ASAYİŞ - 26 Ekim 2024 Cumartesi 13:07

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

A
A
A
Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Adıyaman’da karşıdan karşıya geçmek isteyen yaya motosikletin çarpması sonucu yaralandı.


Edinilen bilgilere göre kaza, Fatih Mahallesi İtfaiye Müdürlüğü yakınlarında meydana geldi.


Karşıdan karşıya geçmek isteyen Müslüm K’ya, Y.T idaresindeki 02 AEZ 099 plakalı motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanan Müslüm K., olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Doğaseverler cumhuriyeti zirvede kutladı Misafir dağcılar, daha önce 16 kez geldikleri Mustafakemalpaşa’da bir kez daha Suuçtu Şelalesi ve Çataldağ ormanlarında yürüyerek sonbaharın sesini dinledi. Yalova’da bulunan doğa sporları gruplarından Yalova Ekoturizm ve Sağlıklı Yaşam Derneği (YEK-SAY-DER) üyesi dağcılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı kutlama etkinliklerine Mustafakemalpaşa’dan başladı. Kurulduğu günden itibaren Yalova köylerinin ekoturizme kazandırılması kapsamında çalışmalarını sürdüren YEK SAY DER üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği gezide misafir gruba, öğretmen ve doğa gönüllüsü-dağcı Alim Ölmez rehberlik etti. Sonbaharın güzelliklerini görmek için Mustafakemalpaşa’ya 17. kez misafir olan 30 doğasever oksijen dolu keyifli bir gün geçirirken, Suuçtu ve Çataldağ zirvesinde ‘Türk ve Atatürk’ bayrakları açarak, erken 29 Ekim kutlaması yaptı. Doğaya ve lezzetlere hayran kaldılar 2011 yılından bu yana Mustafakemalpaşa’da her sonbahar ve ilkbaharda olmak üzere her yıl iki etkinlik oluşturduklarını söyleyen Dernek Başkanı Ahmet Yiğit, faaliyetlere ilk olarak Suuçtu ve Çataldağ’dan başladıklarını söyledi. 20 km’lik parkurda doğa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirten Yiğit, gruba rehberlik yapan Alim Ölmez’in Mustafakemalpaşa tarihi ve turizm potansiyelini tanıtımında YEK-SAY-DER üyelerine çok şey kattığını ayrıca her faaliyetlerinde ikram edilen Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı, Kafkas simidi ve leziz peynirlere hayran kaldıklarını dile getirdi. "Ekoturizm potansiyeli değerlendirilmeli" Faaliyet içeriği hakkında bilgi veren Alim Ölmez ise Çataldağ ormanlarında başlayan yürüyüşün Çobandede ve Çataltepe zirve tırmanışlarının ardından orman içi patikalardan sonbahar güzellikleri eşiğinde Suuçtu Şelalesi’ne kadar sürdüğünü söyledi. Misafirlerin, muhteşem güzelliği ve büyüleyici atmosferi ile kendisine hayran bırakan şelalede keyifli zaman geçirdiğini kaydeden Ölmez, “Çoğu katılımcının ilk kez gördükleri Suuçtu şelalesi ve çevresi, doğaseverleri şaşkına çevirdi. Burada huzur bulduklarını ve ayrılmak istemediklerini dile getirdiler. Gün içerisinde muhteşem fotoğraf kareleri ile günü ölümsüzleştirerek güzel anılarla ilçemizden ayrılmadan önce tatlı, peynir ve yöresel ürün alışverişlerini de yaparak tekrar gelmek üzere ayrıldılar” dedi. Mustafakemalpaşa’ da ekoturizm açısında son derece zengin doğal alanlar ve gezilebilecek güzel yerlerin olduğunu vurgulayan Ölmez, bölgenin ekoturizm potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kayseri AK Parti Sarıoğlan İlçe Kongresi yapıldı AK Parti 8. Olağan Sarıoğlan İlçe Kongresi’nde onuşan Kayseri büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; “Allah’ın izniyle biz bir oluruz, iri oluruz, diri oluruz, bereketli oluruz” dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti 8. Olağan Sarıoğlan İlçe Kongresi’ne katılarak partililerle bir ara geldi. Coşkulu gerçekleşen kongrede Büyükkılıç, AK Parti’nin ve belediyelerinin hizmet için koştuğunu belirtti. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan AK Parti 8. Olağan Sarıoğlan İlçe Kongresi’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü ve AK Parti Önceki Dönem Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı, parti teşkilatı, ilçe yönetimi, Cumhur İttifakı MHP ilçe teşkilatı ve ilçe sakinleri katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç sözlerine, ‘Dava arkadaşlarımız, gönüldaşlarımız’ diye seslendiği, şehitleri rahmet ile andığı ve birlik ve beraberlik vurgusu yaparak başladığı konuşmasında; “Allah’ın izniyle biz bir oluruz, iri oluruz, diri oluruz, bereketli oluruz. Sarıoğlan’ımıza da hizmet ederiz elbette 16 ilçemizi de bağrımıza basarak onların ‘ağabey’ diye söylediği o kelimenin içini doldurarak, o anlayış içerisinde yol alırız” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koştuklarının altını çizdiği kongredeki, kitap fuarından gastronomi günlerin, bilim şenliğinden buna benzer pek çok etkinlik ve hizmetlerine yer verdiği konuşmasında, zenginlikler şehri Kayseri’ye hizmet etmenin kendileri için onur vesilesi olduğunu paylaştı ve Kayseri’nin milli ve manevi değerlerine bağlı insanları olan bir şehir olduğunu vurguladı. Konuşması ‘gençlik burada başkanının yanında’ sloganları ile kesilen Başkan Büyükkılıç, insanların hayırlısının tepeden bakan değil, hizmet eden olduğunu belirterek, AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın kongrelerinin, birlik ve beraberlik bakımından kendilerinin göğsünü kabarttığını vurguladı. AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm de kongrenin hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunarak, hizmet yarışının devam edeceğini dile getirdiler. Başkan Büyükkılıç, kongrede güven tazeleyen ve yeniden AK Parti Sarıoğlan İlçe Başkanı seçilen İbrahim Özkurt’u tebrik ederek, hizmetlerinde başarılar ve kolaylıklar diledi.
Kars Aras EDAŞ ile Kars ışıl ışıl Aras Elektrik’in sorumluluk alanlarından biri olan Kars’ta aydınlatma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmalar ile şehrin hem mevcut altyapısı güçlendiriliyor hem de halkın yaşam kalitesi yükseltiliyor. “Aydınlık Bir Kars” Modern şehir yaşamında aydınlatmanın önemine vurgu yapan Kars İl Koordinatörü Zafer Demir: “Yürüttüğümüz aydınlatma çalışmalarıyla birlikte sistemlerimizin kalitesini artırmaya devam ediyoruz. Şehrimizi aydınlattığımız 41 bin 27 adet sokak lambamızla ilimizin aydınlatma altyapısını modernize ettik. Düzenli olarak yaptığımız bakım ve onarımlar sayesinde de arızaların hızlı bir şekilde giderilmesini sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Periyodik kontroller yapıyoruz Demir: “Aydınlatma çalışmalarımızda periyodik kontrollerimizi mutlaka yapıyoruz. Yaptığımız bu kontrollerde ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni aydınlatma tesisleri inşa ediyor, mevcut aydınlatma şebekelerinin ise bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla merkez ve ilçelerin sorunsuz bir şekilde aydınlanması için yoğun çaba gösteriyoruz” dedi. Kars’ta önemli güzergahların aydınlatma kalitesini yukarı taşıdıklarını, modern şehir inşası için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Demir, bu sayede şehrin daha güvenli olduğuna değindi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kentteki şebeke altyapısını güçlendirmek ve müşterilerin yaşam kalitesini yükseltmek için yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi. Kars İl Koordinatörü Zafer Demir, Aydınlatma yatırımına yönelik ise; “Faaliyet gösterdiğimiz Kars’ta değer katacak önemli çalışmalara devam ediyoruz. Bu kapsamda aydınlatmasını tamamladığımız yerler aydınlık ve modern bir görünüme kavuştu. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ilimizdeki aydınlatma şebekesi altyapısına yönelik yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu sayede, müşterilerimize her köşesi daha aydınlık, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Kars sunmaya devam edeceğiz” dedi.