YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 13:37

ORMANLARIN ARTMASI İÇİN HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

A
A
A
ORMANLARIN ARTMASI İÇİN HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, yüzölçümü 610 bin hektar olan Niğde’de sadece yüzde 9’luk bölümün ormanlık alan olduğunu söyledi.
Ormanların korunması ve bakımına dair basın toplantısı düzenleyen Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, Niğde’de ormanlık alanların artırılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, orman alanlarının artırılması için herkese görevler düştüğünü ifade etti.
Özdemir, "Orman Bakanlığının yeniden yapılandırılması ile ilgili 645 sayılı kanun hükmünde kararname gereği Kayseri Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Niğde Orman İşletme Müdürlüğü kuruldu ve faaliyetine başladı. İşletme müdürlüğüne bağlı olarak 2 tane orman işletme şefliği 2 tanede erozyon ve ağaçlandırma şefliği olmak üzere 4 tane şefliğimiz bulunmaktadır. Şefliğimizin 2 tanesi Niğde merkezde 2 tanesi de Ulukışla ilçesinde hizmet vermektedir." dedi.
İşletme müdürlüğünün faaliyet alanı hakkında bilgi veren Özdemir, "Müdürlüğümüz Niğde Ormanlarının bakımı, korunması ve iyileştirilmesi ayrıca boş olan arazilerin ağaçlandırılması konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Niğde ilimizde müdürlüğümüzün sorumluluk alanı içerisinde yaklaşık 51 bin hektar orman alanı bulunmaktadır. Oysa Niğde yüzölçümü 610 bin hektar civarındadır. Oranladığımız zaman Niğde yüzölçümünün yüzde 9 ormanlık alan olarak gözükmektedir. Bu belirtilen rakam düşük bir rakamdır. 100 Metre kare toprağımızda 9 metre karesi ormanlık alandır. Biliyorsunuz ülkelerin gelişmişlik endekslerinin içerisinde sahip olduğu yeşil alanlar önemli bir yer tutmaktadır. Bu konuda da belediyeler kişi başına düşün yeşil alanları artırmak için çok gayretler sarf etmektedir." şeklinde konuştu.
Özdemir, Orman Genel Müdürlüğü olarak, Türkiye’de ormanlarını artırarak, yüz ölçümünde ki ormanlık alan sayısını batı Avrupa ülkeleri seviyesine çıkartmanın görevleri olduğunu belirtti.
Türkiye’nin yüzde 27’sinin ormanlık alanlar ile kaplı olduğunu vurgulayan Özdemir "Avrupa ülkelerinde bu alan yüzde 50 ile 60 kadar çıkmaktadır. Bu yönüyle ülkemiz orman yönüyle fakir bir ülkedir. Türkiye’nin yüzde 27 orman iken Niğde’nin yüzde 9’unun orman olması daha da düşündürücüdür. Bu nedenle işletme müdürlüğü olarak bize büyük görevler, işler düşmektedir. İlimizde ormanlık alanların artırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, Niğde halkı, basın ve bürokrasinin desteğini bekliyoruz." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Genel Sekreteri İnan: "Ellerine en küçük bir yetki geçtiğinde, devlet adabını, teamülleri askıya aldıklarını görüyoruz" AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Ellerine en küçük bir yetki geçtiğinde ya da fırsatını bulduklarında hukuku, devlet adabını, teamülleri askıya aldıklarını ve cuntacı kafanın hala aynı anti-demokratik DNA yapısının bozulmadığını görüyoruz" dedi. AK Parti Genel Sekreteri İnan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ellerine en küçük bir yetki geçtiğinde ya da fırsatını bulduklarında hukuku, devlet adabını, teamülleri askıya aldıklarını ve cuntacı kafanın hala aynı anti-demokratik DNA yapısının bozulmadığını görüyoruz. Gazi Meclisteki konsensüsü hiçe sayarlar. Hayat mücadelesi veren Sayın Sırrı Süreyya Önder’in şahsı için bütün siyasi partilerin aldığı ortak kararı çiğnerler. Yaptığınız fırsatçı, jakoben tatlı su kurnazlığı tarihe not düşülmüştür. Gazi Meclisin ortak kararına imza atıp ardından genel kurulda yetki aşımı ile iş çevirmek zaten ancak CHP’ye yakışırdı. CHP bilmelidir ki; İBB’de kurdukları ‘La Casa De Papel’ düzenini ve sokaklarda görmek istedikleri marjinal eylemleri Yüce Meclis’in Genel Kuruluna taşıyamazlar. Her anlamda rotasını kaybetmiş, savrulan ve yönetilemeyen CHP; millet iradesinin tecelligahı olan Meclisimizin işleyişine ve ciddiyetine zarar veremeyecektir. Bugün yaptıkları eylem yok hükmündedir. Gazi Meclisimize layık görülen bu korsan tavrı ve idari geleneklerimizde yeri olmayan yetki aşımını sahiplerine iade ediyoruz. Sayın Sırrı Süreyya Önder’e bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Aydın Aydınspor’un şampiyonluk kupasını Başkan Çerçioğlu verecek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydınspor’un Çine Madranspor ile oynayacağı ve şampiyonluk kupasını kaldıracağı maça katılacağını açıkladı. Karşılaşmanın ardından siyah beyazlı ekibe şampiyonluk kupasını Çerçioğlu takdim edecek. Aydın Süper Amatör Lig’de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselmeyi garantileyen Aydınspor, sezonun son maçına çıkıyor. Siyah beyazlı ekip, 21 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Aydın 1 Nolu Yan Saha’da Çine Madranspor’u konuk edecek. Maçın ardından kupa töreni düzenlenecek. Maç öncesi Aydınspor Başkanı Erhan Özlüer ise yaptığı çağrıda, şampiyonluk kupasını Özlem Çerçioğlu’nun elinden almak istediklerini belirtmişti. Özlüer, "Topuklu Efe’miz Sayın Özlem Çerçioğlu’nun kupayı takdim etmesi bizler için büyük bir onur olur" demişti. Bu çağrıya olumlu yanıt veren Çerçioğlu, hem maça katılacağını açıkladı. "Bu sevince herkesi ortak olmaya davet ediyoruz" Aydınspor’un başarısını kutlayan Başkan Özlem Çerçioğlu, "Şehrimizin takımı güzel bir başarı elde etti. Pazar günü maça gideceğim. Bütün Aydın halkını da bu sevince ortak olmaya, maça bekliyoruz. İlimizdeki tüm takımlar bizim için kıymetlidir, her birinin başarısı bizleri gururlandırır" ifadelerini kullandı.
Malatya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sadıkoğlu, Tarım Bakanı Yumaklı’ya kapsamlı dosya sundu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya zirai don hasarının tespiti için dosya sunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Zirai donun oluşturduğu hasarın ve ekonomik zararının giderilmesi ancak devletimizin kapsamlı destekleriyle mümkün olacaktır" dedi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 12 Nisan gecesi meydana gelen zirai don sonrası büyük zarar gören Malatya Kayısısında incelemeler yapmak üzere şehre gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya kapsamlı bir dosya sundu. Dosyada üreticilerin ve Malatya ekonomisinin göreceği zararın giderilmesi için talepler ve çözüm önerileri yer aldı. Başkan Sadıkoğlu’nun sunduğu dosyada, "İlimizin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmesini talep ediyoruz. Don, yalnızca meyveleri değil, ağaçları bütüncül olarak etkiledi. Üreticimiz önümüzdeki en az 2 yıl bahçeleri için daha fazla bakım yapması gerekiyor. Bu sezonun borçları varken, yeniden gübre, ilaç, mazot, işçilik maliyetleri ile çiftçimizin baş etmesi mümkün değil. Bu kalemlerde azami destek sağlanmalıdır. Bir sonraki hasada yaklaşık 1,5 yıl var. Geliri kayısıya bağlı çiftçilerimiz bu dönemde ayakta kalabilmek için faizsiz ve uzun vadeli krediler sunulmalıdır. Üreticimizin tarımsal borçları en az 2 yıl ertelenmelidir. Ürün taahhütlerini / siparişlerini yerine getiremeyecek ihracatçı üyelerimizin karşılaşacağı yaptırım ve sorunların bertaraf edilmesi için ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız tarafından gerekli destek sağlanmalıdır. Bu firmalarımıza bu süreci atlatabilmeleri için faizsiz / uygun koşullu kredi imkanları tanınmalıdır. Kayısıyla doğrudan ilgili zirai ilaç, gübre, çadır, branda, makine ekipman ve nakliye başta olmak üzere ilimizde kayısı üretimine bağlı tüm sektörler desteklenmelidir" şeklinde talepler yer aldı. Başkan Sadıkoğlu, sunduğu dosyadaki taleplerin tüm Malatya’nın talebi olduğunu vurgulayarak, "Sayın Bakanımıza şehrimize ziyareti ve konuya göstermiş olduğu hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Tespitlerin en hızlı şekilde tamamlanarak, yaraları saracak kapsamlı desteklerin sunulmasını umut ediyoruz" dedi.