ASAYİŞ - 20 Eylül 2023 Çarşamba 18:09

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonunda silahlı çatışma: 1 asker şehit, 2 asker yaralı

A
A
A
Osmaniye’de uyuşturucu operasyonunda silahlı çatışma: 1 asker şehit, 2 asker yaralı

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu sırasında ateş açılması sonucu bir asker şehit olurken, 1’i kadın 2 askerde yaralandı.


Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu sattığı öne sürülen Adil D. isim şahsın Fakıuşağı Mahallesindeki bir evde olduğu bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri bilgi üzerine eve baskın yaptı. Yapılan baskın sırasında şüphelinin ateş açması sonucu Teğmen Şule Erdoğdu, Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Bozkurt, ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Gökhan Baysal yaralandı. Yaralı askerler hastanelere kaldırıldı. Ancak Hasan Bozkurt kurtarılamayarak şehit oldu. Şüpheli şahıs ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok, bunu net söylüyorum" Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, e-Nabız’a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu, "Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok. Bunu net söylüyorum. Bu konulara itibar edilmemesini istiyorum" dedi. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Bakan Memişoğlu, Kars Valiliği’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sağlık bilişimi altyapısında dünyaya örnek bir ülke olduğunu söyleyen Memişoğlu, "E-Nabız sistemi Türkiye’de sağlığın temelini oluşturuyor. Bu sistem özellikle 2014’ten sonra sağlık sistemimizin bilgi, veri anlamında temeli olmuş durumda. Temel bilişim anlamında Türkiye’nin temeli. Esasında herkesin veri bankası. Kişiye özel şifrelenmiş durumdadır. Bir başkası, hastanın kendisi dışında kimse göremez. Özel güvenlikli olarak tutulur. Özel yazılımlarla, özel denetlemelerle güvenliği sağlanır. Özellikle Kovid-19’da takibini sağlamış, rüştünü ispatlamış bir sistem. Dünyanın çok gelişmiş dediğimiz ülkeleri aşı olduktan sonra günlerce insanlara aşı kartı veremezken, biz bu sistem üzerinden kişiye saniyesinde aşı kartını ulaştırdık" dedi. Memişoğlu, "Çok net söylüyorum, Türkiye’nin değerlerine, Türkiye’nin sahip olduğu bu güzel işe nifak sokarak, fitne, fesat üreterek bunları küçümseyerek, veya başka yönlere çekerek, lütfen güven kaybına sebebiyet vermesinler. Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok. Bunu net söylüyorum. Bu konulara itibar edilmemesini istiyorum. Resmi kurumların bilgilendirmelerine lütfen güvenilmesini istiyorum. Ben bile bakan olarak bunu göremem" diye konuştu.
İstanbul İstiklal Caddesi’nde polise bıçakla saldıran şüpheli yakalandı Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde bir şahıs, polis memuruna bıçakla saldırdı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan polisin tedavisinin devam ettiği öğrenilirken, çeşitli suçlardan kaydı bulunan ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen şüpheli Kasımpaşa’da yakalanarak gözaltına alındı. Olay, saat 11.00 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde duran bir polis memuruna O.I. (34) isimli şahıs yavaşça yanaşarak bıçakla saldırdı. Şahıs, saldırı sonrası olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Ensesinden bıçak darbesi alarak yaralanan polis, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yaralanan polis memurunun hayati tehlikesinin olmadığı ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Saldırı anı kameraya böyle yansıdı Polis memurunun bıçaklı bir şüpheli tarafından saldırıya uğradığı o anlarda, saldırganın elindeki bıçakla polisin arkasından gelerek bıçakla saldırdığı ve sonrasında koşarak uzaklaştığı görülüyor. Saldırı sonrası olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan polis ekiplerince, O.I. Kasımpaşa’da kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Psikolojik tedavi gördüğü tespit edildi Olay sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kasımpaşa’da yakalanan şüphelinin ‘uyuşturucu madde kullanmak’ ve ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ suçlarından kaydı olduğu ve psikolojik tedavi gördüğünün tespit edildiği" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, olaya ilişkin çalışmaların devam ettiği belirtildi.