GÜNDEM - 15 Ekim 2024 Salı 06:23

Yangında ölen kuşlarının kafesi başında gözyaşlarına hakim olamadı

A
A
A
Yangında ölen kuşlarının kafesi başında gözyaşlarına hakim olamadı

Osmaniye’de tarihi konakta çıkan yangında bir iş yerinde bulunan 5 muhabbet kuşu dumandan etkilenerek can verdi. İş yeri sahibi Metin Çatal, ölen kuşlarının kafesi başında gözyaşlarına hakim olamadı.


Osmaniye Alibeyli Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi Mehmet Eminler konağında meydana gelen yangında birden fazla iş yeri zarar gördü. Yangın haberini alan iş yeri sahipleri olay yerine koştu. Olay yerine gelen iş yeri sahiplerinden berber Metin Çatal, iş yerinde muhabbet kuşlarının olduğunu itfaiye ekiplerine bildirdi. İş yerine giren itfaiye ekipleri kuşları dışarı çıkardı. İçeriden çıkarılan 5 muhabbet kuşunun öldüğünü gören Çatal kuşlarının kafesi başında gözyaşlarını tutamadı.


Kuşlarını çocukları gibi sevdiğini söyleyen Metin Çatal, ’’Polis ve belediye ekiplerimiz çalışıyor, yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Araştırma yapılıyor, komşularıma geçmiş olsun diyorum. Yangını duyup geldiğimde ekiplere içeride kuşlarım olduğunu söyledim. Ekipler yardımcı oldu, içeri girdim. Hayvanlarım aynı şekilde duruyordu, bir tanesi yere düşmüştü, diğeri koyduğum yerde koltuğun üzerinde duruyordu. İçerde hayvanlar dumandan zehirlendiler veya bir yere çarparak öldüler bilmiyorum. Geldiğimde kapıyı açtığımda ses duyuyordum, hayvan yani kelime bulamıyorum. Bunlar çocuklarımdı, benim için değişen bir şey yoktu.’’ dedi.



Yangında ölen kuşlarının kafesi başında gözyaşlarına hakim olamadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Özel birey Yavuz Selim adeta zaman makinesi gibi Trabzon’da yaşayan 29 yaşındaki özel birey Yavuz Selim Yılmaz’ın özel yeteneği insanları adeta zaman yolculuğuna çıkarıyor. 2006 yılından 2035 yılına kadar olan takvimleri ezberleyen Yavuz Selim, herhangi bir tarihin hangi güne geldiğini hiç düşünmeden söylüyor. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yaşayan özel birey Yavuz Selim Yılmaz’ın sıra dışı yeteneği duyanları şaşırtıyor. Yaklaşık 10 yıl önce tabletinde açtığı takvim ile başlayan merakı özel bir yeteneğe dönüşen Yavuz Selim, 29 yıllık takvimi ezberledi. 2006 yılından 2035 yılına kadar olan tarihleri ezberleyen Yavuz Selim, duyanları adeta zaman yolculuğuna çıkartıyor. Tarihin verilmesinin ardından hiç düşünmeden hangi güne ait olduğunu söyleyen Yavuz Selim ayrıca saat merakı ile biliniyor. Yaklaşık 110 tane saatlik bir koleksiyonu da bulunan Yavuz Selim’in babası Ahmet Yılmaz, oğlunun takvim ve ajanda merakının olduğunu söyledi. Doktorların Yavuz Selim’in bu takıntısı nedeniyle mutlu olduğunu belirten Ahmet Yılmaz, "8-10 yıldır takvim ve ajanda merakı var. Böyle bir takıntısı var. Doktorlar da böyle bir takıntısı olması nedeniyle mutlu oldular, çok ilginç dediler. 2006 yılında 2035 yılına kadar olan takvimleri ezberlemiş. Hangi tarihin hangi güne geldiğini hemen söylüyor. Bu bizi mutlu ediyor. Ayrıca kol saati takıntısı da var. Yaklaşık 110 tane saati var. Özel bir koleksiyonu var. Yavuz Selim’in bir tableti vardı. Oradan sürekli takvimlere bakıyordu. Saate de bakıyordu ama onu istemedi. Takvimde baktığını yazıyordu. Yazdıkça ezberliyordu. Yaklaşık 10 senedir ezberliyor. Bazen kendi kendine uyku da bile söylüyor. Yarınlar bile ne getirir hiç bilmiyoruz. Bilgisayardan göremediği için 2035’den sonraki tarihleri ezberliyemiyor. Açılsa 2035’den sonrası da ezberler. Sürekli takvimlere bakıyor, müzik dinliyor. Her yıl özel bireylerin Pelitli’de okulu var. Ahmet Metin Genç’e özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimiz engelli adayıyız. Başkanımızın duygusal bir yaklaşımı ile okulların açılmasına maddi olarak çok büyük destek verdi. Okulların açılması yaklaşık 1 ay geç oldu ama başkanımız elini taşın altına koydu ve biz özel bireylerin ailelerini çok mutlu etti. Yavuz Selim ve arkadaşlarının okulları bugün başladı. Çok mutlu oldular. Okula gitmedikleri zaman, çeşitli etkinlikler yapmadıkları zaman daha gergin oluyorlar" dedi. Yavuz Selim Yılmaz ise "Bilgisayarda takvime bakarak ezberledim. Bilgisayardan 2035’den sonrası göremediğim için ezber yapamıyorum. Mutlu olmak istiyorum. Saatleri çok seviyorum" ifadelerini kullandı.
Zonguldak Sis yol facia getirdi; 1 ölü, 1 yaralı Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen feci kazada 1 kişi ölü, 1 kişi yaralandı. Kazanın sis nedeniyle yaşandığı öğrenilirken, aynı yönde giden araçlar birbirleriyle çarpışması sonucu yangın çıktı. Çıkan yangında 1 kişi yanarak feci şekilde hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre kaza, sabah 07.25 sıralarında ilçenin Zonguldak-Ankara kara yolunun Kayıkçılar mevkiinde meydana geldi. İddialara göre, Çaycuma’dan Zonguldak yönüne seyir halinde giden Musa Şen idaresindeki 14 EV 416 plakalı otomobil ise yine aynı yönde seyreden Ramazan Göçen idaresindeki 14 GD 651 plakalı iki otomobil sis nedeniyle zincirleme kaza yaptı. Her iki araç yaşanan kaza sonucunda yanmaya başladı. Olay yerine 112 Acil Sağlık, Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ve Bölge Trafik ekipleri sevk edildi. Çarpışmanın etkisiyle her iki otomobil yanmaya başlayınca itfaiye ekipleri tarafından söndürme çalışması başlatıldı. Kısa sürede yanan araçlar kontrol altına alınarak söndürüldü. Meydana gelen kaza sonucu yaralanan Ramazan Göçen, olay yerinde sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer araçta kalan Musa Şen ise araç içinde yanarak feci şekilde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından otopsi için morga kaldırılacağı öğrenildi.