. Palamut sezonun sonuna yaklaşıyoruz. 1 hafta sonra palamut sezonu bitmiş olacak. Palamut sezonu bittikten sonra ise hamsi bollaşacak. Ondan sonra diğer çeşitlerde birbirlerini takip edecek. Alanda memnun satanda memnun. Bol ve bereketli bir sezon geçiriyoruz” dedi. “Genelde palamut tüketmeyi tercih ediyoruz” Balık fiyatlarından memnun olduğunu belirten ve bu sebeple çok tüketim yaptıklarını aktaran Emre Başaran, “Fiyatlar ilk zamanlarda biraz yüksek olsa da özellikle palamut nezdinde sezon açıldığı için fiyatlar biraz daha uygun. Genelde palamut tüketmeyi tercih ediyoruz. Bizim için balığın taze olması önemli. Balık taze olmadıktan sonra bir anlam ifade etmiyor. Fiyatlar beklentimizi karşıladı. Özellikle fiyatı uygun olduğu için balık tüketmeyi tercih ediyoruz” diye konuştu.
Sinop Sinop’ta Palamut Şenliği: 4 bin palamut ikram edildi Sinop’ta düzenlenen "Palamut Şenliği"nde yaklaşık 4 bin adet palamut ikram edildi. Etkinlik boyunca katılımcılar horon ve halay ile doyasıya eğlendi. Sinop Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi’nde “Palamut Şenliği” düzenlendi. Şenlikte konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmenin yanında öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırıcı etkinlikler de yapmaya devam ettiklerini söyledi. Sinop’un bir balıkçı kenti olduğuna dikkat çeken Taşdemir, bu yıl hamsinin az olması nedeniyle hamsi şenliği yerine palamut şenliği yaptıklarını ifade etti. Etkinliğin öğrenciler için motivasyon kaynağı olduğunu belirten öğrenci Umutcan Şenuzar, “Burada öğrencilerin kaynaşması adına güzel bir etkinlik oluyor. Palamut yedik, gayet iyiydi. Önlerden biraz yer tuttuk; erkenden girdik, hemen aldık palamudumuzu. Ama 20 dakika bekledim, tekrar girmeyi düşündük ama şu an gözümüz kesmedi” diye konuştu. Öğrenci Hakan Topkara, “Sinop Üniversitesi birinci sınıf öğrencisiyim. İnsanların kaynaşması için güzel bir etkinlik olmuş. Samsun’dan geliyoruz şenliğe, palamudu yedim; güzeldi” ifadelerine yer verdi. Geçen sene az palamut olduğunu söyleyen öğrenci Ege Özceylan, “Bizim bulunduğumuz şehirde böyle etkinlikler olmuyor. Sinop Üniversitesi’nde geçen hafta da bir etkinlik oldu, güzel, memnunuz. Her yıl böyle olmasını istiyoruz; geçen sene biraz daha az palamut olmuştu, bu sene daha iyi” şeklinde konuştu. Üniversitenin güzel etkinlikler düzenlediğini belirten öğrenci Enes Kankanas, “Bence çok iyi bir etkinlik oldu, üniversite öğrencilerinin kaynaşması için yararlı. Üniversitede güzel etkinlikler oluyor; bence bu, insanları Sinop’a bağlıyor. Ben Yozgatlıyım, biraz sıra var. Kaynak yapanlar da çok. Yarım saattir palamut sırası bekliyorum” ifadelerini kullandı. Öğrenci Adem Canpolat ise “Üniversite öğrencilerinin kaynaşması açısından yararlı bir etkinlik oldu. İnsanlar birbirini tanıyor; üniversite yeni başladı. Güzel bir etkinlik oldu ama sıra olmasa daha iyi olurdu. Erzurum’dan geldim ama İstanbul’da yaşıyorum” açıklamasında bulundu. Şenliğe, Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ın eşi Reva Beray Özarslan, Vali Yardımcıları Abdullah Yüksel ve Ali Osman Bulat, akademisyenler ve öğrencileri katıldı.