GÜNDEM - 28 Ağustos 2023 Pazartesi 14:42

Yaşlı adam ağaç dallarını sanat eserine dönüştürüyor

A
A
A
Yaşlı adam ağaç dallarını sanat eserine dönüştürüyor

Muş’ta 15 yıldır baston yaparak geçimini sağlayan 18 çocuk babası 70 yaşındaki Bahri Bağlı, teknolojiye karşı ayakta durma savaşı veriyor.


Muş’ta yaşayan 70 yaşındaki Bahri Bağlı, 15 yıldır dağlardan getirdiği yöreye ait kevut ve kıner ağaçlardan baston, tahta kaşık, masaj aleti ve farklı çeşitlerde süs eşyaları yaparak satışa sunuyor. Sunay Mahallesi’nde bulunan atölyesinde sanatını icra eden Bağlı, ormandan topladığı kurumuş ağaç dallarını sanata dönüştürüyor. Batman’ın Sason ilçesinden gelip burada uzun süre bir mobilya atölyesinde çırak olarak çalıştıktan sonra kendi iş yerini açan Bağlı, günde ortalama 20 adet baston yapıyor. Büyük uğraşlar sonucunda yaptığı bastonları başta yaşlılar olmak üzere çobanlara tanesini 50 ile 150 TL arasında satan Bağlı, ekonomik durumu müsait olmayan vatandaşlardan ise ücret almıyor.


Yaşına rağmen marangozluk gibi zor bir işi keyifle sürdüren Bahri Bağlı, ormanda topladığı ağaç dallarından başta baston olmak üzere çok farklı ev eşyası yaptığını belirterek, “Ben 70 yaşına girdim. Dağdan topladığım ağaç dallarından baston yapıyorum. Günde ortalama 15 adet baston yapıyorum. Ben bastonları başta yaşlılar olmak üzere çobanlara satıyorum. Çobanlara sattıklarım farklı yaşlılara sattıklarım farklı. Yaptığım bastonları Malazgirt, Bulanık, Tatvan, Bitlis ve Ağrı’ya satıyorum. Ormandan topladığım dalları eve getiriyorum. Daha sonra fırına veriyorum fırında yumuşuyorlar. Daha sonra burada hazırladığım kalıplarda bastonlara şekil veriyorum. Bastonların tanesini 50 ile 150 TL arasında satıyorum” dedi.



Yaşlı adam ağaç dallarını sanat eserine dönüştürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de bir iş yerine ses bombası atıldı İstanbul Küçükçekmece’de bir internet kafeye gece saatlerinde kafenin kapalı olduğu bir anda motosikletli 2 şahıs tarafından ses bombası atıldı. 2 şahıs saldırı sonrası olay yerinden kaçtı. Olay Küçükçekmece Yeni Mahalle, Salih Tamcı Sokak’ta saat 00.30 sıralarında gerçekleşti. İddiaya göre motosikletli 2 şahıs, internet kafenin kapalı olduğu bir saatte kafeye doğru bir ses bombası attı. Büyük bir gürültüyle patlayan ses bombası, çevrede büyük paniğe sebep oldu. Şans eseri olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Olay sonrası ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerini şeritle çevirerek güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de patlamanın yaşandığı noktada incelemelerde bulundu. Patlamanın yaşandığı internet kafenin bitişiğinde komşu esnaf olan ve patlama anında dükkanında bulunan Turan Tüfekçi yaşadıklarını şu sözlerle anlattı; “Dükkanda televizyona bakıyordum. Malların eksiklerini tamamlayıp, toparlanıyorduk. Müthiş bir patlama sesi geldi. Büyük bir bomba veya doğalgazdır herhalde dedim. Dışarıya çıktığımda bir toz bulutu çıkmıştı. Sonra arkadaşlarla polisi aradık. Yapanları tanımıyorum, bilgim yok. Kafe kapalıymış. Genelde saat 01.00-02.00’a kadar açık oluyordu ama bu akşam kapatmışlardı. Toz bulutu vardı. Dükkana falan da doldu ama içeride Allah’tan kimse yokmuş. Sonradan sahipleri evlerinden geldi. Polis inceliyor şu an.” Olay sonrası polis ekipleri kaçan şahısları yakalamak ve yaşanan patlama ile ilgili inceleme başlattı.