POLİTİKA
BBP Genel Başkanı Destici: "Vaatlerimizi 5 sene içinde gerçekleştirmek istiyoruz" 14 Mayıs 2024 Salı - 20:11:23 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim beyannamelerinde verilen vaatleri 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MKYK Üyeleri, BBP Samsun İl ve İlçe Başkanları ile birlikte 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında Salıpazarı Belediye Başkanı seçilen Refaettin Karaca’yı ziyaret etti. Salıpazarı Muhtarlar Derneğini de ziyaret eden Destici, muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Salıpazarı ilçesini kazanan Refaettin Karaca’yı tebrik ederek sözlerine başlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Seçim öncesinde genel merkez binamızda başkan adaylarımızla toplantılar gerçekleştirdik. Toplantılarda; nelere dikkat etmeliyiz, hangi hizmetleri yapmalıyız, hangi anlayışta olmalıyız gibi konu başlıkları üzerinde yoğunlaştık. Toplantıların başarılı olduğunu düşünüyorum. Bunun sonucunda Sayın Refaettin Karaca’nın bize sunduğu fikir ve öneriler sayesinde Salıpazarı’nda başarı elde etmiş olduk" diye konuştu. Belediye Başkanları ile birlikte toplantılar düzenlediklerine işaret eden Mustafa Destici, “Seçimden öncesi olduğu kadar seçimden sonrası içinde toplantılar düzenledik. Özellikle üzerinde durduğumuz konular seçim vaatlerimiz oldu. Seçim beyannamelerimizdeki vaatlerimizi 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz. Salıpazarı’nda vatandaşımıza hizmetimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Başkan Kotan: "Ciddi bir borç yükümüz var"
14 Mayıs 2024 Salı - 13:15 Başkan Kotan: "Ciddi bir borç yükümüz var" Personel ile belediyenin mali durumu hakkında bir toplantı yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Ciddi bir borç yükümüz var. Tüm çalışanlar maaşlarının tamamını alana kadar ben ve başkan yardımcılarım maaş almayacağız" dedi. Konyaaltı Belediyesi’nde 31 Mart seçimlerinden önce başlayan mali kriz devam ediyor. Personel maaşlarının ödenmesinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle çalışanlarla bir toplantı yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, belediyenin mali durumu hakkında bilgi verdi. Mazbatayı aldıktan sonraki süreçte tasarruf tedbirlerine başvurulduğunu belirten Başkan Kotan, "Ciddi bir borç yükü var. Kamulaştırmasız el atmalardan kaynaklı ve piyasaya olan borçlardan dolayı borç yükümüz çok fazla. Tasarruf ve ödeme planlarını oluşturmak için bir buçuk aydır gece gündüz çalışıyorum. Sabah saat 08.00’de gelip gece saat 12.00’de belediyeden çıkıyorum. Başkan yardımcılarımız da müdürlerimiz de bu süreçte özveriyle çalışıyorlar. Konyaaltı Belediyesi’ni fabrika ayarlarına döndürene kadar da bu şekilde gece gündüz çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. "Anca beraber, kanca beraber" Maaşlarla ilgili de personeli bilgilendiren Başkan Cem Kotan, “Maaşlarınızın bir kısmını bugün yatıracağız. Kalan kısmı ise ay sonunda tamamlanacak. Buna mecburuz arkadaşlar. Tüm personel maaşlarının tamamını alana kadar ben ve iki belediye başkan yardımcım da maaş almayacağız. Bizler bu maaşlarla evlerimizi geçindiriyoruz. Madem durum böyle anca beraber kanca beraber” şeklinde konuştu. Belediyede ciddi anlamda personel fazlalığı bulunduğunu, bununla alakalı da zorunlu olarak bazı personelin işten çıkarıldığını dile getiren Başkan Kotan, “Üzülerek söylüyorum ki bazı çalışma arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bunun için onlardan gerçekten özür diliyorum. Ama en son çare buydu. İhalelerden çekildik ya da ihaleleri azalttık. Gelen suyun bile hesabını yapmaya başladık” dedi. "Belediye artık bu mali tabloyu kaldıramayacak durumda" Belediye olarak halka hizmet verdikleri noktalarda ücret artışı yaptıklarını ve araçları havuzlara çektiklerinin altını çizen Kotan, “Müdürlerimizden tasarruf tedbirleri ile alakalı destek istedik. Birçok konuda tasarrufa gittik. Son olarak çalışma arkadaşlarımızla alakalı kararlar almak zorunda kaldık. Biriken borçlar sebebiyle belediye artık bu mali tabloyu kaldıramayacak durumda. Çalışma arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmaktan ziyade neler yapabiliriz noktasında bir aydır direniyoruz. Bu sorunun sebebi ben değilim, benimle gelen siyasi arkadaşlarım da değil. Ama bu işi biz çözeceğiz. Gerekirse beş ay maaş almam. Sizin geç de olsa maaşlarınızı öderim. Sizden sadece işinize motive olmanızı istiyorum. Biz Konyaaltı halkına hizmet ediyoruz, çalışmalarımıza özveri bir şekilde devam edelim. Bu süreci hep birlikte aşacağız ve Konyaaltı halkımıza hizmetlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Kul: “Çocuklarımıza daha mutlu yarınlar hazırlayacağız"
14 Mayıs 2024 Salı - 13:11 Başkan Kul: “Çocuklarımıza daha mutlu yarınlar hazırlayacağız" Samsun’un Terme İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul, kendisini çat kapı ziyarete gelen çocukları makamında ağırlayarak, "Kadim bir geleneğimiz olan istişare kültürü ve iş birliğiyle çocuklarımıza daha mutlu yarınlar hazırlayacağız" dedi. Makam kapısını günün her saati hemşerilerine sonuna kadar açan Başkan Şenol Kul’a, Terme Atatürk İlkokulu’nda eğitim gören oğlu Şenol Fırat, sınıf öğretmeni Cihan Kaya ve sınıf arkadaşlarından sürpriz bir ziyaret geldi. Geleceğin Türkiye’sine büyük katkılar sunacak olan çocuklarla keyifli dolu dakikalar geçiren Başkan Kul, onlarla yakından ilgilendi. Ziyarette Başkan Kul, belediye çalışmaları ve eğitim adına yapılan proje ve hizmetler hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Öğrenciler tarafından merak edilen soruları içtenlikle yanıtlayan Kul, öğrencilere de gelecekleriyle ilgili sorular sordu. Çocukların gözlerindeki enerjinin çalışma azimlerini artırdığını söyleyen Kul, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, ülkemizin geleceğidir. Onlar için yaptığımız her türlü çalışmayı keyifle yapıyoruz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Onlar için ne yapsak azdır. Bugüne kadar eğitim anlamında ilçemize çok güzel hizmetler kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz. Terme’yi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Kadim bir geleneğimiz olan istişare kültürü ve iş birliğiyle çocuklarımıza daha mutlu yarınlar hazırlayacağız. Bu vesileyle tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Kırşehir’de S plaka mağdurlarına belediye tebligat yapmamış
14 Mayıs 2024 Salı - 13:03 Kırşehir’de S plaka mağdurlarına belediye tebligat yapmamış Kırşehir Belediyesi tarafından araca takılı olmayan 51 servis plakasının iptali sonrası konuşan Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin; "Esnaf, ciddi bir mağduriyet yaşadı. Gelinen tabloda 51 kişinin ciddi bir mağduriyeti var" dedi. Esnafa söz verilen toplantıya Otomobilciler ve Şoförler Odasının davet edilmediğini söyleyen Oda Başkanı Mehmet Tekin; Kırşehir’de, 213 S plaka mevcut. 51 tanesi belediye meclisi kararıyla iptal edildi. Mahalli İdareler Seçimleri’nden önce Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu bir toplantı yaparak seçimler sonucunda sandık kurarak kura yöntemiyle sorunun çözüleceğini aktarmış" dedi. Seçimlerden hemen sonra kararın uygulamaya konulmasıyla esnafın mağduriyet yaşadığını belirten Tekin açıklamasında; "Esnaf, ciddi bir mağduriyet yaşadı. Bir kesim esnaf da plakaların iptali yönünde görüş beyan ediyor. Gelinen tabloda 51 kişinin ciddi bir mağduriyeti var. Özellikle S plaka üzerinde mahkeme kararları da var. Plakaların takılması eğitim-öğretim yılı başlamadan olması gerekiyor. Sezonun şuan tam ortasındayız. Esnaf bugün S plakasını taksa dahi iş bulamaz. Belediye meclisi kararı nasıl aldı bilmiyoruz" diye konuştu. Kırşehir’de geçtiğimiz günlerde S plaka mağduru olan servisçiler, basın açıklaması yaparak mağduriyetlerini aktarmıştı.
MHP Lideri Bahçeli: “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir”
14 Mayıs 2024 Salı - 12:50 MHP Lideri Bahçeli: “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Sözlerine 14’üncü Olağan Büyük Kurultayda kabul edilen yenilenmiş parti programının dış politikadaki temel esaslarına değinerek başlayan Bahçeli, “Bölgemizde ve dünyada barış ve istikrarı sürekli kılmak, uluslararası işbirliğini, karşılıklı saygı ve dostluğu yaymak ve geliştirmek, çok yönlü ve çok boyutlu bir diplomasi yürütmek suretiyle ülkemizin hak ve menfaatlerini her platformda korumak ve bu doğrultuda şahsiyetli bir dış politika izlemektir. Çevremizde barış, istikrar ve güvenlik odaklı “huzur kuşağı”nın oluşması, bütün ülkelerle karşılıklı saygı ve çıkara dayalı uzun vadeli dostane ilişkiler kurulması Milliyetçi Hareket Partisi’nin amacıdır” dedi. Uluslararası karar alma mekanizmalarının baştan ayağa revize edilmesi, artan reform çağrılarının mutabakata bağlanması küresel istikrarın tesisi bakımından artık ertelenemez bir mecburiyet olduğunu ifade eden Bahçeli, Birleşmiş Milletlerin her ne kadar dünya barışını ve güvenliğini sağlamak ve muhafaza etmek maksadıyla kurulmuş olsa da, zamanla bu tarihi pozisyonundan hızla uzaklaştığını söyledi. “Netenyahu yönetimi terör arıyorsa bir boy aynasına ilk elden bakmayı mutlaka tercih etmelidir” Küresel vicdanın Filistin halkının meşru mücadelesine destek verirken, İsrail’in saldırılarına bir nevi tepki gösterdiğini dile getiren Bahçeli, Filistin’in üyelik tasarısının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda onaylanması karşısında İsrail temsilcisinin çıldırmış gibi Birleşmiş Milletler Şartı’nın bir kopyasını imha etmesi, kararın terör için bir ödül olduğunu ileri sürmesi Siyonist vandallığa uygun düşen bir saygısızlık ve seviyesizlik olarak kayıtlara geçmiştir. Netenyahu yönetimi terör arıyorsa, terörist görmek istiyorsa, soykırımcıları tanımak istediğindeyse bir boy aynasına ilk elden bakmayı mutlaka tercih etmelidir” ifadelerini kullandı. “Vaat edilmiş toprakların nihai hedefi Anadolu coğrafyasıdır” Refah’a yönelik kara operasyonun Gazze’nin dünyayla irtibatını kopardığını vurgulayan Bahçeli, “Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla insani yardımlar engellenmiş, açlık sorunu baş göstermiştir. Türkiye atılgan, ahlaklı, sabırlı ve akıl dolu cesur politikalarıyla Filistinli kardeşlerimizin duacısı ve destekçisidir. Türkiye çok büyük bir ülkedir. Vaat edilmiş toprakların nihai hedefi Anadolu coğrafyasıdır. Bugün Gazze’de boyun eğersek, bugün Kudüs’te susarsak, gelecekte son yurdumuzda çok çetin olaylar yaşanabilecektir. Gazze’yi savunmak demek, mesela Gaziantep’i savunmak demektir” şeklinde konuştu. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin elbette hepimizin sahip çıkıp gerçeğe dönüştürmek için çalışacağımız milli bir vizyon hamlesi olduğunu kaydeden Bahçeli, eğitimden kültüre, sanattan spora, ulaştırmadan sağlığa, sanayiden teknolojiye, adaletten asayişe, savunmadan bilime, ekonomiden ticarete, turizmden alt yapı yatırımlarına, kısacası hayatın ve ülkenin her alanında yeni yüzyılın ruhuna müzahir hamlelerle dünyada muhkem bir mevkii kazanılacağına inandığını söyledi. “Batı’nın çürüyen toplum ve kültür yapısı adeta sahne almıştır” İsveç’in Malmö kentinde 25 ülkenin katıldığı ve 68’incisi yapılan 2024 yılı Eurovision şarkı yarışması insanlığın nasıl bir tehditle yüz yüze kaldığını fazla söze gerek bırakmadan belgelendiğini dile getiren Bahçeli, “Bu arada İsrailli şarkıcıya itirazlar yoğun olsa da, sonuç alınamamıştır. Sanattan daha çok siyasi içerikli bahse konu yarışmanın ahlaki çöküş propagandasına dönüşmesi, erkekle kadın arasında kalmış üçüncü bir türün tedavüle çıkması kokuşmuşluğun boyutlarını göstermesi bakımından ibret levhası olmuştur. Marjinalliğin dozajı korkunç düzeylerdedir. Batı’nın çürüyen toplum ve kültür yapısı adeta sahne almıştır” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı marifetince hazırlanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni yeni yüzyılın milli eğitim çatısı olarak değerlendiriyor, samimiyetle desteklediklerini söyleyen Bahçeli, “Mesnetsiz eleştirilerin iyi niyetten yoksun olduğu kanaatindeyiz. Modelde; ‘Bir ayağı geçmişte duran eğitimin diğer ayağının insanlık geleceğine ufuklar açan kapı’ olarak vurgulanmasının neresi yanlıştır? ‘Milli ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyen yolculukta temelin değişmeyen milletimiz” olduğuna dönük tespitin sakıncalı bir yanı var mıdır” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanını ve söz konusu modelin hazırlığında emeği geçen herkesi kutlayan ve başarılar dileyen Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelecek Öğretmenlik Meslek Kanununda yapılacak değişiklik teklifini de yürekten destekleyeceklerini belirtti. Eyüpsultan’da yaşanan, bir okul müdürünün katledildiği elim hadiseyi ve öğretmenlere yönelik her neviden şiddeti lanetlediklerinin altını çizen Bahçeli, faillere tutuksuz yargılama yerine doğrudan tutuklama tedbirinin uygulanacak olmasını da son derece adil, isabetli ve yerinde gördüklerini dile getirdi. “Bizi doyuran çiftçilerimizin doyması için ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır” Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar ekmeğinin peşinde olan çiftçilerinin yüzünün gülmesi, ceplerine para girmesi, muhannete muhtaç düşmemelerinin hedefleri olduğunu aktaran Bahçeli, Toprağında çift süren, umutla biçerdöverin tarlasına gelmesini bekleyen, sabırla çaresizliklere direnen çiftçilerimize ne versek, ne yapsak yetersizdir. Tarımsal üretimdeki girdi fiyatlarının yüksekliğine bağlı sorunların gün geçtikçe büyümesi köylülerimizin, çiftçilerimizin başlıca şikâyetidir. Bir litre mazotun satış fiyatının yaklaşık yüzde 38’inin vergilerden oluştuğu göz önüne alındığında, tarımsal üretimin sürdürülmesinin ve sorunun köklü çözümünün tarımda kullanılan mazottaki ÖTV ve KDV’nin kaldırılmasına bağlı olduğu da görülecektir. Bizi doyuran çiftçilerimizin doyması için ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır” dedi. Dün açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”yle eşzamanlı olarak, Türkiye ekonomisinde düzelme yaşandıkça, enflasyon canavarının boğazı sıkıldıkça ve döviz piyasalarında hedeflenen istikrar sağlandıkça bundan çiftçilerinin de kazançlı çıkacağını ve onların da rahata ve feraha ulaşacağını ifade eden Bahçeli, çiftçilere verilen gübre ve mazot desteğinin bütçe imkanları dahilinde yükseltilmesinin dilekleri olduğunu söyledi. “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” Emniyet ve yargı içine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerinin yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığını vurgulayan Bahçeli, Bu kan içen vampirlerin aklını başına alması, etrafımızda iftira ve ihanet duvarı örmeye kalkışmalarının ağır sonuçları olacağını bilmeleri, akıbetleri için 15 Temmuz gecesine dikkatle bakmaları ikaz ve ihtarımdır. Ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı taşırmasınlar. Maşa kullanıp sütre gerisine saklananların hepsini takip ediyoruz. Olan biten tüm kanun dışı irtibat ve ilişki ağlarının farkındayız. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir” diye konuştu. Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını ve tecelli eden millet iradesini gölgeleme arayışını himaye eden ve buna hizmetkarlık yapan kimselerin hain ve haşaşi olduğunun altını çizen Bahçeli, emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmesinin gerektiğini söyledi. 9’uncu yargı paketinde, casusluk suçu ilgili yeni düzenlemeden rahatsız olanların çok iyi araştırılıp incelenmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Yurt içinden ve yurt dışından hain FETÖ’cülerin, onlara sözcülük yapan satılmış, devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakın ve kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun stratejisinin milli tarih ve milli kültür hazinesinden mülhem bir Türk harikuladesi olduğunu belirten Bahçeli, “Hiç kuşkunuz olmasın ki, milli birliğin temeli milli şuurdur. Mustafa Kemal Paşa’nın Türk milletine dayanarak başlattığı Kurtuluş Savaşı asırlar boyunca damıtılan Türklük şuurundan ilham, irade, itibar ve güç almıştır. Bugün için ulaşılan sonuç, Mustafa Kemal Paşa’nın söylediği gibi, “Asırlardan beri çekilen millî felaketlerin hazırladığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir’ ifadelerini kullandı. Türk milletinin ve Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Bahçeli, “105 yıl evvel Samsun’a çıkarak Türk tarihinin akışını değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Milli Mücadele kahramanlarımıza ve muhterem şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, aziz hatıralarını hürmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Hepinizi saygılarımla selamlıyor, başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Tugay: “Otoparkı boşaltmak ve en kısa zamanda yıkmak zorundayız”
14 Mayıs 2024 Salı - 12:36 Tugay: “Otoparkı boşaltmak ve en kısa zamanda yıkmak zorundayız” İzmir Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumunda konuşan Başkan Dr. Cemil Tugay, Çankaya’da bulunan katlı otopark ile ilgili, “Son zamanlarda yaşadığım en büyük üzüntülerden bir tanesi. Mahkeme süreçleri, istinaf dâhil hepsi tamamlanmış. Boşaltmazsak ve gereğini yapmazsak biz suçlu duruma düşüyoruz. Çaresizce ve üzülerek otoparkı boşaltmak ve en kısa zamanda yıkmak zorundayız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin mayıs ayı meclis toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yönetiminde yapıldı. Toplantıda Mezarlıkbaşı’nda bulunan Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili açıklama yapan Başkan Tugay, “Son zamanlarda yaşadığım en büyük üzüntülerden bir tanesi. Maalesef bütün süreçler bitmiş. Riskli yapı kararı alınmış, arkasından itirazlar görüşülmüş, mahkeme aşaması istinaf dâhil hepsi tamamlanmış. Artık orayı yıkmak dışında bize kalmış hiçbir seçenek yok. Karar yüzde 100 kesinleşmiş. Dedik ki bina riskli yapı. Orada zorla tutalım diyemezsiniz. Biz güçlendirme yapsak ya da yeni otopark yerleri belirleyerek çözüm bulsak diye düşünüyorduk ama orayı boşaltmazsak ve gereğini yapmazsak biz suçlu duruma düşüyoruz. Çaresizce ve üzülerek söylüyorum ki, otoparkı boşaltmak ve en kısa zamanda yıkmak zorundayız. Yeni otopark alanı için arkadaşlarımızın çalıştığı seçenekleri gözden geçireceğiz. İhtiyaçların en kısa zamanda karşılanması için çalışma yapacağız” diye konuştu. "Kısa sürede karavan park sorununu çözeceğiz" Son dönemde gündeme gelen ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin harekete geçtiği uzun süreli karavan parklanmaları sorununu herkesi düşünerek kısa sürede çözeceklerini belirten Başkan Tugay, “Bu konu üzerinde duruyoruz. Birkaç boyutu var; birisi karavanlar normalde tatil için kullanılacak araçlar. Şehir içinde uzun süreli parklanmalar yapıldığını hepimiz gözlüyoruz. Bazı vatandaşlarımız da barınma şekli olarak karavanları tercih ediyor. Bunun ötesindeki yorumların araştırılması ve detaylarına bakılması gerekir. Bu araçların envanterinin çıkarılması lazım. Şehrimizde kaç tane var, sahipleri kimlerdir, beklentileri nedir diye sormamız lazım. Onlara da çözüm üretmemiz gerekiyor. Kontrolsüzce uzun süre park etmelerine izin vererek yöneteceğimiz bir durum değil. Şikâyetçi olan insanlar artıyor. Durumun farkındayız. Çözüm için yeni karavan yerleri, büyük karavan parkları bulmak gerekiyor. Karavan sahiplerinin beklentilerini karşılayan yerler olması için çalışma yapıyoruz. Kısa sürede bu sorunu çözeceğiz” dedi. “Hastanemiz bizim için değerli” İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesinin depremde zarar gören binası yerine yeni binanın yapımı için destek olacağını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız’a ve grubuna teşekkür eden Başkan Cemil Tugay, “Duyarlılığınızı teşekkürle, takdirle karşılıyorum. Bildiğiniz gibi bizden önce başlatılan bir süreç, aksamalarla belli bir noktaya gelmiş. Kısa zamanda ihale hazırlandı, dosya alınmasına rağmen başvuru olmadı. Biraz da gözden kaçmış bir durum olduğunu da düşünüyoruz. Hastanemiz bizim için değerli. Faaliyete devam edecektir, herkes müsterih olsun. Daha da aktif olarak, hizmet yoğunluğunu artırarak hizmet verecektir. Ben de bir hekimim. İzmir’in geleneği de var. Mutlaka devam etmesini istiyoruz. Bir sıkışmışlık haliyle süre uzatımı talep ettik Sağlık Bakanlığından. Teşekkür ediyorum size, Hamza Dağ’a, il başkanlığımıza ve bu konuya ilgi gösteren herkese. Üzerimize düşeni yapacağız, en kısa sürede hastanenin ihalesi yapılacak ve çalışmaya başlayacak” ifadelerini kullandı. "Biz bu millete söz verdik" Mecliste bir araya gelerek sorun çözmenin önemine değinen Başkan Tugay, “Biz buraya çalışmak için, sorun çözmek için geldik. Eleştiriye saygı göstermek zorundayız, eleştiriye saygı çerçevesinde cevap verme hakkımız vardır. Her eleştirinin arka planında haklılığıyla ilgili sorgulama yapmamız lazım. Sorgulama yapılmadıkça ülkede bir şeyler düzelmez. Biz bu millete söz verdik; temiz, namuslu, doğru düzgün insanlar olarak şehrin emanetleri olacağız ve onlara sahip çıkacağız. Yanlış bir şey olmasına engel olacağız. Biz bunu namus sözü olarak verdik. Bu meclisten yanlış bir şey çıkmayacak. Amacımız halkımızın sorunlarını çözmek olsun” diye konuştu. Bir sonraki meclis Torbalı’da yapılacak Başkan Tugay, 15 Mayıs’taki meclis toplantısı ve her ay bir meclis toplantısının farklı bir ilçede yapılacağını da söyledi. Başkan Tugay, “Önümüzdeki çarşamba yapacağımız toplantıyı da18.00’de Torbalı’da yapmak üzere karar verdik. Torbalı Belediyesinin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştireceğiz” bilgisini paylaştı.
Başkan Aras çiftçilerle kahvaltıda buluştu
14 Mayıs 2024 Salı - 12:24 Başkan Aras çiftçilerle kahvaltıda buluştu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla üreticilerle kahvaltıda bir araya geldi. Türkan Saylan Çağdaş yaşam merkezinde bir üreticiler ile bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras çiftçilerin her zaman yanında olduğunu belirterek, “Muğla’mız aynı zamanda turizm kenti iken tarım niteliği de her zaman yanında ifade edilir. Çünkü bizler turizmden önce Muğla’da tarım ve hayvancılık ile geçiniyorduk. Tabi tarım deyince işin içine birçok alan geliyor. Balıkçılıktan tutun zeytinciliğe, tütüncülüğe, narencilikten seracılığa kadar Muğla’mızın her köşesi tarımın zengin topraklarına sahip. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak uzun yıllardır bu işi sürdürmekte bizler de bundan sonraki süreçte yine bölgemizdeki tarımsal üretimi desteklenmesi için her türlü önlemi alacağız her türlü desteği vereceğiz. Özellikle kooperatifleşmenin önemini biliyoruz. Sizler de çok iyi biliyorsunuz bizler örgütlü üretime ve örgütlü topluma büyük bir saygı duyuyoruz. İnsanların bir araya gelmesi zordur. Biraz yutkunmak gerekir, bir adım ileri, bir adım geri gitmek gerekir. Bu türlü organizasyonlarda yönetim kolay değildir. Bu işlerde inisiyatif alan arkadaşların altına girdiği sorumluluk çok önemlidir, hiç kolay değildir. Biz o yüzden kooperatif kuran, onu yöneten, ona üye olan bütün dostlarımıza hiçbir ayrım gözetmeksizin destek olmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi tüm imkânları ile sizlerin yanındadır. Geçtiğimiz mecliste kararlarımızı almıştık, oralarda Fen İşlerinden tutun, destek hizmetlerine, yol bakımına ama tabi ki en büyük güç tarıma kadar her alanda güçlü temsilciler olacak. Büyükşehir’e ait araç gereç parkları olacak oralardan faydalanacaksınız. Yani vatandaşımız ‘ben tarlamı süreceğim, param yok bana tarlamı sürer misin?’ dediği zaman onun tarlası sürülecek. Mazot alamayan üreticilerimiz için mazot desteği verilecek. Ya da ‘tohum alamıyorum ekeceğim, fidan alamıyorum dikeceğim’ dediği zaman onun tohumunu fidesini alınacak ve kendisine teslim edilecek. Arkasından dediğim gibi gübresine ve o bahçenin o tarlanın bakımına kadar Muğla Büyükşehir Belediyemizin ziraat mühendisleri inceleyecekler sizleri doğru bilgilendirecekler ”dedi. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, “Seçim çalışmalarımız boyunca hep dile getirdik. Bizim bundan sonra geliştireceğimiz alanlar özellikle kırsal kalkınma konusunda tarım ve ticaret olacak dedik. Kooperatifleri destekleyeceğimizden hep bahsettik. Ahmet Başkanım seçilir seçilmez hemen bu konunun üstüne eğilip hepimizi bir araya getirdi. Bundan sonra aynı amaç aynı hedef doğrultusunda hep birlikte çalışacağız” dedi.