ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 21:13

Yavru köpeği sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri kurtardı

A
A
A
Yavru köpeği sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri kurtardı

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir yavru köpeği sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri kurtardı.


Tarsus’ta merkez Eski Ömerli Mahallesi 1302 sokak üzerinde bulunan metruk binanın zemin betonunun altına giren köpek yavrusu, bulunduğu yerde sıkıştı. Minik köpek yavrusunun sesini duyan çevredeki vatandaşlar, durumu Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirdi. Ekipler olay yerine intikal ederek, küçük köpeği bulunduğu yerden çıkardı. Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu görüldü.



Yavru köpeği sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri kurtardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Genç güreşçi Sırbistan’da fırtına olup esti Sırbistan’da düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası’nda, Sakarya Büyükşehirli genç güreşçi Muhammed Ali Göçmen grekoromen stil 72 kiloda gümüş madalya kazanarak 20 Yaş Altı Grekoromen Güreş Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonu olmasına katkı sağladı. 1-7 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası’nda 20 Yaş Altı Grekoromen Güreş Milli Takımımız 123 puan toplayarak Avrupa Şampiyonu oldu. 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya toplayan Milli Takımda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin genç sporcusu Muhammed Ali Göçmen grekoromen stil 72 kiloda gümüş madalya kazanarak bu başarıya katkı sundu. Göçmen, ilk maçta Sırbistanlı sporcuyu 8-0 mağlup etti. İkinci maçta ise Norveçli güreşçiye karşı nefes kesen bir performans sergileyen sporcumuz bu maçı da 10-1 kazandı. Göçmen, çeyrek finalde 5-3 ve yarı finalde de 4-3’lük sonuçla finale kadar yükseldi. Final maçında ise Livvanyalı sporcuyla başa baş güreşen Muhammet Ali Göçmen, 4-3 mağlup oldu ve şampiyonluğun sınırından döndü. Avrupa ikinciliği, Sakarya’ya da büyük bir gurur yaşattı ve sporcumuz şehrine madalyasıyla döndü. Büyükşehir Belediyesi, başarılı güreşçisi için kutlama mesajı yayımlayarak, “Her şey için teşekkürler Muhammet Ali. Nice başarılara ulaşacağından hiç şüphemiz yok” ifadelerine yer verdi.
Diyarbakır Diyarbakır’da DEM’li belediyeden Et ve Süt Kurumu’na tahsis edilen mağazaya kapatma girişimi AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Kayapınar Belediyesi’nin Et ve Süt Kurumu’na tahsis ettiği satış mağazası, DEM’li Belediye yönetimin aldığı kararla kapatılmak istendiği gerekçesiyle tepki gösterdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, mağazanın, Kayapınarlı vatandaşlara günde yaklaşık 2 bin kilo et ve süt ürünü sunarak piyasa fiyatının ortalama 100 TL altında satış yapmakta olduğunu söyledi. “Bu da aylık olarak vatandaşlara 5 milyon TL tasarruf sağlamaktadır. Mağazanın kapatılması durumunda, vatandaşlarımız ürünleri Şehitlik ilçesinden temin etmek zorunda kalacak ve ek ulaşım masraflarıyla karşılaşacaktır” diyen Ocak, “Vatandaşlarına aylık 5 milyon TL doğrudan katkı sağlamayan bir belediyenin, bu mağazayı kapatması büyük bir zarara neden olacaktır. Bu durum karşısında meydanlarda ’halkımızın yanındayız’ diyenler, şimdi bu sözlerini unutmuş görünüyor. Kayapınar Belediyesi’nin talebiyle açılan bu mağazanın kapatılması kararı, Diyarbakırlı vatandaşlarımız için zararlıdır ve kamuya hiçbir faydası yoktur. Belediye meclisinin bu kararı, ya görev ve yetki sınırlarını bilmemekten ya da halkın önceliklerini göz ardı etmekten kaynaklanmaktadır. DEM Partili Belediye Başkanlarını ve meclis üyelerini, halkın taleplerini dikkate alarak siyaset yapmaya, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran bu tür hizmetlere sahip çıkmaya davet ediyorum. Tekrardan hatırlatmakta fayda vardır; siyaset, milletine hizmet etmekle olur, engel olunarak değil” dedi.
Sakarya Bu söyleşide ‘akran zorbalığına’ dikkat çekildi Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SGM’de ailelere yönelik gerçekleştirilen “Akran Zorbalığı” söyleşisinde katılımcılara aile kurumunun inşası konusunda önemli bilgiler aktardı. Söyleşide ailelerin sorularını uzman aile danışmanı Ayşe Aksoy yanıtladı. Aksoy, hiç kimse sorunlu değil, herkes sorumludur vurgusu yaptı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ailelere yönelik gerçekleştirdiği eğitimlere her gün bir yenisini daha ekliyor. “Sağlıklı birey, sağlıklı toplum” anlayışıyla aralıksız devam eden eğitimlerin konusu bu kez “Akran zorbalığı” oldu. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) düzenlenen söyleşide ailelere aile kurumunun inşası noktasında hayati bilgiler aktarıldı. Aile Danışma Tuğba Ayşe Aksoy tarafından gerçekleştirilen söyleşiye, özellikle anneler yoğun ilgi gösterirken katılımcılarla “çocuk yetiştirmenin zorluğu” ve “çocuğa akran zorbalığı hakkında nasıl davranılması gerektiği” konularında önemli notlar paylaşıldı. Aile danışmanı Aksoy, “Akran zorbalığı okullarda, dışarıda bir veya birkaç çocuğun başka bir çocuğa karşı yaptığı saldırgan davranışın adıdır. Bu davranışın sürekliliği varsa bilerek can acıtma, karşı tarafa kasıtlı zarar verme akran zorbalığıdır. Akran zorbalığına maruz kalan çocuk, ebeveynine anlattığında o çocukla sakince konuşulmalıdır. Akran zorbalığının kabul edilebilir bir davranış olmadığı öğretilmeli, başa çıkma tekniklerini öğretmeliyiz. Yapıcı yönde takım olmak gerekir” diye konuştu. Aile ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje kapsamında Sosyal Gelişim Merkezi’nde dijital bağımlılık, sağlıklı sınırlar oluşturmak ve hayır diyebilmek, ergen anne ve babası olabilmek, çiftler arası iletişim, duygularımızı anlamlandırmak gibi 6 farklı alanda konular işlenecek. Alanında uzman aile danışmanları tarafından gerçekleştirilecek söyleşiler 6 hafta boyunca devam edecek.
Muğla Okulun işlettiği mavi bayraklı plaj tatilcileri ağırlıyor Muğla’nın Fethiye ilçesinde Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Müdürlüğü’nün işlettiği liseli öğrencilerin mesleğe hazırlandığı mavi bayraklı plaj, ziyaretçi akınına uğruyor. Fethiye’nin Büyük Samanlık koyunun işletme hakkı 4 yıl önce Fethiye Kaymakamlığı ile yapılan protokolle 20 yıllığına Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne verildi. Lise öğrencilerinin usta öğreticiler gözetiminde çalışmaya başladığı plajda, düzenlemenin ardından mavi bayrak için tüm eksiklikler giderilip, mavi bayrak dalgalanmaya başlarken, plaj yerli ve yabancı turistlere hizmet ediyor hem de burada uygulama yapan öğrenciler meslek hayatına hazırlanıyor. Yoğun talebe rağmen özverili şekilde çalışan usta öğreticiler, sabah 08.00’dan akşam saat 20.00’a kadar açık olan plajda tatilcilere hizmet veriyorlar. Yetkililer, plajın öğrencilere uygulamalı eğitim sağladığını belirterek yaptığı açıklamada "Okulda kaliteli eğitimle hem öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyor hem de Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı misafirlerimize kaliteli hizmet sunarak ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu arada turizm sektörüne ara elemanlar yetiştirerek istihdamı sağlıyoruz. Plajımız temiz, hijyenik, çevre dostu mavi bayraklı ve engelsiz bir plajdır" ifadelerini kullandılar.
Manisa Başkan Durbay yaz futbol kursunda genç yeteneklerle buluştu Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yaz Spor Okulları kapsamında Şehzadeler Belediyesi tarafından açılan Futbol Kursunu ziyaret etti. Emin Kaçar Amatör Spor Tesislerinde gerçekleştirilen ziyarette, kursiyerler ve antrenörler ile bir araya gelen Başkan Durbay, genç yetenekleri izleyerek bir süre onlarla sohbet etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, beraberindeki Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gökay Budak ve Meclis Üyeleri ile birlikte Yaz Spor Okulları kapsamında Şehzadeler Belediyesi tarafından açılan Futbol Kursunu ziyaret etti. Başkan Durbay, kurs boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve sporun gençler üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. “Gençlerimizin spora olan ilgisi ve yetenekleri bizleri gururlandırıyor.” diyen Başkan Durbay, “Şehzadeler Belediyesi olarak gençlerimize destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki genç sporcularımız ileriki dönemlerde büyük kulüplerinde spor yaşantılarını sürdürürler. 25 Haziran’da başlayan kursumuz 9 Ağustos’a kadar devam edecek. Yaz dönemi boyunca farklı branşlarda da ayrıca kurslarımız devam ediyor. Futbol kursumuzda şu anda 22 kardeşimiz var ancak sayıları daha da artacak." şeklinde konuştu. Futbol kursunda eğitim alan genç sporcular da Başkan Durbay’ın ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, kendisiyle keyifli anlar paylaştı. Antrenörler de Başkan Durbay’a, futbol kursunun amacı ve çalışmaları hakkında detaylı bilgi sundu. Başkan Durbay genç sporculara tişört, şapka ve çanta hediye etti.