ASAYİŞ - 14 Ekim 2024 Pazartesi 15:17

Elazığ’da trafik kazası: 2 yaralı

A
A
A
Elazığ’da trafik kazası: 2 yaralı

Elazığ’da kamyonet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.


Kaza güney Çevre Yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cezaevi kavşağında 51 EZ 510 plakalı kapalı kasa kamyonet ile 31 AAB 581 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan 2 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.



Elazığ’da trafik kazası: 2 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz’dan Gaziantep Futbol Kulübü’ne bir destek daha Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde spor ve eğitim desteklerine ilişkin protokol Gaziantep Valiliği’nde imzalandı. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, imzalanan protokolle öğrencileri Gaziantep FK maçlarına götüreceklerini müjdeledi. Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında yeni spor tesisler yapılması, spor malzemesi desteği, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve maçlara katılım sağlamalarına yönelik protokol imzalandı. Gaziantep Valiliği’nde gerçekleşen protokol imza törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç ve Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz katıldı. Umut Yılmaz, kulübe destek verecek Gaziantep Valisi Çeber, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çeber, “Beni çok mutlu eden bir protokol. Gaziantep FK, şehrimizin en önemli değerlerinden biri. Bugün spor için bir aradayız. İmzaladığımız protokolle Şehitkamil Belediye Başkanımız Umut Bey, kulübümüze önemli yardım ve desteklerde bulunacak. İmzalanan protokolün şehrimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. “Takıma sahip çıkacağız” Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz da Gaziantep Futbol Kulübü’nün kente çok büyük katma değer kattığını söyledi. Yılmaz, Gaziantep FK’ne destek olacak bu protokolün aynı zamanda gençleri ve çocukları uyuşturucudan ve diğer kötü alışkanlıklardan daha çok kurtarıp sporla tanıştırmayı amaçladıklarını belirterek, “Bu memleketin havasını koklayan, suyunu için, ekmeğini kazanan herkesin Gaziantep Futbol Kulübü’ne sahip çıkması gerekmektedir. Gaziantep Futbol Kulübü’nün Gaziantepspor’un başına gelenlerin gelmesini istemiyoruz. Ben Memik Başkan ve ekibine tüm emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Biz bu takıma sahip çıkmak istiyoruz. İnşallah bundan sonra bu takım memleketin tanıtımı noktasında gereğini yerine getirecektir” diye konuştu. Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz da, desteklerinden dolayı Başkan Umut Yılmaz’a teşekkür ederek sportif başarılarla şehri mutlu etmek istediklerini kaydetti. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ise, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç da çocukları sporla tanıştıracak bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Antalya Alanya Belediyesi’nin otomasyon sistemi yenilendi Alanya Belediyesi’nde, hizmetlerin daha hızlı bir şekilde sunulması ve vatandaşların belediyeye gelmeden işlemlerini halletmesi amacıyla, 19 yıldır kullanılan otomasyon sistemi yenilendi. Vatandaşların, belediye hizmetlerini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmesi ve belediye binasına gelmeden pek çok işlemini bilgisayar ortamında gerçekleştirmesi amacıyla otomasyon sistemi yenileniyor. 2005 yılında web tabanlı olarak devreye alınan ve 19 yıldır kullanılan otomasyon uygulaması, teknolojinin gelişmesi ve artan ihtiyaçlar nedeniyle yeni bir versiyona güncellendi. Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucunda önümüzdeki günlerde devreye alınacak olan yeni versiyon, modern bir altyapı sunacak ve Belediye personelinin daha verimli çalışmasını sağlayacak. Yeni sistem, lokal bilgisayarların yanı sıra yetkilendirilmiş mobil cihazlarda da çalışabilecek. Güncelleme öncesinde tüm personel, 3 hafta süren görsel, uygulamalı ve bire bir eğitimlerle yeni sisteme hazırlandı. Yeni otomasyon sistemi ile birlikte Alanya Belediyesi’nin hizmet kalitesinin artırılması, tüm birimlerin iş süreçlerinin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde yürütülmesi sağlanacak. “Yeni sistem, vatandaşlarımızın hizmetlerimize daha kolay erişmesini sağlayacak” Yapılan güncelleme çalışmalarının önemine vurgu yapan ve Alanya Belediyesi’nin teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, "Teknolojiyi yakından takip ederek halkımıza en iyi hizmeti sunmak için yenileniyor ve gelişiyoruz. Artık miladını doldurmuş olan ve yeni teknolojik gelişmeleri karşılayamayan otomasyon sistemimizi güncelliyoruz. Bu güncelleme, personelimizin daha verimli çalışmasını sağlarken, vatandaşlarımızın da hizmetlerimize daha kolay erişmesini sağlayacak” dedi.
Rize Heyelanı duyan vatandaş o anları anlattı Rize’de şiddetli yağışların neden olduğu heyelanı anlatan vatandaş, “Deprem olur gibi ‘tok’ diye bir ses geldi. Ürktük biraz, sağa sola baktık, bir şey bulamadık” dedi. Dün öğle saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış Rize’yi etkisi altına aldı. Rize merkeze bağlı Fener Mahallesi’nde Yağmur Sokak ile Buhara Sokak arasındaki alanda da heyelan meydana geldi. Buhara Sokak’ta bulunan Ceylan Saray Apartmanı’na ait çocuk parkının alt kısmındaki toprak istinat duvarlarının çökmesiyle parkın korkulukları da heyelana maruz kaldı. Parkın içerisindeki gereçlere kadar uzanan heyelan vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu. Olayın sabah saatlerinde meydana geldiğini dile getiren vatandaşlar dışarıya baktıklarında moloz yığınlarının Yağmur Sokak üzerindeki inşaat alanında temeli yeni atılan otopark da toplandıklarını gördüklerini ifade etti. “Deprem olur gibi ‘tok’ diye bir ses geldi” Yüksek bir sesle irkildiklerini ve deprem oluyor zannettiklerini dile getiren Mustafa Öksüz olay anını, “Sabahleyin namaza kalktık saat 5.50’de. 5-10 dakika oturdum ve bir anda şiddetli bir ses geldi. Öyle eşim uyandı, o da namaz kalkıyordu. Çocuklar da uyandı böyle. Deprem olur gibi ‘tok’ diye bir ses geldi. Ürktük biraz, sağa sola baktık, bir şey bulamadık. Ben ama olayın farkına vardım. Namazı kıldıktan hemen sonra aşağıya indim. Çöken yeri biliyordum ben, öyle bir yüksek kazıklar vardı orada. Arkasında devamlı geliyordu su akıyordu oradan. Bakınca tabii olayın farkına vardık. Kazıklar 15 metre çökmüşlerdi. Bu olayı etraftaki herkes fark etmiş. Sordum herkes deprem zannetmiş korkuyla uyanmışlar” ifadeleriyle anlattı.
Ankara Türk Yurdu Ankara-2 Kitabı’nın tanıtımı gerçekleştirildi. Türk Ocakları tarafından Ankara’nın Başkent olmasını yıldönümü nedeniyle Türk Yurdu Ankara-2 kitabının tanıtımı gerçekleştirildi. Türk Ocakları tarafından Ankara’nın Başkent olmasını yıldönümü nedeniyle Türk Yurdu Ankara-2 adlı kitabın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Serinin ikinci kitabı olan Türk Yurdu Ankara-2, Ankara’nın Başkent oluşunun 101’inci yılı nedeniyle 101 makale içeriğiyle, bin 19 sayfadan oluşmakta. Tanıtım programında bir açılış konuşması gerçekleştiren Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türk Ocakları’nın geçmişten beri Türk kültürüne ve Türk geçmişine hizmet ettiğini belirterek, “Bu bağlamda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlarken biz de çeşitli hazırlıklar yaptık. Bunlardan bir tanesi de Ankara’nın Başkent oluşunun 100’üncü yılı olduğu için Ankara Kitabı’ydı. Aslında Ankara için bir ansiklopedi gerekir. Fakat öyle bir kitabı hazırlamak bu kadar kısa olmayacağı için biz de böyle bir kitap hazırladık. Tabii bunun da şimdi arkası geldi” açıklamasında bulundu. “Ankara’nın insanlarını ve Ankara’nın hikayelerini ekledik” Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Filiz Yavuz ise kitapta diplomasi, Ankara’nın insanları ve Ankara’nın hikayelerine yer verildiğini aktararak, “İlk kitabımızda birçok başlıya yer vermiştik. Ankara’nın adı, kültürü, tarihi, anıları, mimarisi, ticareti, efsanelerine yer vermiştik. Tabi buzdağı kazıdıkça ortaya başka şeyler de çıktı. Bu sefer diplomasiyi, Ankara’nın insanlarını ve Ankara’nın hikayelerini ekledik” şeklinde konuştu.