ÇEVRE - 26 Ekim 2024 Cumartesi 10:54

Muğla’da çiftçilere yeni tarımsal destek modeli anlatıldı

A
A
A
Muğla’da çiftçilere yeni tarımsal destek modeli anlatıldı

Muğla’nın tüm ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen ’Cuma Buluşmaları’ kapsamında çiftçilere 2024-2025 üretim sezonuyla başlayan yeni Tarımsal Üretim Planlaması ve destekleme modeli tanıtıldı. Milas Kafaca’da düzenlenen etkinliğe Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak katılırken, Ortaca Güzelyurt’ta gerçekleşen buluşmada Vali Yardımcısı Murat Kahraman da üreticilerle bir araya geldi.



Saylak ve Kahraman, yeni destekleme modelinde hayata geçirilen ’ilk’leri ve ilave destek kriterlerini çiftçilere ayrıntılı olarak anlattı. Üç yıllık planlama ile yürürlüğe giren model, 2024-2025 sezonuyla başlayarak 2025-2027 yıllarını kapsayacak şekilde çiftçilere uzun vadeli bir destek sağlamayı hedefliyor. Vali Yardımcısı Murat Kahraman ve İl Müdürü Barış Saylak, yapılan bu saha çalışmasında yeni modelin çiftçiler için getirdiği yeniliklerin, Muğla tarımı adına önemli adımlar atılmasına imkan tanıyacağını belirterek, desteklerin çiftçilere hayırlı olmasını diledi.



Muğla’da çiftçilere yeni tarımsal destek modeli anlatıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Sason şehitleri Bozkurt ve Araz mezarları başında anıldı Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 2 yıl önce teröristlerce düzenlenen taciz ateşi sonucunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Faim Bozkurt ile göreve giderken geçirdiği kaza sonucunda şehit olan güvenlik korucusu Nadir Araz, ikinci şehadet yıl dönümlerinde kabirleri başında anıldı. Batman’ın Sason ilçesinde bulunan Daper Şehitliği’nde şehit aileleri tarafından düzenlenen anma programında konuşan şehit Uzman Çavuş Naim Bozkurt’un babası Nazmi Bozkurt, vatan ve barak uğruna şehit olan oğlu gibi şehit olmaya daima hazır olduğunu söyledi. Bozkurt, “Bugün şehidimizin şehadetinin 2’nci sene-i devriyesi nedeniyle kabri başına gelerek anma programı düzenledik. Bu ülke bizimdir. Ezanımız susmaz, bayrağımız inmez, vatanımız parçalanamaz. Gerekiyorsa bizler de daima şehit olmaya hazırız. Başka gidecek bir ülkemiz yoktur. Bütün şehitlerimiz bu uğur ve bu şuur ile şehadete koşmuştur. Allah tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar versin" dedi. Törene katılan Sason Yücebağ Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Yunus Bozkurt da, terör örgütünün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını, güvenlik korucularının görevi başında olduğunu ve vatan uğruna şehit olmak için hazır olduğunu vurguladı. Bozkurt, "Bugün şehitlerimiz için anma programı düzenledik. Allah’ın izniyle terör örgütleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Biz şehitlerimizi daima anmaya devam edeceğiz. Onları unutturmayacağız. Biz güvenlik korucuları olarak devletimizin emrinde daima terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Gerekirse tüm güvenlik korucularımız bu değerlerimiz uğruna şehit olmaya daima hazırdır" diye konuştu. Anma programında, şehitlerin kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edilerek katılımcılara ikramlar verildi.
Balıkesir Sağlık hizmetlerinde akılcı kullanım masaya yatırıldı Her yıl farklı bir şehir ve farklı bir üniversite ev sahipliğinde düzenlenen “ Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi” bu yıl Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “ Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım: Yönetsel Perspektif” temalı 7. Uluslararası ve 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda yoğun katılımla başladı. Açılışta Rektör Prof. Dr. İsmail Boz ve birçok önemli isim hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversite tanıtım filmi izlendi. Kongre Başkanı Doç. Dr. Gökhan Aba, açılış konuşmasında sağlık hizmetlerinin sınırlı kaynaklarla en verimli şekilde sunulması gerektiğini vurguladı. Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Eseceli, kongrenin sağlık sektörü için taşıdığı önemi dile getirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Boz ise üniversitenin akademik ve sağlık hizmetlerini bir arada yürütmesinin getirdiği sorumlulukları anlattı. Açılış konuşmalarının ardından, Bandırma Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Erkan Solmaz koordinatörlüğünde Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından verilen mini konser sonrası topluluğa teşekkür belgeleri dağıtıldı. Kongrenin ilk sunumu, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Kavuncubaşı tarafından “Sağlık Hizmetlerinin Akılcı Kullanımı” başlığı altında yapıldı. Sunum sonrasında kendisine teşekkür belgeleri ve hediyeler takdim edildi. İkinci bölümde “Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım” konulu panel düzenlendi. Panele; Onyedi Eylül Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümlerinin davetlisi olarak katılan İngiltere’deki University of East Anglia ve İngiliz Sağlık Bakanlığı destekli NICHE Araştırma Enstitüsü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Pınar Güven Uslu , “Entegre Sağlık ve Bakım Sistemleri” konusunda konuşma yaptı. Ayvalık’ın İngiltere’deki gururu olan Prof. Dr. Uslu; sağlık sistemlerinde değişiklik yönetimi, finansman teknikleri, bölgesel yönetim ve işletme modellerinin yanı sıra sağlık iş gücü ve performans kontrollerinin birbirine uyumlu hale getirilmesi için yapılması gereken değişikliklere dikkat çekti. İngiltere’deki sağlık sistemi başta olmak üzere, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya sağlık sistemlerinden örnekler veren Prof. Dr. Pınar Uslu yaptığı sunumla, panele katılan akademisyenlerin takdirini kazandı.