ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 20:07

Marmaris’teki orman yangınında 5 hektar alan zarar gördü

A
A
A
Marmaris’teki orman yangınında 5 hektar alan zarar gördü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını kontrol altına alınırken, yangında 5 hektar alan zarar gördü.

 

Yangın, Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkii Gölge Koyu’nda saat 16.40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgeden alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Şiddetli rüzgarın olduğu bölgede, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 9 helikopter ve 4 uçak da alevlerle mücadeleye sortileri ile havadan destek verirken, yangın ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. 5 hektar alanın yanarak zarar gördüğü bölgede ekipler bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Güldemet Kızıl

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Çağdaş Bodrum Spor’un Başantrenörü Erhan Ernak oldu Çağdaş Bodrum Spor Basketbol Takımı, yeni başantrenörü Erhan Ernak oldu. Ernak, tecrübesi ve başarılarıyla Çağdaş Bodrum Basketbol Takımı’na önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Son olarak Bahçeşehir Koleji’nde görev yapan Erhan Ernak, burada elde ettiği FIBA Europe Cup şampiyonluğu ile dikkat çekmişti. Kendisinin bu başarıları, Çağdaş Bodrum Spor’un hedeflerine ulaşmasında büyük rol oynaması bekleniyor. Erhan Ernak’ın liderliğinde, takımın sahada göstereceği performansın daha da yükseleceğine inanılıyor. Çağdaş Bodrum Spor Kulübü Başkanı Dağlarca Çağlar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Erhan Ernak, disiplini, çalışkanlığı ve oyun bilgisi ile tanınan bir antrenördür. Takımımıza katılmasıyla birlikte, oyuncularımızın bireysel yeteneklerinin yanı sıra takım oyununu da geliştireceğine inanıyoruz. Ernak’ın tecrübeleri, Çağdaş Bodrum Spor’un daha üst seviyelere çıkmasına yardımcı olacaktır. Çağdaş Bodrum Spor Basketbol Takımı olarak, hedefimiz sadece sahada başarı elde etmek değil, aynı zamanda genç yetenekleri keşfetmek ve geliştirmektir. Altyapı çalışmalarımız ve akademimiz ile geleceğin yıldızlarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Erhan Ernak’ın bu vizyonumuza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi. Dağlarca Çağlar, Erhan Ernak’ın Çağdaş Bodrum Spor’a katılmasının, takım için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, başarılarla dolu bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Çağdaş Bodrum Spor’un yeni başantrenörü Erhan Ernak ise, “Ülkemiz basketboluna kısa zamanda çok büyük yatırım yapan ve büyük başarılara imza atan Çağdaş Bodrum Basketbol kulübünün 2024-2025 sezonunda yeni projelerinin bir parçası olmaktan ötürü çok heyecanlı ve gururluyum” diye konuştu.
Antalya Kanalizasyon çalışmasında kontrollü patlama cep telefonunda Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yerin 7-8 metre altında yapılan kanalizasyon çalışmaları esnasında kayaların kırılması yeni ve kontrollü bir patlatma tekniği ile gerçekleştirildi. Kanalizasyon çalışması sahasının büyüklüğü sebebiyle sürece hız verilmesi için sahada piroteknik uygulaması çalışmalarının, emniyet birimlerinin izni ve gözetiminde yürütüldüğü bildirildi. Uygulamanın yapıldığı bölgenin kontrol altında olup vatandaşların rahatsız olmaması ve zarar görmemesi için ilave tedbirlerin alınması hususunda yüklenici firmanın uyarıldığı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Döşemealtı ilçesine bağlı 5 mahallede 75 kilometre kanalizasyon şebeke ve parsel hattı için imalat çalışmalarının Yeniköy Mahallesi ayağında İnönü Caddesi üzerinde zeminin çok sert ve derinliğin fazla olmasından dolayı kontrollü bir patlama gerçekleştirildi. Patlama sonucu bazı taş parçaları yakın kısımdaki evlerin teraslarına ulaştığı anlar cep telefonu kamerasına anbean yansırken, konuya ilişkin ASAT Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. “Zemin çok sert ve derinlik fazla” Kanalizasyon altyapı eksikliğinin giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Döşemealtı ilçesinde 5 mahallede yaklaşık 75 kilometre kanalizasyon şebeke ve parsel hattı imalat çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, söz konu adreste zeminin çok sert ve derinliklerin fazla olmasından kaynaklı kazı ilerleme hızının düşmesi sebebiyle, vatandaş ve çevredeki esnaf mağduriyetlerini en aza indirmek amacıyla çeşitli teknikler araştırıldığı, sürece hız verilmesi için de piroteknik uygulaması gerçekleştirildiği belirtildi. “Vatandaşların rahatsız olmaması ve zarar görmemesi için ilave tedbirlerin alınması hususunda yüklenici uyarılmıştır” Çalışmaların emniyet birimlerinin izni ve gözetimde yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Uygulamanın yapıldığı şikayete konu bölge tarafımızca kontrol altında olup vatandaşların rahatsız olmaması ve zarar görmemesi için ilave tedbirlerin alınması hususunda yüklenici uyarılmıştır. Konvansiyonel patlatmanın çevresel faktörler açısından civar yapılara etkilerinin yüksek olacağının öngörüldüğü alanlarda, alternatif bir kaya kırma sistemi olarak, ardında düşük değerlerde zararlı enerji (titreşim, hava şoku, toz vb.) bırakan piroteknik kaya kırıcı kartuşların kullanılmaktadır” denildi.
Kahramanmaraş Onikişubat’ta asfaltlanmayan yol kalmıyor Yeni açılan yollar başta olmak üzere özellikle ömrünü tamamlamış kilit parke yolları asfaltla buluşturarak ilçenin yol kalitesini artırmayı hedefleyen Onikişubat Belediyesi, Hürriyet ve 5 Nisan Mahallesi’nde geniş çaplı asfaltlama çalışması yapıyor. Onikişubat Belediyesi, ilçenin yol kalitesini artırmak ve vatandaşların ulaşımını daha konforlu hale getirmek amacıyla asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Hürriyet ve 5 Nisan Mahallesi’nde yeni açılan ve ömrünü tamamlamış kilit parke yolların bulunduğu sokaklarda geniş çaplı bir asfaltlama çalışması yapıyor. Mahalle sakinlerinin daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlamasına katkı sağlayacak asfaltlama işlemiyle birlikte yol kalitesinin artırılması hedefleniyor. Hürriyet Mahallesi’nde 34028, 34031 ve 34038, 5 Nisan Mahallesi’nde ise 2027 ve 2006’ncı sokaklarda 2 kilometreye yakın yolda asfaltlama çalışması yapan ekipler, çalışma bittiğinde 15 metre genişliğindeki yollara 3 bin 800 ton asfalt serimi gerçekleştirmiş olacak. 13 milyon 300 bin TL maliyetli yatırımla hem yol konforu artacak hem de trafik güvenliği sağlanırken, belediye ekiplerinin hızlı ve titiz çalışmaları sayesinde sokaklar çok daha modern bir görünüme kavuşacak. Onikişubat Belediyesi’nden yapılan bilgilendirmede planlanan çalışmaların kısa sürede tamamlanarak yolların vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtilirken, “Yollarımızın kalitesini artırmak ve halkımıza daha güvenli, konforlu ulaşım imkanı sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Hürriyet ve 5 Nisan Mahallelerimizdeki asfaltlama çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak hizmete açacağız. Hedefimiz, daha yaşanabilir ve modern bir şehir oluşturmak” denildi. İlçe genelinde yol yapım ve onarım çalışmalarının devam edileceği öğrenildi.