ÇEVRE - 21 Mayıs 2023 Pazar 13:10

Osmaniye’de dolu yağışı buğday tarlalarını vurdu

A
A
A
Osmaniye’de dolu yağışı buğday tarlalarını vurdu

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı ekili buğday tarlalarına zarar verdi.

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı ekili buğday tarlalarına zarar verdi.


Sumbas’ın Akdam köyünde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur yerini dolu yağışına bıraktı. Aralıksız 20 dakika yağan dolu yağışı meyve ağaçlarına ve buğday ekili olan tarım arazilerine zarar verdi. Misket büyüklüğünde yağan dolu, hasada 1 hafta kala buğday tarlalarında büyük hasara yol açtı. Akdam köyünde 35 dönüm arazide buğday tarlasının dolu yağışından dolayı tamamen zarar gördüğü belirten çiftçi Ali Çullu, "Borcumuz vardı, hasatta öderim diye düşünüyorduk. Şimdi mahvolduk. Dün akşam üzeri şiddetli bir dolu yağışı oldu. Ne ağaçlarda yaprak kaldı ne buğdayda tane kaldı. Zaten deprem bölgesindeyiz. Borçlandık bu ürüne masraf ettik. Şimdi de dolu vurdu biz mağduruz. Biz küçük çiftçiyiz. 35 dönüm bir arazimiz var bu buğdayın hepsi mahvoldu. Tarlamıza sigorta da yaptırmadık. O da bizim için bir öz eleştiri olsun. Devletimden yardım bekliyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Halikarnas Balıkçısı, 51. ölüm yıl dönümünde Bodrum’da anıldı Bodrum Belediyesi’ne bağlı Bodrum Deniz Müzesi’nde Halikarnas Balıkçısı, 51. ölüm yıl dönümü olan 13 Ekim’de, Bodrum’daki bitki mirasına dikkat çekilen bir programla anıldı. Çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize ve Bodrum’a zengin bir miras bırakan Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer ’Halikarnas Balıkçısı’ 51. ölüm yıl dönümünde Bodrum’a kattığı sayısız değerlerden ’bitki mirası’ temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler ile anıldı. Etkinlikler kapsamında Hatice Orman rehberliğinde Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’da kazandırdığı çeşitli bitkileri yerinde gözlemlendi. ’Halikarnas Balıkçısı’nın Bitki Mirası’ temalı kent turuna yoğun ilgi vardı. Prof. Ertan Tuzlacı ’Bodrum Bitkileri ve Halikarnas Balıkçısı’ konulu sunumunda kent turunda katılımcılar, öğrendikleri bilgileri pekiştirdi. Daha sonra Saner Gülsöken, ’Bodrum’un Gayıkları’ ve ’Sünger, Biz, Başkaları ve Bodrum’ kitaplarını imzaladı. Bodrum Deniz Müzesi, Halikarnas Balıkçısı Anma Programına özel ücretsiz ziyaret edilirken program katılımcılarından ilk kayıt yaptıran 70 kişiye, 13 Ekim Anma Programına özel olarak Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü üretimi olan ’lavanta kolonyası’ ve Bodrum Yadigarı desteğiyle ’şeker ilavesiz mandalin küpleri’ hediye edildi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tanju Aksu Balıkçı’nın mezarını ziyaret ederek Başkan Tamer Mandalinci’nin çelengini sundu.
Eskişehir Bahçelievler sakinleri şenlikte buluştu Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ve Bahçelievler Mahalle Muhtarlığı iş birliği ile düzenlenen Mahalle Şenliği’nde vatandaşlar keyifli bir gün geçirdi. Tepebaşı Belediyesi ve Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği etkinlikler devam ediyor. Bu çerçevede, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ve Bahçelievler Mahalle Muhtarlığı iş birliği ile ‘Mahalle Şenliği’ düzenlendi. Şenlik, Tepebaşı Belediyesi temizlik emekçilerinden kurulan Eko Şov Ritim Grubunun konseri ile başladı. Şenliğe katılanlar, konserde seslendirilen şarkı ve marşlara hep bir ağızdan eşlik etti. Ayrıca şenlik alanında Belde Evi kursiyerleri de stant açarak el emeklerini sergiledi. Düzenlenen aktivitelere katılan çocuklar da gönüllerince eğlendi. “Eskişehir öğrencilerin kıymetini en iyi bilen illerden biri” Şenlikte konuşan Başkan Ataç, “Çok güzel bir etkinlikte bir aradayız. Zaten kadınlarımızın yer aldığı, elinin değdiği her iş, her program çok güzel oluyor. Eskişehir’de her yerde kadının varlığını gösteriyorsunuz, teşekkür ediyorum. Yapılan bu şenlik ayrıca şehrimize yeni gelen üniversite öğrencilerine hoş geldiniz etkinliği gibi. Çünkü Eskişehir öğrenci kardeşlerimizin kıymetini en iyi bilen illerden birisidir. Karşılıklı dayanışma ile güzel şeyler oluyor. Belde Evleri’ndeki kursiyerlerimiz de burada stant açtılar. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Düzenlenen şenliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Canan Adlım, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Sülbiye Bilen, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.