ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 07:50

Tarsus’ta orman yangını kısa sürede söndürüldü

A
A
A
Tarsus’ta orman yangını kısa sürede söndürüldü

Mersin’in Tarsus ilçesinde orman bölgesinde çıkan yangın büyümeden söndürüldü.


Tarsus’a bağlı kırsalda yer alan Olukkoyağı Mahallesi Gölburnu mevkiinde ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Orman Müdürlüğü ekipleri müdahale ederken, Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi.


Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.



Tarsus’ta orman yangını kısa sürede söndürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Cedidiye meydanı yeni görünümüne kavuşuyor Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, önemle üzerinde durduğu Cedidiye Kent Meydanı Projesi’ni yakından takip ediyor. Projenin ilk etabının uygulandığı alanda devam eden düzenleme çalışmalarını inceleyen Başkan Özlü, “Burası Düzce’nin en nezih mekanı olacak” dedi. Düzce Belediyesi tarafından Cedidiye Meydanı’nın, tarihi caminin karakteristik özelliğini yansıtan taş dokusuna ve mimarisine uygun estetik bir görünüme kavuşturulması için yürütülen çalışmalar kapsamında, cami ve bedesten tarzı ticarethanelerin yer aldığı bölümde zemin düzenleme işçiliği devam ediyor. İstanbul Caddesi’ndeki gibi kaymaz özellikli granit taşların döşenmesiyle birlikte kent estetiği ile uyumlu hale gelecek olan meydanın, ibadet ve ticaret alanlarını birbirinden ayıracak yeşil alanlarla daha güzel bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de projenin her aşamasını yerinde takip ediyor. Zemin düzenleme çalışmalarının son durumunu görmek üzere uygulama alanını gezen Başkan Özlü, beraberinde Başkan Yardımcısı Okan Kaltu ve ilgili birim müdürleri ile incelemelerde bulundu. Kalıcı yatırımın her aşamasını en ince ayrıntısına kadar istişare eden Özlü ve Kaltu, cami dışında namaz kılınmasını da göz önünde bulundurarak granit taşların kıble yönüne göre ve 2’şer metre aralıklarda siyah bazalt olacak şekilde döşenmesi konusunda fikir birliğine vardı. İncelemeleri sırasında cami cemaati ile de sohbet eden Başkan Özlü, “Bu caminin meydanı bir numara olsun istiyorum. Arkadaşların önerisi; düzeni sağlayacak şekilde taşları kıbleye göre döşeyelim şeklinde. Geldiğiniz zaman kıbleyi aramayacaksınız, direk Allahu Ekber diyeceksiniz. Bu taş çok kaliteli ve dayanıklı. Düzenleme çalışmaları sona erdiğinde burayı dubalarla çevireceğiz, araç girmeyecek. Buradaki esas eser cami, bütün etrafı camiye benzetmeye çalışıyoruz. Bir de buranın aydınlatması var. Aydınlatması ve zemini ile çok güzel bir meydan olacak. Burası Düzce’nin en nezih mekanı olacak” dedi. Vatandaşlar da düzenleme çalışmaları ile hem caminin hem de çevresinin güzelleşeceğini ifade ederek, projeye yönelik beğenilerini dile getirdiler.
Hatay 40 dereceyi bulan sıcakta mesaiye devam eden kalaycı, alev başında çalışacak çırak bulamıyor Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan Hüseyin Doğan, 40 dereceyi bulan sıcakta bakır kalaylayarak zorlu mesaisini devam ettiriyor. Çırak bulmakta güçlük çeken Doğan, gençlerin mesleği zorluğundan dolayı tercih etmediklerini söyledi. Hava sıcaklığının iyiden iyiye kendini hissettirdiği Hatay’da sıcaklık gün içerisinde 40 dereceyi buluyor. Ateş başında çalışan meslek grupları da sıcak hava dolayısıyla zor günler geçiriyor. Antakya ilçesinde babadan kalma kalaycılık mesleğini devam ettiren 54 yaşındaki Hüseyin Doğan’ın, ateş başında zorlu mesaisi sürüyor. Kalaycı Doğan, mesleğin fiziksel olarak zorlayıcı ve kirli bir ortamda yapıldığından dolayı gençler tarafından tercih edilmediğini belirtiyor. “En son 15 yıl önce bir işçim vardı ondan sonra işçi bulmak zor oldu” Kalaycılık mesleğinin artık talep görmediğini belirten Hüseyin Doğan, "Antakya’da son kalan birkaç kalaycıdan biriyim. Ortalama 40 yıldır kalaycılık yapıyorum. Bizim zanaat fizik yorgunluğu ve kirli olmasından dolayı ağır bir meslektir. Bu meslek artık talep görmüyor. Çalışma isteği olan gençlerimiz yok. En son 15 yıl önce bir işçim vardı ondan sonra işçi bulmak zor oldu. Mesleğimiz babadan kalmadır. İşlerimiz artık eskisi gibi yoğun değil çoğu günler ocağı yakmadığımız günler oluyor" dedi.
Hatay 40 dereceyi bulan sıcakta mesaiye devam eden kalaycı, alev başında çalışacak çırak bulamıyor Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan Hüseyin Doğan, 40 dereceyi bulan sıcakta bakır kalaylayarak zorlu mesaisini devam ettiriyor. Çırak bulmakta güçlük çeken Doğan, gençlerin mesleği zorluğundan dolayı tercih etmediklerini söyledi. Hava sıcaklığının iyiden iyiye kendine hissettirdiği Hatay’da sıcaklık gün içerisinde 40 dereceyi buluyor. Ateş başında çalışan meslek grupları da sıcak hava dolayısıyla zor günler geçiriyor. Antakya ilçesinde babadan kalma kalaycılık mesleğini devam ettiren 54 yaşındaki Hüseyin Doğan, ateş başında zorlu mesaisi sürdürüyor. Kalaycı Doğan, mesleğin fiziksel olarak zorlayıcı ve kirli bir ortamda yapıldığından dolayı gençler tarafından tercih edilmediğini belirtiyor. “En son 15 yıl önce bir işçim vardı ondan sonra işçi bulmak zor oldu” Kalaycılık mesleğinin artık talep görmediğini belirten Hüseyin Doğan, " Antakya’da son kalan bir kaç kalaycıdan biriyim. Ortalama 40 yıldır kalaycılık yapıyorum. Bizim zanaat fizik yorgunluğu ve kirli olmasından dolayı ağır bir meslektir. Bu meslek artık talep görmüyor. Çalışma isteği olan gençlerimiz yok. En son 15 yıl önce bir işçim vardı ondan sonra işçi bulmak zor oldu. Mesleğimiz babadan kalmadır. İşlerimiz artık eskisi gibi yoğun değil çoğu günler ocağı yakmadığımız günler oluyor" dedi.