EĞİTİM - 24 Haziran 2023 Cumartesi 15:44

Muşlu öğrenci LGS’de 500 tam puan aldı

A
A
A
Muşlu öğrenci LGS’de 500 tam puan aldı

Muş’ta 4 Haziran 2023’te yapılan LGS sınavında Türkiye birincileri arasına adını yazdıran Zehra Şimşek, “Hedefim ileride yapay zekâ ile ilgili mühendis olmak” dedi.

Muş’ta 4 Haziran 2023’te yapılan LGS sınavında Türkiye birincileri arasına adını yazdıran Zehra Şimşek, “Hedefim ileride yapay zekâ ile ilgili mühendis olmak” dedi.


4 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sınavının (LGS) sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde, sınavdaki tüm soruları doğru cevaplayan Muş Yeşilce Ortaokulu öğrencisi Zehra Şimşek, 500 tam puan aldı. Türkan ve Halis Şimşek çiftinin 14 yaşındaki kızı Zehra Şimşek, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan alan 562 öğrencinin arasına girdi.


Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, ailesiyle makamında kabul ettiği Şimşek’i başarısından dolayı tebrik etti.


Öğrenciye altın hediye eden Kıvanç, gazetecilere, Muş genelinde 4 Haziran’da yapılan LGS sınavına 8 bin 136 öğrencinin ter döktüğünü aktararak, "Sınav sonuçlarına göre, ilimizde de 90 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Yeşilce Ortaokulu öğrencimiz Zehra Şimşek’i tebrik ediyorum. Başarılarının sürekli devamını diliyorum. Öğrencimiz birinci olması nedeniyle bizleri sevindirdi. Diğer öğrencilerimizde büyük başarı ettiler. Ben inanıyorum ilimiz genelinde elde ettiğimiz başarı önemsenecek bir başarı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu başarılarımız kalıcı olur, süreklilik arz eder. Zirveye çıkmak kolay, önemli olan zirvede kalabilmektir. İnşallah hep zirvede olacağız. Bu hep bu mutlulukları yaşayacağız. Bu öğrencimiz hiç bir gelişim kursuna gitmeden, bakanlığın açtığı destekleme ve yetiştirme kursuna devam ederek bu başarıyı elde etmiştir. Bu anlamda önemli ve kıymetli bir başarıdır” dedi.


Yapılan sınavda 90 soruyu doğru cevaplayarak 500 tam puan aldığını ifade eden Öğrenci Zehra Şimşek, milli eğitim kaynaklarından yararlandığını belirterek, "Bu süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü kaynaklarından faydalandım. Ayrıca okulda DYK kursları vardı onlara katıldım. Öğretmenlerimiz ayrıca kurslar açtılar, ondan yararlandım. Hedefim ileride yapay zekâ ilgili mühendis olmak istiyorum. İstanbul’daki Kabataş Erkek Lisesi veya Ankara Fen Lisesi’ni tercih etmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Okul Müdürü Halis Şimşek de Yeşilce Ortaokulu Müdürü olduğunu ve aynı zamanda dereceye giren Zehra’nın babası olduğunu belirterek, "Okulum arka mahallelerde olan bir okuldu. Biz kendimize ve öğretmenlerimize güvendik. Kızımı hiç bir kursa talep etmesine rağmen göndermedik. Devletimiz çocukların faydalanacağı kadar kurs açmasına imkân verdi. Öğrenciler devletin bize verdiği kaynaklardan faydalandı. Bir devlet okulunda dereceye girebileceğini gösterdik. Bu konuda mutluyuz. 5 çocuk babasıyım. Diğer çocuklarım da okudu. Kızımın arkasındayım. Gücüm yeteceği kadar kızım arkasında olacağım” ifadelerini kullandı.


Ziyarette Şimşek’in öğretmenleri de hazır bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul SOCAR Başkanı Rovshan Najaf, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısına katıldı SOCAR Başkanı ve SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rovshan Najaf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısına katıldı. SOCAR Başkanı Rovshan Najaf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısına katıldı. Rovshan Najaf, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye’nin net vizyon, istikrar ve ileriye dönük stratejisi sayesinde, özellikle enerji sektöründe doğrudan yabancı yatırım için en iyi destinasyonlardan birine dönüştüğünün altını çizdi. Şirket, Türkiye’nin büyük hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaya kararlı olduklarını aktaran Rovshan Najaf, “Türkiye’nin 2028 yılına kadar, enerji sektörünün de kilit aktör olduğu küresel doğrudan yabancı yatırımların yüzde 1,5’ini alma hedefine tanıklık etmekten gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye ekonomisi, sağlam devlet politikaları, başarılı uluslararası diplomasi, genç ve yetenekli bir nüfusla desteklenerek güvenle büyümektedir. Türkiye, planlanan reformları hayata geçirmekle yatırım ortamını daha da iyileştirmeye ve önde gelen küresel enerji merkezi konumunu güvence altına almaya devam edecektir. Enerji sektörü, sadece önemli miktarda doğrudan yabancı yatırım çekmekle kalmayacak, aynı zamanda ithalata olan bağımlılığı azaltarak Türkiye’nin yeşil ve dijital dönüşümlerini de destekleyecektir” dedi.
Eskişehir Yaşına ve bir gözü görmemesine rağmen azimle çalışmaya devam ediyor Eskişehir’de sol gözü tamamen görmeyen 78 yaşındaki emekli vatandaş Hüseyin Özçelik, hem eve fazladan para götürmek hem de boş zamanını değerlendirmek için geri dönüşüm içşiliği yapıyor. Odunpazarı İlçesi Yıldıztepe Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Özçelik, emekli olmasına rağmen çalışmayı bırakmıyor. 1994 yılında eşinin vefat etmesinin ardından boş zamanlarını değerlendirmek için geri dönüşüm işçiliği yapmaya başlayan Özçelik, her gün 50-60 kilo atığı geri dönüştürüyor. Ayrıca sol gözü tamamen görmeyen Özçelik, çevreden aldığı ekmek gibi yiyeceklerle ise sokak hayvanlarını besliyor. Saatlerce emek verip binlerce adım atarak ev eşyası tarzı ürünler de toplayan Özçelik azmiyle görenlerin takdirini kazanırken, vücudu sağ olduğu sürece bu şekilde çalışmayı sürdürmeyi planlıyor. "Ben vücudum sağ olduğu müddetçe çalışırım" Hüseyin Özçelik, yapmış olduğu konuşmasında, "Elimden geldiğince bir şeyler toplamaya gayret ediyorum. Çöpten çıkan ekmeği falan toplayıp onları kedilere ve köpeklere veriyorum, sevap oluyor. Herkes çöpe atıyor, buna çok kızıyorum. Sol gözüm hiç görmüyor. Ameliyat oldum. Sağ gözün sol göze çok zararı varmış. Yine de çalışıyorum. Bunu eksiksiz olarak yapma sebebim evi geçindirmek. Her gün saatlerce çöp tenekelerinde kablo falan buluyorum. Tabak tencere atıyorlar, onları topluyorum. Alüminyumlar oluyor, çuvallara dolduruyorum. Sonrasında satıyorum. Hem gezmiş oluyorum hem de spor yapıyorum. Gençlere de tavsiyem, asla yatmasınlar. Az da olsa çok da olsa çalışsınlar. Kimseye muhtaç olmasınlar. Ben vücudum sağ olduğu müddetçe çalışırım. Birçok kişiye de yardım ediyorum. Durumu olmayan birisi elimdekileri istesin, veriyorum. Para almıyorum, onların duaları bana yetiyor" dedi.