ASAYİŞ - 22 Haziran 2023 Perşembe 20:35

Güneş panellerinden kendi elektriğini üreten okulun çatısında yangın çıktı

A
A
A
Güneş panellerinden kendi elektriğini üreten okulun çatısında yangın çıktı

Muş’ta fabrika gibi çalışan ve çatısına kurulan güneş enerjisi panelleri ile kendi elektriğini üreten okulun çatısında yangın çıktı.

Muş’ta fabrika gibi çalışan ve çatısına kurulan güneş enerjisi panelleri ile kendi elektriğini üreten okulun çatısında yangın çıktı. Güneş panellerinin bir kısmı yanarak kullanılmaz hale geldi.



Merkez Hürriyet Mahallesi’nde bulunan ve güneş enerjisi paneli sayesinde kendi elektriğini üretebilen 4 katlı Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşların 112 acil çağrı merkezine haber vermesi ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını 1,5 saatlik bir çalışma sonucunda kontrol altına aldı. Ayrıca Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA’da olay mahallinde hazır bulunduruldu.



Yangının çıktığı okula gelen Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, gazetecilere yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını belirterek, “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin B Blok çatısında yaklaşık 18.00 sularında henüz tespit edemediğimiz bir nedenle çatıda yangın çıktı. Yangın zamanında kontrol altına alınarak soğutma çalışması sürdürülmektedir. Allah’a şükür yangın çatıda başlayıp çatıda son buldu. Sınıfımıza, okulun diğer bölümlerine yangın geçmeden kontrol altına alındı. Ben emeği geçen başta Muş Belediyesine ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Okulumuzun A blokunda GES var. Ürettiğimiz enerjiyi satıyoruz. B blokta panel daha az. Henüz tespit edemedik ama GES panellerimizde zarar gördü. İnşallah bunları da onaracağız, okulumuzu tekrar eğitim öğretim sezonuna hazırlayacağız” dedi.


Muş Emniyet Müdürü Engin Kaloğu’nun da geldiği yangın bölgesinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul SOCAR Başkanı Rovshan Najaf, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısına katıldı SOCAR Başkanı ve SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rovshan Najaf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısına katıldı. SOCAR Başkanı Rovshan Najaf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısına katıldı. Rovshan Najaf, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye’nin net vizyon, istikrar ve ileriye dönük stratejisi sayesinde, özellikle enerji sektöründe doğrudan yabancı yatırım için en iyi destinasyonlardan birine dönüştüğünün altını çizdi. Şirket, Türkiye’nin büyük hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaya kararlı olduklarını aktaran Rovshan Najaf, “Türkiye’nin 2028 yılına kadar, enerji sektörünün de kilit aktör olduğu küresel doğrudan yabancı yatırımların yüzde 1,5’ini alma hedefine tanıklık etmekten gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye ekonomisi, sağlam devlet politikaları, başarılı uluslararası diplomasi, genç ve yetenekli bir nüfusla desteklenerek güvenle büyümektedir. Türkiye, planlanan reformları hayata geçirmekle yatırım ortamını daha da iyileştirmeye ve önde gelen küresel enerji merkezi konumunu güvence altına almaya devam edecektir. Enerji sektörü, sadece önemli miktarda doğrudan yabancı yatırım çekmekle kalmayacak, aynı zamanda ithalata olan bağımlılığı azaltarak Türkiye’nin yeşil ve dijital dönüşümlerini de destekleyecektir” dedi.
Eskişehir Yaşına ve bir gözü görmemesine rağmen azimle çalışmaya devam ediyor Eskişehir’de sol gözü tamamen görmeyen 78 yaşındaki emekli vatandaş Hüseyin Özçelik, hem eve fazladan para götürmek hem de boş zamanını değerlendirmek için geri dönüşüm içşiliği yapıyor. Odunpazarı İlçesi Yıldıztepe Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Özçelik, emekli olmasına rağmen çalışmayı bırakmıyor. 1994 yılında eşinin vefat etmesinin ardından boş zamanlarını değerlendirmek için geri dönüşüm işçiliği yapmaya başlayan Özçelik, her gün 50-60 kilo atığı geri dönüştürüyor. Ayrıca sol gözü tamamen görmeyen Özçelik, çevreden aldığı ekmek gibi yiyeceklerle ise sokak hayvanlarını besliyor. Saatlerce emek verip binlerce adım atarak ev eşyası tarzı ürünler de toplayan Özçelik azmiyle görenlerin takdirini kazanırken, vücudu sağ olduğu sürece bu şekilde çalışmayı sürdürmeyi planlıyor. "Ben vücudum sağ olduğu müddetçe çalışırım" Hüseyin Özçelik, yapmış olduğu konuşmasında, "Elimden geldiğince bir şeyler toplamaya gayret ediyorum. Çöpten çıkan ekmeği falan toplayıp onları kedilere ve köpeklere veriyorum, sevap oluyor. Herkes çöpe atıyor, buna çok kızıyorum. Sol gözüm hiç görmüyor. Ameliyat oldum. Sağ gözün sol göze çok zararı varmış. Yine de çalışıyorum. Bunu eksiksiz olarak yapma sebebim evi geçindirmek. Her gün saatlerce çöp tenekelerinde kablo falan buluyorum. Tabak tencere atıyorlar, onları topluyorum. Alüminyumlar oluyor, çuvallara dolduruyorum. Sonrasında satıyorum. Hem gezmiş oluyorum hem de spor yapıyorum. Gençlere de tavsiyem, asla yatmasınlar. Az da olsa çok da olsa çalışsınlar. Kimseye muhtaç olmasınlar. Ben vücudum sağ olduğu müddetçe çalışırım. Birçok kişiye de yardım ediyorum. Durumu olmayan birisi elimdekileri istesin, veriyorum. Para almıyorum, onların duaları bana yetiyor" dedi.