ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 12:25

Kıbrıs-Mersin feribotunda rötar tartışması kavgayla bitti

A
A
A
Kıbrıs-Mersin feribotunda rötar tartışması kavgayla bitti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Mersin’e hareket edecek olan feribot 5 saat rötar yapınca bazı yolcular ile personel arasında kavga çıktı, o anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.


Olay, Kıbrıs Girne-Mersin feribotunda yaşandı. Alınan bilgiye göre, KKTC’den Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Limanı’na hareket edecek olan feribot yaklaşık 5 saat rötar yaptı. Rötar nedeniyle yolcular ile gemi personeli arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bazı yolcularla, feribot personeli ve özel güvenlik görevlilerinin karıştığı kavga anı ise diğer yolcular tarafından cep telefonu ile görüntülendi.


Kavganın ihbar edilmesi üzerine bölgeye güvenlik güçlerinin geldiği ancak iki tarafın da şikayetçi olmadığı öğrenildi. 5 saat gecikmeli olarak hareket eden feribotun Mersin’e ulaştığı bildirildi.



Kıbrıs-Mersin feribotunda rötar tartışması kavgayla bitti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da dört mevsimi yaşatan doğa yürüyüşü Erzurum’da 25 kişilik yürüyüş grubu 16 kilometrelik doğa yürüyüşü ile adeta dört mevsimi bir arada yaşadı. Erzurum Yürüyüş ve Palandöken Masterler Koşu Grubu, Erzurum İspir Yağlı Köyü-Başyatağan Gölü güzergâhında gidiş-dönüş 16 km’lik bir doğa yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş güneşli bir havada başladı, yaylalardaki serin sular geçildi, dolu yağışı onları durdurmadı, yaz ortasında karlı dağları aştılar, fırtına hızlarını kesmedi ve hep birlikte yağmur altında ıslandılar. Sabah saat 06.15’de Erzurum Atatürk Üniversite girişinden hareketle başlayan etkinlikte, 07:00 ‘da Yağlı köyüne varıldı ve 2300 metre rakımdan başlayan yürüyüş, buradan, Başyatağan gölleri istikametinde yaylaların ve göllerin muhteşem manzarası ve kuş sesleri eşliğinde, 3180 metre rakımda bulunan zirve noktasına ulaşıldı. Dönüşte havanın bozması ve dolu yağışına yakalanılmasına rağmen, toplamda 7,5 saat süren yürüyüş katılımcılar için muhteşem bir deneyim oldu. Tabiatla iç içe doğal bir terapi olan gezi, akşam 17:00’de Erzurum’a dönüşle sonlanmış oldu. Katılımcıların büyük ekseriyatının bu yürüyüşleri devamlı katılanlar olmasına rağmen, ilk defa katılanlarda oldu ve kendileri için muhteşem bir deneyim oldu. Bu doğa yürüyüşleri, Erzurum’un farklı bölgelerine, her hafta düzenli olarak doğa yürüyüşü düzenleyen, EYG (Erzurum Yürüyüş Grubu) koordinatörü Ziya Amil koordinasyonunda gerçekleştirildi. Organizasyona yaklaşık 25 kişilik bir grup olarak katıldı. Mevsimsel olarak bölgede doğanın yemyeşil olduğu Haziran ayında bu yürüyüşü gerçekleştirmek, katılımcı doğa severler için inanılmaz derece keyifli olduğu ifade edildi. Erzurum Yürüyüş grubu ve Palandöken Masterler Koşu Grubu üyeleri, “İddia ediyoruz, doğa severler için, en güzel parkurlar Erzurum ve çevresinde bulunmaktadır, tüm doğa severleri Bölgemize davet ediyoruz. Parkurlarımız konusunda çok iddialıyız.” dediler.
Diyarbakır Diyarbakır Tarım Konseyi İcra Kurulu, yangınlara karşı uyardı Diyarbakır Tarım Konseyi İcra Kurulu, anız yakma sonucunda çıkan yangınların can kaybına, doğa tahribatına ve milyarlarca liralık maddi zararlara neden olduğuna dikkat çekti. Diyarbakır Tarım Konseyi İcra Kurulundan yapılan açıklamada, anız yakmanın ekolojik dengeyi bozduğunu ve tarımsal verimliliği düşürdüğünü belirtti. Bu yöntemden vazgeçilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, anız yakmanı toprak yüzeyinde ve altında yaşayan canlıların yanmasına, hava kirliliğinin artmasına ve topraktaki mikroorganizmaların yüzde 70’inin zarar görmesine sebebiyet verdiği ifade edildi. Açıklamada, “anızı parçalayarak toprağa karıştırmanın en iyi çözüm olduğu da vurgulandı. Açıklamada, “Türkiye’de birbiri ardına çıkan anız yangınları ekolojik dengenin bozulmasına ve canlı türlerinin yok olmasına yol açarken, aynı zamanda tarım arazilerinin verimliliğini de düşürüyor. Atmosfere salınan zararlı gazlarla hava kirliliğini artıran bu yangınlar, insan sağlığını ve yaşamını da tehdit ediyor. Ayrıca yangınların kontrol altına alınması için harcanan büyük maliyetler, önemli ekonomik kayıplara neden oluyor. Özellikle tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın ilçelerinde, anız yakımından kaynaklı yangınlarda ciddi artış gözlemlendi. Şanlıurfa’da son 2 haftalık dönemde, 206 kişiye anız yakımı sebebiyle 15 bin dekar alanın zarar görmesinden ötürü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce 14 milyon TL tutarında para cezası uygulandı” ifadelerine yer verildi.