EKONOMİ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 13:26

Mersin’de limon depoları denetleniyor

A
A
A
Mersin’de limon depoları denetleniyor

Mersin’de, fiyatı artan limonda ’fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı’ denetim başlatıldı. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri hal ve soğuk hava depolarında inceleme gerçekleştirdi.


Son günlerde limon fiyatlarında yaşanan artış karşısında İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, kent merkezi ve ilçelerdeki soğuk hava depolarında denetim yaptı. Akdeniz ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Yaş Meyve Sebze Toptancı Hal Kompleksi’ne giden ekipler, depolardaki limonların stok durumunu kontrol etti. Kontrollerde, ürünlerin geliş tarihi ve fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden denetlendi.


Denetime katılan İl Ticaret Müdürü Ferhat Sümer, kent genelindeki denetimlerin sürdüğünü belirtti. Fahiş fiyatın önüne geçebilmek için kontrolleri sıklaştırdıklarını ifade eden Sümer, "Fiyat fiyat istikrarını sağlamak amacıyla başta limon olmak üzere tüm meyve sebze gruplarına yönelik denetimler titizlikle yürütülüyor" dedi.


(VEG-HSK-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında 1 ek gündem maddesiyle birlikte toplam 8 madde görüşülüp karara bağlandı. Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın konuşmasıyla başladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Madımak, Başbağlar, Srebrenitsa Katliamları, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne yer verdi. Başkan Çetin Akın ayrıca basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında son dönemde yaşanan sıcak havalarla birlikte artan orman yangınları riskine karşı vatandaşları şu sözlerle uyardı: “Ülkemizin birçok bölgesinde peş peşe gelen yangın haberleri hepimizi kaygılandırıyor ve derinden üzüyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu anlamda tüm hemşehrilerimi yangına karşı olabildiğince titiz davranmaya davet etmek istiyorum. Son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarının birçoğu da maalesef beşeri hatalardan kaynaklanmıştır. Vatandaşlarımızın, arazilerde ve özel mülkiyetlerinde kesinlikle ateşten uzak durmasını, ayrıca bahçe ve tarla temizliği amacıyla anız yakılması ve piknik esnasında ateş yakılması gibi yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesini rica ediyorum. Bu çağrıyı bilhassa sizlere yapmak istemememin sebebi tekrardan milli servetlerimiz yanmasın, hiçbir cana zarar gelmesin istiyoruz. Lütfen çok dikkatli olalım.” Başkan Çetin Akın konuşmasında, Muharrem Ayı vesilesiyle edilecek bütün dua ve ibadetlerin kabul olmasını da diledi. Temmuz Ayı Meclis Toplantısının gündeminde yer alan 7 madde ise oy birliği ile kabul edildi. Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı gündemin sekizinci ve son maddesi olan dilek temenniler bölümünün ardından sona erdi.