ASAYİŞ - 17 Ekim 2024 Perşembe 23:39

Mersin’de orman yangınları: Çok sayıda ekip müdahale ederek söndürdü

A
A
A
Mersin’de orman yangınları: Çok sayıda ekip müdahale ederek söndürdü

Mersin’in Erdemli ilçesinde iki, Silifke ilçesinde ise bir noktada orman yangını çıktı. Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangınlar söndürülürken, yaklaşık 50 dönüm alan zarar gördü.


Alınan bilgiye göre, kuvvetli rüzgarın etkili olduğu Erdemli ilçesine bağlı Doğu Sandal ile Tırtar mahallelerinde iki farklı orman yangını çıktı. Doğu Sandal Mahallesi’nde ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile yayıldı. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine ormana bağlı çok sayıda arazöz, orman işçileri ve su tankları sevk edildi. Erdemli Belediyesinin iş makineleri, İl Emniyet Müdürlüğü’nün TOMA’ları ile Mersin Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye ekiplerinin de destek verdiği yangına birçok noktadan müdahale edildi. Yöre sakinlerinin de katıldığı yangın söndürme çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü. 3 saatlik mücadele sonrası alevler mahalleye ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Tırtar Mahallesi’nde de meşelik alanda çıkan yangın da ekiplerin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.


Yangın bölgesinde çalışmaları takip eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Doğu Sandal bölgesindeyiz. Bu bölgede akşam saat 19.00 sıralarında bir yangın çıktı. Devletimizin tüm kurumlarıyla müdahale edildi. Çok şükür yangın kontrol altına alındı" dedi.


Yangın söndürme çalışmalarına katılan Karayakup Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldız’da, "Yangını duyduk direk ekipleri aradık. Belediye ve orman ekiplerimiz geldi. Vatandaşlarımızla birlikte tankerlerimizi doldurup geldik, köylülerimiz de dahil oldu ciddi bir çalışmadan sonra yangın söndürüldü" ifadelerini kullandı.


Öte yandan Silifke ilçesi Akdere Mahallesi’nde de yangın çıktı. Yangın bölgede etkili olan rüzgarla çevreye yayıldı. Çok sayıda ekibin müdahalesi ile bu yangın da büyük ölçüde kontrol altına alındı.


Ekiplerin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü yangınlarda yaklaşık 50 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.



Mersin’de orman yangınları: Çok sayıda ekip müdahale ederek söndürdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Dolandırıcıların yeni tuzağı pes dedirtti: Sahte araç ilanlarıyla 5 milyon liralık vurgun Çorum merkezli İstanbul ve Hatay’da polis ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, piyasa değerinin altında sahte araç ilanları vererek 37 ilde 405 kişiden kapora alan 3 kişi yakalandı. Dolandırıcıların bu yöntemle yaklaşık 5 milyon lira vurgun yaptığı tespit edildi. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul ve Hatay’da nitelikli dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen operasyonda, şüphelilerin kendilerine ait olmayan araçları ilan sitelerinde piyasa değerinin çok altında satışa sunarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Polis ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul ve Hatay’da ikamet eden şüphelilerin adreslerini belirledi. Adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve Çorum’a getirildi. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin 37 farklı ilde toplam 405 dolandırıcılık olayına karıştıkları ve mağdurlardan kapora adı altında yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlendi. Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde dolandırıcıların 2 milyon liralık ek bir vurgun yapmaları da engellendi. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.