YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 13:37

ORMANLARIN ARTMASI İÇİN HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

A
A
A
ORMANLARIN ARTMASI İÇİN HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, yüzölçümü 610 bin hektar olan Niğde’de sadece yüzde 9’luk bölümün ormanlık alan olduğunu söyledi.
Ormanların korunması ve bakımına dair basın toplantısı düzenleyen Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, Niğde’de ormanlık alanların artırılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, orman alanlarının artırılması için herkese görevler düştüğünü ifade etti.
Özdemir, "Orman Bakanlığının yeniden yapılandırılması ile ilgili 645 sayılı kanun hükmünde kararname gereği Kayseri Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Niğde Orman İşletme Müdürlüğü kuruldu ve faaliyetine başladı. İşletme müdürlüğüne bağlı olarak 2 tane orman işletme şefliği 2 tanede erozyon ve ağaçlandırma şefliği olmak üzere 4 tane şefliğimiz bulunmaktadır. Şefliğimizin 2 tanesi Niğde merkezde 2 tanesi de Ulukışla ilçesinde hizmet vermektedir." dedi.
İşletme müdürlüğünün faaliyet alanı hakkında bilgi veren Özdemir, "Müdürlüğümüz Niğde Ormanlarının bakımı, korunması ve iyileştirilmesi ayrıca boş olan arazilerin ağaçlandırılması konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Niğde ilimizde müdürlüğümüzün sorumluluk alanı içerisinde yaklaşık 51 bin hektar orman alanı bulunmaktadır. Oysa Niğde yüzölçümü 610 bin hektar civarındadır. Oranladığımız zaman Niğde yüzölçümünün yüzde 9 ormanlık alan olarak gözükmektedir. Bu belirtilen rakam düşük bir rakamdır. 100 Metre kare toprağımızda 9 metre karesi ormanlık alandır. Biliyorsunuz ülkelerin gelişmişlik endekslerinin içerisinde sahip olduğu yeşil alanlar önemli bir yer tutmaktadır. Bu konuda da belediyeler kişi başına düşün yeşil alanları artırmak için çok gayretler sarf etmektedir." şeklinde konuştu.
Özdemir, Orman Genel Müdürlüğü olarak, Türkiye’de ormanlarını artırarak, yüz ölçümünde ki ormanlık alan sayısını batı Avrupa ülkeleri seviyesine çıkartmanın görevleri olduğunu belirtti.
Türkiye’nin yüzde 27’sinin ormanlık alanlar ile kaplı olduğunu vurgulayan Özdemir "Avrupa ülkelerinde bu alan yüzde 50 ile 60 kadar çıkmaktadır. Bu yönüyle ülkemiz orman yönüyle fakir bir ülkedir. Türkiye’nin yüzde 27 orman iken Niğde’nin yüzde 9’unun orman olması daha da düşündürücüdür. Bu nedenle işletme müdürlüğü olarak bize büyük görevler, işler düşmektedir. İlimizde ormanlık alanların artırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, Niğde halkı, basın ve bürokrasinin desteğini bekliyoruz." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir ekiplerinden su baskınlarına anında müdahale Muğla Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısını yaptığı yoğun yağış ve su baskınlarına karşı aldığı önlemler doğrultusunda il genelinde meydana gelen su baskınlarına anında müdahale etti. Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ilçelerinde metrekareye ortalama 50-143 kg yağış düştü. 382 cadde ve sokakta çalışma yapıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinde 150 personel ile cadde ve sokaklarda yoğun yağış sonucunda çalışmalarını aralıksız sürdürdü. MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde 382 cadde ve sokak üzerinde bulunan toplam 773 adet yağmursuyu mazgalı, 447 yağmursuyu ve atık su bacası, 27 dere deşarj noktası 4 bin 750 metre hat temizliği gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Fethiye ve Ortaca ilçelerinde 3 konut, 3 iş yeri, 3 açık alan, 11 bodrum kat, depo ve su baskınına müdahale etti. Büyükşehir ekipleri yolları temizledi Yoğun yağış sonucu yollarda oluşan olumsuzluklara Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri müdahale etti. Ekipler, Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı, Otmanlar, Karaçam, Ekincik, Sultaniye ve Çandır Mahallelerinde yağmur nedeni ile yollara düşen taş ve dalları temizledi. Ekipler ayrıca Ortaca’nın Tepearası, Dalaman’ın Taşbaşı, Fethiye’nin Faralya, Karaağaç, Ovacık ve Ölüdeniz Mahallelerinde de yol temizliği gerçekleştirdi.
Ankara Göç İdaresi Başkanlığı’ndan Suriyelilerin sayısıyla ilgili iddialar hakkında açıklama Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyeli sayısıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ülkedeki yabancı sayısının şeffaf bir şekilde internet sitesinden paylaşıldığını bildirdi. Göç İdaresi Başkanlığı tarafından geçici koruma altındaki Suriyeli sayısıyla ilgili iddialara ilişkin yapılan açıklamada, “Ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeli sayısıyla ilgili ortaya atılan gerçek dışı iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Göç İdaresi Başkanlığımızca yürütülen tüm iş ve işlemler 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve ilgili diğer mevzuatlara uygun olarak yapılmaktadır. Geçici koruma kapsamındaki yabancıların kayıt işlemleri de Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 21. maddesi kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bahse konu maddede geçici korumadan yararlananların Türkiye’de doğan çocuklarının geçici koruma kayıtlarının en kısa sürede yapılması hüküm altına alınmaktadır. Bu kapsamda İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından hastaneden alınan doğum bildirim formu ve ilgili diğer evraklar ile birlikte yeni doğan çocuğun kaydı, tüm bilgileri içerecek şekilde GöçNet veri tabanı sistemine işlenmekte ve söz konusu çocuklara yabancı kimlik numarasını içeren Geçici Koruma Kimlik Belgesi düzenlenmektedir. Yukarıdaki açıklamadan anlaşılacağı üzere ülkemizdeki geçici koruma altında bulunan 2 milyon 935 bin 742 Suriyeli sayısının içerisinde geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin Türkiye’de doğan çocukları da yer almaktadır. Başkanlığımız tarafından şeffaf bir şekilde internet sitesinden paylaşılan ve her hafta düzenli olarak güncellenen ülkemizdeki yabancı sayılarının dışında kamuoyu ile paylaşılan sayıların tamamı gerçek dışıdır ve hiçbir dayanağı yoktur” ifadeleri yer aldı.