ASAYİŞ - 17 Ekim 2024 Perşembe 20:58

Datça’da ağaçlık alan yangını büyümeden söndürüldü

A
A
A
Datça’da ağaçlık alan yangını büyümeden söndürüldü

Muğla’nın Datça ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürülürken, yangında 6 bin metrekarelik alan zarar gördü.



Yangın, Datça ilçesi Kızlan Karaağaçlık mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre henüz bilinmeyen bir nedenle ağaçlık alanda yangın meydana geldi. Dumanları fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler alevlere müdahale etti. 1 yangın söndürme helikopteri, 4 arazöz, belediye ekipleri ve vatandaşların yardımıyla gerçekleştirilen çalışmaların ardından yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatılırken, yangında ilk tespitlere göre 6 bin metrekarelik alan zarar gördü.



Datça’da ağaçlık alan yangını büyümeden söndürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de orman yangınları: Çok sayıda ekip müdahale ederek söndürdü Mersin’in Erdemli ilçesinde iki, Silifke ilçesinde ise bir noktada orman yangını çıktı. Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangınlar söndürülürken, yaklaşık 50 dönüm alan zarar gördü. Alınan bilgiye göre, kuvvetli rüzgarın etkili olduğu Erdemli ilçesine bağlı Doğu Sandal ile Tırtar mahallelerinde iki farklı orman yangını çıktı. Doğu Sandal Mahallesi’nde ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile yayıldı. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine ormana bağlı çok sayıda arazöz, orman işçileri ve su tankları sevk edildi. Erdemli Belediyesinin iş makineleri, İl Emniyet Müdürlüğü’nün TOMA’ları ile Mersin Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye ekiplerinin de destek verdiği yangına birçok noktadan müdahale edildi. Yöre sakinlerinin de katıldığı yangın söndürme çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü. 3 saatlik mücadele sonrası alevler mahalleye ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Tırtar Mahallesi’nde de meşelik alanda çıkan yangın da ekiplerin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangın bölgesinde çalışmaları takip eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Doğu Sandal bölgesindeyiz. Bu bölgede akşam saat 19.00 sıralarında bir yangın çıktı. Devletimizin tüm kurumlarıyla müdahale edildi. Çok şükür yangın kontrol altına alındı" dedi. Yangın söndürme çalışmalarına katılan Karayakup Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldız’da, "Yangını duyduk direk ekipleri aradık. Belediye ve orman ekiplerimiz geldi. Vatandaşlarımızla birlikte tankerlerimizi doldurup geldik, köylülerimiz de dahil oldu ciddi bir çalışmadan sonra yangın söndürüldü" ifadelerini kullandı. Öte yandan Silifke ilçesi Akdere Mahallesi’nde de yangın çıktı. Yangın bölgede etkili olan rüzgarla çevreye yayıldı. Çok sayıda ekibin müdahalesi ile bu yangın da büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü yangınlarda yaklaşık 50 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.