EĞİTİM - 27 Nisan 2018 Cuma 15:18

Dünden bugüne ilahiyat geleneği SAÜ’de konuşuldu

A
A
A
Dünden bugüne ilahiyat geleneği SAÜ’de konuşuldu

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ), Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ), Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş tarafından “Dünden Bugüne İlahiyat Geleneği” konulu bir seminer gerçekleştirildi.


SAÜ İlahiyat Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşen programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Karadaş, konuşmasında son zamanlarda imam hatip liseleri ile ilgili olarak ortaya çıkan “Deizm” eksenli tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karadaş, “İmam Hatip Liselerinde deizm artıyor” şeklindeki değerlendirmelere ihtiyatlı yaklaşılması gerektiğini, gençlik dönemlerinde bazı savrulmaların yaşanabileceğini ve gençlik dönemlerinde meydana gelen bu savrulmalardan yola çıkarak insanlar hakkında doğrudan yargıda bulunmanın doğru olmadığını belirtti.


Karadaş ayrıca son zamanlarda ilahiyat-medrese çatışması oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, bu tür tartışmaların doğru olmadığını, mevcut müesseselerin kalitesinin artırılmasının gerekliliğini ifade etti. Konuşmasında imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerinin tarihi hakkında bilgiler veren Karadaş, yüz yüze eğitimin önemine dikkat çekti. Karadaş, ilahiyat fakültesi ders programları hakkında değerlendirmelerde bulunduktan sonra sözlerini tamamladı.


Programın sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından, Prof. Dr. Cağfer Karadaş’a hediye takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Yılbaşı öncesi Sapanca’daki bungalovlar doldu: İki günlük tatilin bedeli 15 ila 40 bin lira arasında İstanbul’a yakınlığı, gölü ve doğasıyla tatilcilerin cazibe merkezi haline gelen Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki bungalovlar özel günlerde vatandaşların ilk tercihi oluyor. Yılbaşını bungalovlarda geçirmek isteyen vatandaşlar, iki gecelik 15 ila 40 bin lira arasında ücret ödüyor. Eşsiz güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Sapanca, İstanbul’a yakınlığı sayesinde en çok tercih edilen mekanlar arasında yerini alıyor. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlere yakınlığıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı tatilciyi ağırlayan Sapanca, en çok tercih edilen tatil mekanları arasındaki yerini koruyor. Adeta tatil beldesi havası bulunan ilçede bulunan bungalovlar ise vatandaşların ilk tercihi oluyor. Yeşili, doğası ve gölü ile turistlerin cazibe merkezi olan ilçede bulunan bungalov evlerin doluluk oranı dikkat çekiyor. Yılbaşı tatili için ilçedeki 4 bin 500’e yakın işletmelerde doluluk oranının yüzde 80’i aştığını belirten Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam, iki gecelik konaklama ücretinin 15 ila 40 bin lira arasında değiştiğini söyledi. “Talep oldukça yüksek” Minimum iki gece konaklama imkanı olduğunu belirten Alaçam, “Sapanca’da bulunan bungalov ve villa tarzı evlere talep oldukça yüksek. Şuanda ilçe genelinde doluluk oranı yaklaşık yüzde 80’e ulaştı. Bölgemizde villa ve bungalov evlerimizde 2 kişiden, 12 kişiye kadar kalabileceğiniz imkanlar mevcut ve bu çerçevede de fiyat değişiklikleri olabiliyor. Minimum iki gecelik konaklama imkanları bulunuyor. İki gecelik fiyatlarımız 15 bin liradan başlıyor ve 40 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bazı tesislerimiz yılbaşı ile alakalı eğlence programları düzenlerken müstakil evler ve butik işletmelerimizde de kendi özelinizde eğlenerek yeni yıla merhaba diyebileceğiniz bir konsept ile sizlere hizmet veriyor” dedi.