ASAYİŞ - 05 Temmuz 2024 Cuma 15:17

Beypiliç tırı dehşet saçtı: Anne, baba ve çocukları yaralandı

A
A
A

Sakarya’nın Arifiye ilçesi D-650 kara yolunda 2 tır, bir kamyon ve bir pikap olmak üzere toplam 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında anne, baba ile çocuğu yaralandı. Kaza sonrası tır içerisinde sıkışan anne ile çocuğunu itfaiye kurtardı. Bölgede oluşan uzun araç kuyrukları havadan da görüntülendi.

Kaza, D-650 kara yolu Arifiye ilçesi Aşağı Kirazca mevkii Adapazarı istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. kontrolündeki 54 YE 735 plakalı pikap, K.U.C. kontrolündeki 08 K 7093 plakalı tır, E.Ç.Ş. idaresindeki 34 HE 6663 plakalı domates yüklü kamyon ile Aydın Ç. idaresindeki Beypiliç’e ait 14 GJ 392 plakalı tır yağışlı havanın da etkisi ile kazaya karıştı. 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, Beypiliç’e ait tır sürücüsü Aydın Ç., eşi Nezaket Ç. ile çocukları Okan Ç. yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Adrese ulaşan itfaiye ekipleri, 14 GJ 392 plakalı tır içerisinde sıkışarak ağır yaralanan anne Nezaket Ç. ile çocuğu Okan Ç.’yi bulundukları yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Kazada yaralanan anne-baba ve çocuğu bölgede yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Beypiliç tırı dehşet saçtı: Anne, baba ve çocukları yaralandı

Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu

Zincirleme kaza sebebi ile Adapazarı istikametinde trafik durma noktasına geldi. Bölgede oluşan uzun araç kuyrukları havadan da görüntülendi. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Beypiliç tırı dehşet saçtı: Anne, baba ve çocukları yaralandı

Batuhan Saçar - Burak Can Tokyürek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pentagram senfoni orkestrası eşliğinde İzmir ve Bursa’da Efsane Türk heavy metal grubu Pentagram, İzmir ve Bursa’da dinleyicileriyle buluşuyor. Night Flight Symphony Orchestra & Choir eşliğinde 3 Ağustos’ta İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu ve 15 Ağustos’ta Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek Pentagram konserlerinin biletleri Biletinal’da satışa çıktı. Events Across Turkey’in bir kült haline gelen uluslararası ödüllü projesi An Epic Symphony, Türkiye’nin en iyi gruplarından Pentagram’ı yeni gösterisiyle bir kez daha ağırlıyor. Night Flight Symphony Orchestra & Choir eşliğinde 3 Ağustos’ta İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu ve 15 Ağustos’ta Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek Pentagram konserlerinin biletleri Türkiye’nin teknoloji odaklı etkinlik biletleme platformu Biletinal’da satışa çıktı. 1986 yılında Hakan Utangaç ve Cenk Ünnü tarafından kurulan Pentagram, ilk albümünü 1990 yılında dinleyicilerle buluşturdu. Pentagram’ın yükselişi Ogün Sanlısoy’un katılımı ve ‘Trail Blazer’ adlı albümün çıkışıyla sürdü. Grup, 1995 yılında Danimarka’da gerçekleşen üç konserle uluslararası müzik dünyasında da adını duyurdu. 2002 yılında ise Türkçe sözlü albüm “Bir”, Böcek Yapım etiketi ile albüm raflarındaki yerini aldı. Tamamen Türkçe sözlü olan bu albümle birlikte grup yine bir ilke imza atmış oldu. Grubun günümüz kadrosuyla yaptıkları ilk beste "Bu Düzen Yıkılsın" da 30 Ekim 2020 tarihinde dijital platformlardan yayımlandı.
İstanbul Eyüpsultan’da sünnet şöleni Eyüpsultan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleni bu yıl da coşkuyla kutlandı. 650 çocuğun ücretsiz sünnet edilip kıyafetlerinin karşılandığı şölen sonrası çocuklar, palyaçolar ve maskotlar eşliğinde aileleriyle birlikte vapura binerek 2 saatlik Boğaz gezisine çıktı. Eyüpsultan Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği ücretsiz sünnet şöleniyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sünnet ettirdi. Düzenlenen etkinlikte 650 çocuk sünnet edilirken, ayakkabısından pelerinine tüm sünnet kıyafetleri Eyüpsultan Belediyesi tarafından karşılandı. Sünnet olan çocuklar için Eyüp Sultan Meydanı’nda bir şölen düzenlendi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen de şölene katılarak çocukların ve ailelerin sevincine ortak oldu. “İhtiyaç duyduğunuz her alanda yanınızda olacağız” Başkan Özmen sünnet şöleninde yaptığı konuşmada, “Anne baba olarak hayatımızın çok önemli dönemi. Ben de baba olarak, oğlum sünnet olunca çok heyecanlanmıştım. Allah, yavrularımızın nice güzel günlerini hep beraber yaşamayı nasip etsin. Biz Eyüpsultan Belediyesi olarak hep sizlerin yanında olacağız. Bugün yavrularımızın yanındayız. Yarın da Eyüpsultan’da annelerimizin, babalarımızın, kardeşlerimizin, yavrularımızın ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarında olacağız. Şimdi hep beraber Boğaz gezisine gideceğiz, İstanbul’un bütün güzelliklerini orada göreceğiz” ifadelerini kullandı. Şölen sonrası dua okundu. Duanın ardından çocuklar, palyaçolar ve maskotlar eşliğinde Feshane Artİstanbul’un önünde bulunan iskeleye yürüdü. Burada kendilerine tahsis edilen üç vapura binen çocuklar, aileleriyle birlikte 2 saatlik Boğaz gezisine çıktı. Boğaz gezisi sırasında sünnet çocukları ve ailelerine belediye görevlileri çeşitli ikramlarda bulundu.
Ordu AFAD Başkanı Memiş: “Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili turuncu alarm verilmişti” AFAD Başkanı Okay Memiş, 7 Temmuz 2024 Pazar günü Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde meydana gelen sel felaketinin ardından Ordu’ya gelerek incelemelerde bulundu. Memiş, “Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili turuncu alarm verilmişti” dedi. Ordu AFAD Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AFAD Başkan Yardımcısı Dr. Önder Bozkurt, Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin ve diğer ilgili yetkililer katıldı. Toplantıda, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı hasarlar ve yürütülen çalışmalar değerlendirildi. “Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili turuncu alarm verilmişti” AFAD Başkanı Okay Memiş, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Sayın Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilgili diğer paydaşlarımızla birlikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili turuncu alarm verilmişti. Samsun’da can kaybı yaşanmadı. Ordu’da ise sarı ikaz verilmişti ve gerekli önlemler alındı” diye konuştu. “Dere yataklarından uzak durun” Okay Memiş, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak, “Ordu genelinde şu an için büyük bir sorun görünmüyor ancak tedbirlerimizi hafifletmeyeceğiz. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ikazları geçene kadar vatandaşlarımızın tüm uyarılara riayet etmelerini rica ediyoruz. Dere yataklarından uzak dursunlar. Maalesef Çaybaşı ilçemizde bir can kaybımız var. Sel sularına kapılan teyzemize Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu. Güçlü tedbirler alındı Vali Muammer Erol ise AFAD ve DSİ iş birliğiyle dere yataklarında temizlik çalışmaları yapıldığını belirterek, “Vatandaşların can güvenliği her şeyin önünde. Önleyici tedbirler güçlü bir şekilde alınmaya devam edecek” dedi.
Karabük KBÜ iş birliği protokolleri imzalamaya devam ediyor Karabük Üniversitesi ile Oş Teknoloji Üniversitesi arasında iş birliği protokolleri imzalandı. Kırgızistan’ın Oş Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tursunbaev Zhanbolot Zhanyshovich ve Oş Teknoloji Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akmataliev Asanbek Turgunbaevich’i Rektörlük makamında ağırladı. Ziyarete, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Genel Sekreter Lütfü Köm ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Uçur eşlik etti. Yapılan görüşmede Kırışık, Zhanyshovich ile akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi ve yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Zhanyshovich’e ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Kırışık, “Bu iş birliği ile hem üniversitelerimiz hem de ülkelerimiz arasında güçlü akademik ve bilimsel bağlar kurmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için yeni fırsatlar oluşturacağız” dedi. Zhanyshovich ise, “Karabük Üniversitesi ile yapacağımız bu iş birliği, üniversitemizin uluslararası alandaki varlığını güçlendirecek ve öğrencilerimize dünya standartlarında eğitim alma fırsatı sunacak” ifadelerini kullandı. Görüşmenin ardından ortak araştırma projeleri, akademik iş birliği, öğrenci değişimi, ortak konferanslar, yurt dışı eğitim programları ve birçok iş birliği protokolleri imzalandı.