GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 00:18

Ortaca’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşku ile kutlandı

A
A
A
Ortaca’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşku ile kutlandı

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşku ile kutlandı.



Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çelenk Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş ve Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan tarafından suya bırakıldı. Çelengin suya bırakılmasının ardından günün anlam ve öneminin belirten konuşmalar Başkan Tezcan ve Kaymakam Aktaş tarafından yapıldı. Halidun-Feridun Tınaztepe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibinin oynadığı muhteşem oyunlar büyük beğeni kazandı. Jandarma insansız kurtarma aracının tanıtımını yaptı. Kanalda kurulan platformda çeşitli yarışlar düzenlenirken, yarışmacıların oldukça zorlandığı yağlı direkten bayrak kapma yarışında da büyük heyecan yaşandı.



Etkinlikler kapsamında yapılan yüzme, hazine sandığı bulma ve döner direk yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmalarda dereceye giren gençlere ödülleri İlçe protokolü tarafından takdim edildi. Dalyan Atatürk Meydanı İskelesi’nde düzenlenen törendeki yarışmalarda büyük heyecan yaşanırken, yağlı direkten bayrak kapma yarışı nefesleri kesti. Kutlamalar akşam Dalyan Türk Sanat Müziği halk konseri ile devam etti.



Ortaca’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşku ile kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Cıngı: "Valimiz ve emniyet müdürümüz herkesin cesaret edemeyeceği şekilde kalabalığın arasına girmiş ve halkı teskin etmek için çok doğru politikalar üretmiştir" AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı konuşmada; "Valimiz ve emniyet müdürümüz herkesin cesaret edemeyeceği şekilde kalabalığın arasına girmiş ve halkı teskin etmek için çok doğru politikalar üretmiştir" dedi. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de Kayseri’de yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Cıngı; "Solingen’de yanan Türk evleri için biz neler hissediyorsak, burada yapılan haksız ve gayri adil uygulamalar için de aynı şeyi hissetmek zorundayız ama objektifliğinize halel gelmesin istiyorsanız hadisenin tamamına doğru bakmanız lazım. Orada insanların arasında bir şaiya yayıldı ve bazı tahrikçi gruplar, ’Çocuk Türk çocuğu, ciğeri patlatıldı, öldürüldü, tecavüz edildi’ gibi bir dedikodu ürettiler" dedi. Cıngı; "Valimiz Gökmen Çiçek ve emniyet müdürümüz bu çocuğun Suriyeli çocuk olduğunu ama ’Suriyeli bile olsa çocuk çocuktur, bu suç dünyanın her yerinde aynı sıkıntıyı doğurur ve cezalandırılır’ dediler. Çıkan yanlış şaiyaları doğrulamak için valimiz ve emniyet müdürümüz bu açıklamayı yapmıştır ama her ikisi de herkesin cesaret edemeyeceği şekilde kalabalığın arasına girmiş ve halkı teskin etmek için çok doğru politikalar üretmiştir. Lütfen hadiseyi tek boyutlu inceleyip burada yansıtmayın" ifadelerini kullandı.