ASAYİŞ - 21 Eylül 2023 Perşembe 11:39

Şehit Hasan Bozkurt için Osmaniye’de tören düzenlendi

A
A
A
Şehit Hasan Bozkurt için Osmaniye’de tören düzenlendi

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu sırasında ateş açılması sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Bozkurt’un cenazesi düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.


Osmaniye İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, evli ve 3 çocuk babası Bozkurt’un Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından özgeçmişi okundu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ali Çakmak’ın okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, tören mangası ve silah arkadaşlarının omuzun da taşındı.


Şehidin cenazesi, dualarla askeri kara yoluyla memleketi Hatay’ın Dörtyol ilçesine uğurlandı.


Törene AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya YILMAZ, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Gaziantep il Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, 12’nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.



Şehit Hasan Bozkurt için Osmaniye’de tören düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Özdoğan’dan öğrencilere kitap fuarı hediyesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’nın açılışına katılan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; burada yazarlar ve kitapseverlerle bir araya geldi. Başkan Özdoğan, Hacılar’da okuyan öğrencilere fuarda kitap alabilmeleri için 150 TL’lik hediye kuponları dağıttı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.’si düzenlenen kitap fuarı kapılarını açtı. Fuarı ziyaret eden Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; gençlerin kitapla buluşmasına verdiği önemi vurgulayarak, “Gençlerimizin neşeli sesleri ve kitapların kokusu bugün benim için en mutlu günlerden biri. Hacılar Belediyesi olarak, öğrencilerimizin kütüphanelerini zenginleştirmeleri için 150 TL değerindeki indirim kuponlarımızı dağıttık. Onların kitaplıklarını genişletmelerini ve kitap okuma alışkanlıklarını güçlendirmelerini tavsiye ediyorum” dedi. Fuarda stantları gezen Başkan Özdoğan; "Bu yıl fuarımızda 512 yazar ve 492 yayınevi yer alıyor. Her yaş grubuna hitap eden kitaplarla dolu bu fuarda, öğrencilerimiz ve gençlerimiz büyük ilgi gösteriyor. İnşallah bu yıl da ziyaretçi rekorunu kıracağız. 20 Ekim’e kadar sürecek olan fuarda imza günleri, söyleşiler ve etkinliklerle dolu dolu bir program var. Herkesi bu etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimize hediye çeklerimizi dağıttık. Bu çeklerle kitap almalarını ve bilgi hazinelerini genişletmelerini sağlıyoruz” dedi. Kayseri Kitap Fuarı, 20 Ekim’e kadar kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.
Kars Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok, bunu net söylüyorum" Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, e-Nabız’a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu, "Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok. Bunu net söylüyorum. Bu konulara itibar edilmemesini istiyorum" dedi. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Bakan Memişoğlu, Kars Valiliği’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sağlık bilişimi altyapısında dünyaya örnek bir ülke olduğunu söyleyen Memişoğlu, "E-Nabız sistemi Türkiye’de sağlığın temelini oluşturuyor. Bu sistem özellikle 2014’ten sonra sağlık sistemimizin bilgi, veri anlamında temeli olmuş durumda. Temel bilişim anlamında Türkiye’nin temeli. Esasında herkesin veri bankası. Kişiye özel şifrelenmiş durumdadır. Bir başkası, hastanın kendisi dışında kimse göremez. Özel güvenlikli olarak tutulur. Özel yazılımlarla, özel denetlemelerle güvenliği sağlanır. Özellikle Kovid-19’da takibini sağlamış, rüştünü ispatlamış bir sistem. Dünyanın çok gelişmiş dediğimiz ülkeleri aşı olduktan sonra günlerce insanlara aşı kartı veremezken, biz bu sistem üzerinden kişiye saniyesinde aşı kartını ulaştırdık" dedi. Memişoğlu, "Çok net söylüyorum, Türkiye’nin değerlerine, Türkiye’nin sahip olduğu bu güzel işe nifak sokarak, fitne, fesat üreterek bunları küçümseyerek, veya başka yönlere çekerek, lütfen güven kaybına sebebiyet vermesinler. Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok. Bunu net söylüyorum. Bu konulara itibar edilmemesini istiyorum. Resmi kurumların bilgilendirmelerine lütfen güvenilmesini istiyorum. Ben bile bakan olarak bunu göremem" diye konuştu.